دکتر سعید آقا صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : با توجه به اینکه در سیاست کیفری اسلام نیز فقط در ارتباط با 5 جرم مجازات حبس پیش بینی شده، می توان به این نتیجه رسید که در اصول فقهی اسلام نیز، زندان جایگاهی ندارد.
وی تصریح کرد : در شرایطی که حتی زندان از لحاظ فقهی نیز رد می شود، انتظار می رود این امر مورد توجه قضات نیز قرار گیرد .
مشاور رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور اظهار داشت : گرچه مجازات زندان نباید از مجازات های قضایی کشور حذف شود و این مجازات باید برای برخی مجرمان که سلب کننده امنیت و آرامش مردم هستند، اعمال شود، اما توجه به این نکته لازم است که باید در سطح حداقل از این مجازات استفاده کرد .
آقا صادقی گفت : ثابت شده سنگین ترین مجازات برای یک مجرم اخذ مالی است که از طریق قاچاق بدست آورده است، اما در سیستم قضائی ما زندان ترجیح داده می شود.
مشاور رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور خاطر نشان کرد : متهمانی که محکوم به جزای نقدی می شوند بیشتر ترجیح می دهند مجازات حبس را تحمل کنند تا پس از چند سال به سود مالی خود برسند. در حالی که باید مکانیزمی در دستگاه قضائی تعبیه شود که به جای اعمال مجازات زندان، مال بدست آمده از فرد قاچاقچی اخذ شود و این امری است که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است.
نظر شما