حجتالله عبدالملکی در گفتگو با خبرنگار مهر به برنامههای فقرزدایی کمیته امداد اشاره کرد و گفت: مهمترین برنامه کمیته امداد برای رفع فقر ایجاد درآمد با ثبات از طریق تولید اشتغال برای خانوادههایی است که تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه مخاطبان کمیته امداد دو گروه هستند افزود: گروه اول خانوادههایی که به طور کامل تحت پوشش هستند و گروه دوم کسانی که جزو نیازمندانی هستند که تحت پوشش دائمی قرار نمیگیرند اما به واسطه اینکه نیازمند هستند، کمیته امداد به آنها خدمات موردی ارائه میکند.
معاون اشتغال کمیته امداد به طرحهای اشتغال نیز اشاره کرد و گفت: در اشتغال هم گروه اول مخاطبان ما اعضای خانوادههایی که تحت پوشش کمیته امداد هستند و گروه دوم نیازمندانی هستند که گروه مددکاری امداد آنها را به عنوان نیازمند شناسایی میکند. ایجاد اشتغال به طور کلی در تمام اقتصادهای دنیا کار بسیار سختی است و این موضوع وقتی جامعه هدف برای محرومان باشد، بسیار سختتر میشود.
به گفته عبدالملکی، از زمان تأسیس معاونت اشتغال در سال ۷۴ تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار خانوار با تکیه بر طرحهای اشتغال، به خودکفایی رسیده و از حمایت کمیته امداد خارج شدند که بر همین اساس ۲ هزار ۱۰۰ میلیارد تومان با خروج این تعداد خانوار، از محل پرداخت مستمری، برای بیتالمال صرفهجویی شد.
وی به زنجیره عوامل برای ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: زنجیره عوامل به این معنی است که از تحلیل محیط کسب و کار برای ایجاد یک شغل گرفته تا استعداد سنجی و مشاوره شغلی برای آن فرد و آموزشهای مهارتی هم در یک راستا باشد. همچنین مبحث مشاورههای فنی و باقی موارد باید در این زنجیره کنار هم قرار بگیرند. عواملی که باید کنار هم قرار گیرد برای اینکه شغل ایجاد شود تا پایدار بماند در این زنجیره دیده شده است.
عبدالملکی در مورد پرداخت وام به مددجویان اظهار داشت: براساس مصوبه هیأت امنای کمیته امداد وام قرض الحسنه اشتغال به مددجویان پرداخت میشود که به صورت قرض الحسنه واقعی باشد و سود نداشته باشد.
معاون اشتغال کمیته امداد در خصوص منابع پرداخت وام نیز گفت: در کمیته امداد منابع قرض الحسنهای به سه دسته تقسیم میشود؛ دسته اول منابع داخلی امداد است که در صندوق قرضالحسنه امداد ولایت قرار دارد. دسته دوم منابع قرض الحسنه ما در شبکه بانکی است و در قالب قانون بودجه سالیانه به مجلس ارسال میشود و از طریق بانک مرکزی میان بانکهای مختلف توزیع و به بانکها ابلاغ میشود که این تسهیلات قرض الحسنه را به ما پرداخت کنند. دسته سوم از سایر منابع قرض الحسنه مانند صندوق توسعه ملی است و منابع هم افزایی که در واقع موجود است و خود ما سپرده گذاری میکنیم و در قالب یک برنامه مالی هدف زا یک سرمایهای برای ایجاد اشتغال تأمین میشود.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۰ تا کنون بیش از یک میلیون طرح تسهیلات قرض الحسنه ایجاد شده است همچنین در برنامه ششم توسعه، ایجاد ۷۰ هزار فرصت شغلی در کشور توسط کمیته امداد پیش بینی شده است.
عبدالملکی با تاکید بر اینکه سال ۹۸، ۱۷۰ هزار فرصت اشتغال توسط کمیته امداد در کشور ایجاد شد گفت: این تعداد شغل معادل یک سوم اشتغال کشور بود.
وی، ضمانت بانکی را یکی از مشکلات اصلی در پرداخت تسهیلات اشتغال به مددجویان دانست و افزود: کمیته امداد در مذاکره با بانکها، کمترین تضامین را برای مددجویان پذیرفته است اما به منظور سهولت بیشتر در دریافت وام، صندوق ضمانت تسهیلات اشتغال مددجویان با اولویت زنان سرپرست خانوار نیز در کمیته امداد تشکیل شده تا فرآیند پرداخت وام سریعتر و آسانتر شود.
به گفته عبدالملکی، حساب ضمانت مددجویان با ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در صندوق امداد ولایت تشکیل شده که میتواند تا ۳۵۰ میلیارد تومان تسهیلات مددجویان را ضمانت کند و این آمار امروز بیش از این اعداد شده است.
نظر شما