۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۲۴

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

تولید تئاتر برای فضای مجازی یک ضرورت است/ ماجرای «یک آشنایی ساده»

تولید تئاتر برای فضای مجازی یک ضرورت است/ ماجرای «یک آشنایی ساده»

محمد قنبری که در تازه‌ترین فعالیت خود قصد دارد نمایش «یک آشنایی ساده» را از طریق پلتفرم‌های آنلاین پخش کند درباره ضرورت‌های اجرا در فضای مجازی در شرایط این روزهای تئاتر گفت.

محمد قنبری کارگردان تئاتر که قصد دارد به زودی نمایش «یک آشنایی ساده» نوشته والنتین کراسناگوروف با ترجمه ماندانا مجیدی را از طریق پلتفرم‌های آنلاین پخش کند درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این نمایش که تلفیق موسیقی و تئاتر است دومین تجربه من به عنوان کارگردان بعد از نمایش «سهم زن» در فضای مجازی است که به زودی از طریق پلتفرم‌های آنلاین پخش می‌شود.

وی ادامه داد: «یک آشنایی ساده» قصه زن و مردی است که در رستوران یک هتل با هم آشنا می‌شوند و با ورود زن به زندگی خصوصی مرد کشمکشی اتفاق می‌افتد. این نمایش این روزها در مرحله دورخوانی و تمرین قرار دارد و به زودی به مرحله ضبط می‌رسد.

این کارگردان با اشاره به اینکه گروه‌های نمایشی در این شرایط شدیداً نیازمند حمایت مادی و معنوی هستند، بیان کرد: گروه‌های تئاتری برای ادامه مسیر، به انگیزه‌ای نیاز دارند که به نظرم یکی از این راه‌ها حمایت از تولید تله‌تئاتر، تئاتر آنلاین و اجرای نمایش‌ها در پلتفرم‌های مختلف است. در شرایط این روزهای تئاتر تولید تئاتر برای فضای مجازی و پخش در پلتفرم‌ها یک ضرورت به حساب می‌آید.

قنبری در رابطه با انتخاب آثاری از کراسناگروف یادآور شد: کراسناگروف با وجود مرد بودن به دنیای زنان اشراف و تسلط کامل دارد. در نمایشنامه‌های وی به‌طور کامل با ترس‌ها، تردیدها و دغدغه‌های زنان آشنا و با آنها همراه می‌شویم. آثار او زبانی روان و ساده دارند و از عمق مکالمات روزمره سرچشمه می‌گیرند. کراسناگروف همیشه به عمق هر موقعیتی که می‌نویسد رسوخ می‌کند و دیالوگ‌هایش را چنان واقعی پیش می‌برد که فکر می‌کنید احتمالاً خودش آنها را ننوشته، بلکه در جایی میکروفون کار گذاشته و مکالمات را ضبط کرده است. نمایشنامه‌های او از اشراف دقیقش به روانشناسی بشریت حکایت می‌کنند و مرزهای جغرافیایی را درمی‌نوردد. «اتاق عروس» نمایش قبلی من در واقع کمدی با شانزده شخصیت زن بود که هنگام اجرا دوازده زن نیز می‌توانستند نقش‌ها را ایفا کنند.

وی در ادامه افزود: همه ما می‌دانیم که در عصر آهن و دود، آن چیزی که بسیار کم یافت می‌شود زمان و فرصت است. مردم ما هم به اندازه کافی دل‌مشغولی و فکر و خیال دارند و اگر ما به عنوان هنرمند بخواهیم داستان تکراری با شیوه و رویکردی تکراری به خوردشان بدهیم مطمئناً آن را دوست نخواهند داشت و به قول معروف آن را پس خواهند زد. به همین دلیل ما با شیوه و ترفند جدید داستان را با رویکردی متفاوت به آنها ارائه کردیم.

قنبری در پایان با توجه به شرایط پیچیده‌ای که به واسطه ویروس کرونا بر تئاتر تحمیل شده است، گفت: پیشنهادم این است که سبک جدید زندگی‌مان را بپذیریم و از امکاناتش استفاده کنیم. طبیعتاً در این میان هر کس برای خود راهکاری را انتخاب می‌کند ولی مقاومت در برابر آن کاری از پیش نمی‌برد. در اجرای تئاتر در پلتفرم‌ها هم اتفاق عجیبی نمی‌افتد، این کار برای گروه ما یک تجربه تازه به حساب می‌آید و فعلاً در حال آزمون و خطا هستیم البته همه تلاشمان را می‌کنیم تا بهترین پلتفرم را انتخاب کنیم.

محمد قنبری پیش از این نمایش «سهم زن» را با بازی متین ستوده و سمیرا حسینی کارگردانی کرده است که به زودی از طریق پلتفرم‌های آنلاین پخش می‌شود. «خانم گلاب»، «اتاق عروس»، «اتاق ورونیکا»، «جرم داریم تا جرم»، «سلام مایکل به زندان من خوش آمدی»، «هیدام» و … از دیگر آثار محمد قنبری است که پیش از این اجرا شده‌اند.

کد خبر 5179774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha