به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، منابع مصری از ناکام ماندن تلاشها برای شناور کردن کشتی عظیم باربری که کانال سوئز را سد کرده است خبر دادند.
این منابع اعلام کردند: جدیدترین تلاش برای شناور کردن این کشتی با شکست روبرو شده است.
از سوی دیگر منابع مصری اعلام کردند که تلاشی تازه برای شناور کردن کشتی عظیم باربری اور گوین که کانال سوئز در مصر را سد کرده است در جریان است.
مقامهای کانال میگویند که ۱۴ قایق بکسل با استفاده از مد آب در روز شنبه سعی کردند که کشتی را آزاد کنند.روز یکشنبه قایقهای دیگری به کمک آنها خواهند آمد.
کشتی اِوِر گیوِن روز سه شنبه از پهلو در این کانال که یکی از شلوغ ترین مسیرهای تجاری جهان است گیر کرد. بیش از ۳۰۰ کشتی در دو طرف نقطهای که مسدود شده منتظر عبور هستند. بعضی کشتیها مجبور شده اند با دور زدن آفریقا به مقصد برسند.
تا اواخر روز جمعه کشتیهای لایروبی بیش از ۲۰ هزار تن ماسه را از اطراف دماغه کشتی، که عمیقاً در کرانههای کانال فرو روفته، جابجا کردند.
اسامه ربیع، رئیس سازمان مدیریت کانال سوئز، در یک کنفرانس خبری گفت که ۹ هزار تن آبی که برای حفظ تعادل کشتی استفاده میشود تخلیه شده است تا کشتی سبک شود.
وی گفت که عقب کشتی جمعه شب شروع به حرکت کرد، و سکان و پروانه کشتی شروع به کار کرده اند. او افزود که جزر و مد قوی و باد شدید آزادسازی کشتی را سختتر کرده است.
اسامه ربیع تاکید کرد که نمیتواند بگوید کشتی با چه سرعتی دوباره شناور خواهد شد اما گفت که سازمان تحت نظر او بی وقفه کار خواهد کرد تا سایر کشتیها با آزاد شدن اِوِر گیوِن از کانال عبور کنند.
گزارشهای اولیه حکایت از آن داشت که این کشتی ۴۰۰ متری و ۲۰۰ هزار تنی در میان وزش شدید باد و توفان شن که قوه دید را ضعیف کرده بود به گل نشست.
با این حال اسامه ربیع گفت: شرایط آب و هوایی علت اصلی زمین گیر شدن کشتی نیست. ممکن است ایراد فنی یا خطای انسانی دخیل بوده باشد. همه اینها در جریان تحقیقات روشن خواهد شد. اگر حفر کرانهها و کشیدن کشتی با قایقها بی نتیجه بماند، تیمهای نجات ممکن است مجبور شوند برخی از کانتینرهای کشتی را بردارند تا بار آن سبک شود. امیدواریم نیازی به این کار نباشد. مصر به دلیل انسداد کانال روزانه ۱۴ میلیون دلار درآمد را از دست میدهد.
اِوِر گیوِن متعلق به شرکت ژاپنی شوئی کیسن و تحت مدیریت شرکت تایوانی اِوِر گرین است.یوکیتو هیگاکی، رئیس شوئی کیسن، روز جمعه گفت: به نظر نمیرسد کشتی آسیب دیده باشد. کشتی حفرهای ندارد و آب وارد آن نمیشود. زمانی که شناور شد باید بتواند به حرکت خود ادامه دهد.
حدود ۱۲ درصد تجارت جهانی از این کانال ۱۹۳ کیلومتری میگذرد، کانالی که دریای مدیترانه را به دریای سرخ وصل میکند و کوتاهترین مسیر میان آسیا و اروپاست.اگر کشتیها بخواهند با دور زدن آفریقا مسیر اروپا آسیا را طی کنند دو هفته بیشتر وقت میبرد.براساس دادههای شرکت لوید برآورد میشود که این انسداد راه تردد ۹.۶ میلیارد دلار کالا را سد کرده است.
نظر شما