به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «آموزه های معرفت جلد دوم» اثر آیت الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی بهتازگی توسط انتشارات مکتب وحی منتشر شده است. اینکتاب یکی از عناوین مجموعه «دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع» است.
کتاب «آموزه های معرفت» شرحی عرفانی بر دعای ابوحمزه ثمالی منقول از حضرت امام سجاد علیه السلام است که سخنان و گفتارهای مؤلف را در شبهای ماه مبارک رمضان در سالهای ۱۴۱۸ و ۱۴۱۹ هجری قمری در ۲۲ مجلس شامل میشود.
مباحث جلد دوم این نوشتار در ترجمه و شرح فقراتی از دعای ابوحمزه ثمالی مانند "بک عرفتک و انت دللتنی علیک" و " الحمدلله الذی ادعوه فیجیبنی" و.... تدوین شده که برخی از عناوین آن عبارتند از: «خلقت شاکله انسان بر اساس معرفت»، «بنای مکتب عرفان بر پیروی از مبانی عقلانی»، «علم حقیقی و رابطه آن با ذات حق»، «تناسب معرفت با میزان اتحاد و معیت روحی»، «معنای حمد و حقیقت اجابت پروردگار»، «علت سریع الاجابه بودن پروردگار و اولیای الهی»، «نحوه برخورد اولیای الهی با انتقادات و سوالات افراد»، «مخالفت با بزرگان و عرفا بر اساس هواهای نفسانی»، «کیفیت تخاطب با پروردگار و مناجات ظاهری و باطنی»، «معیار نزدیکی یا دوری از حق»، «ضرورت بناء مسائل سلوکی بر اساس مبانی مستحکم و قطعی» و....
نویسنده در مقدمه این کتاب در توصیف دعای امام سجاد مینویسد:
«جدّاً باید اذعان نمود که تامّل در مضامین دعای ابی حمزه تار و پود آدمی را در هم میریزد و سرنوشت انسان را دگرگون میسازد و حقیقت وجودی و موقعیّت و شئون او را به خوبی مینمایاند. و ارتباط او را با پروردگار نمایان میسازد و راه سلوک و طریق عبودیّت و سیر إلی الله را به او نشان میدهد، و تمام نقایص و ضعفهای نفس او را در برابر او واضح و آشکار میسازد؛ و از طرفی دیگر، روح امید و شوق و رغبت به سوی خالق معبود را در وجود او زنده و فروزنده میسازد.
خلاصه در یک جمله باید گفت: این دعا برای یک سالک مستعد و جویندۀ راه خدا دستورالعملی است روشن و آئیننامه ای است که او را از سایر مطالب و مباحث بی نیاز خواهد نمود، و خوشا به حال آنان که این دعا را نه تنها در شبهای ماه مبارک، بلکه در سایر ازمنه از سال نیز با تأمّل و تدبّر قرائت و مطالعه مینمایند.»
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«دعوت و درخواست، یک امر قلبی است. ما به ظاهر میگوئیم "اللهم انی اسئلک قضا حاجتی …" اما در ماورا این لفظ، آن دل و آن نفس است که دارد طلب میکند. آن نفس، ماده نیست، آن نفس دارای مراتب علّی برزخی، ملکوتی، جبروتی، لاهوتی و انمحا ذاتی در ذات پروردگار است.
از آنجایی که انسان دارای مراتب مختلفه در وجود است، خواست و طلب هر کدام از افراد هم منطبق با آن مرتبهای است که با پروردگار در آن مرتبه ارتباط دارد. چون همه افراد یکسان نیستند؛ یک نفر مقدار سعه تفکراتش، تمفکرات برزخی است و در عالم تخیلات است؛ یک نفر مقدار سعه تفکراتش تفکرات ملکوتی است؛ یک نفر تفکراتش تفکرات معنا و جبروتی است؛ و یک نفر هم با سر ارتباط دارد.»
اینکتاب با ۴۸۰ صفحه و قیمت ۶۵ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما