به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، پنجمین پیام روز ملی هنرهاینمایشی پس از ثبت این روز در تقویم رسمی کشور توسط سعید پورصمیمی نوشته شد و چهارشنبه ۲۷ اسفندماه با حضور قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی و رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی در منزل پورصمیمی، پیام توسط این هنرمند عرصه تئاتر و سینما امضا شد.
متن پیام روز ملی هنرهاینمایشیِ در سال ۱۴۰۰ به شرح زیر است:
«تئاتر؛ میبیند و میشنود و فریاد میکشد که دقیقههایش پُر از دغدغه درستزیستن و رستگاری است. از انسانِ مغلوب میگریزد و به فتح رذیلتها و سلطهی فضیلتها میکوشد. نامیرا هنری که به جام دانایی، جاودانگیبخش است و بیدریغ، انسان را به رویینهتنی رهنمون است.
من سعید پورصمیمی زاده سرزمینی هستم که از هنر، ارجمند و از هنر آبرومند است. به ایمان من؛ تئاتر پایتخت خواستنها و پروردگاه توانستنهاست؛ صحنهای که حبیبِ «بایدها» و نهیبِ «نبایدها» است و میکوشد از جهنم خشمِ راهی به روستای صلح بگشاید. هنرمند به همین زنده است، به همین که «بودن» و «چگونهبودن» را به نمایش بگذارد و مردم را به امروز و فردایی امیدوار کند که دردها به درود و تلخیها به گوارایی بدل شدهاند.
تئاتر؛ تکیده و ترسان، سالی دشوار را پشت سر گذاشت، سالِ سالنهای مضطرب، سال صندلیهای خمیده و صحنههای خلوت! سالی که به سوگ نشستیم و سیاهپوش شدیم؛ با این همه تئاتر، تئاتر باقی ماند که موید نامیرایی هنر و اعجاز هنرمندان باشد. در سایه به سایه با بلا به زندگی اندیشیدیم و آرزومندانه زمزمه کردیم که:
مشکلی نیست که آسان نشود / مرد خواهد که هراسان نشود
چشم آن دارم با خاکصحنهخوردگان مهربانتر باشیم و با خاطره خوشِ تیمارداریهای تئاتر، نگذاریم تئاتر، در تبِ تنهایی، باقی بماند. ما دوباره آموختیم که زندگی «یگانه» است و فرصت کوتاه و دیگر دوستی، تکلیف همه ماست»
هفتم فروردین مطابق با ۲۷ مارس روز جهانی تئاتر از سال ۹۶ بهعنوان روز ملی هنرهاینمایشی در تقویم رسمی به ثبت رسیده و تاکنون چهار جشن به مناسبت این روز در سراسر کشور برگزار شده است. علی نصیریان، زندهیاد جمشید مشایخی و زنده یاد محمدعلی کشاورز و اکبر زنجانپور هنرمندان پیشکسوتی بودند که به ترتیب، طی چهار سال گذشته در پیامی این روز را بهعنوان روز ملی هنرهای نمایشی گرامی داشتهاند.
نظر شما