۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۱۰:۳۵

براساس آیین نامه جدید وزارت علوم؛

ظرفیت پذیرش دانشجو کاهش می‌یابد/ تعداد استاد شرط پذیرش

ظرفیت پذیرش دانشجو کاهش می‌یابد/ تعداد استاد شرط پذیرش

رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی گفت: براساس الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو، هر دانشگاه می تواند به ازای هر عضو هیئت علمی ۴ دانشجو پذیرش کند.

علی آهون منش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بخشنامه «الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو» که برای سال جاری از سوی معاونت آموزشی وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، گفت: بر اساس الگوی جدید «تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو» رشته‌های دانشگاهی محدود می‌شود و همچنین دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی به ازای هر عضو هیئت علمی صرف نظر از درجه وی که مربی، دانشیار و یا استاد باشد، ۴ دانشجو می‌توانند پذیرش کنند.

وی ادامه داد: اگر دانشگاهی یک هزار هیئت علمی داشته باشد می‌تواند ۴ هزار دانشجو پذیرش کند. با توجه به این بخشنامه وزارت علوم، دانشجویان همه دانشگاه‌ها دولتی و غیر دولتی کاهش می‌یابد.

رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی افزود: اما دانشگاه‌های دولتی چون همه بودجه خود را از دولت تأمین می‌کنند متضرر نمی‌شوند ولی دانشگاه‌های بخش خصوصی که وابسته به دولت نبوده و از محل شهریه دانشجو امورات خود را تأمین می‌کنند، متضرر می‌شوند.

وی تاکید کرد: الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس طرح ساماندهی دانشگاه‌ها از امسال اجرا خواهد شد و باعث می‌شود دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی‌ها تحت فشار قرار گیرند.

متن کامل مصوبه الگوی تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به شرح زیر است:

شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در جلسه ۹۲۹ مورخ ۹۹/۴/۲۲ الگوی تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در کلیه مقاطع تحصیلی را به شرح زیر تصویب کرد:

سقف ظرفیت کامل پذیرش توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در هر سال تحصیلی به شرح زیر تعیین می‌شود:

الف- در مقطع کارشناسی به ازای هر عضو هیئت علمی صرف‌نظر از مرتبه علمی، ۴ دانشجو قابل پذیرش است.

ب- برای مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر عضو هیئت علمی در مرتبه استادیاری ۲ و در مراتب دانشیاری و استادی ۳ دانشجو قابل پذیرش است.

ج- برای مقطع دکتری به ازای هر سه عضو هیئت علمی در مرتبه استادیاری، هر دو عضو هیئت علمی در مرتبه دانشیاری و یک عضو هیئت علمی در مرتبه استادی، یک دانشجو قابل پذیرش است.

بر این اساس ظرفیت کل پذیرش دانشجو، اعم از ظرفیت پذیرش از محل قانون موسوم به آموزش رایگان یا دریافت شهریه در هر مقطع تحصیلی بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی، سرانه فضای آموزشی و پیوست خدمات رفاهی به هر دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی اختصاص می‌یابد و مسئولیت اختصاص و توزیع ظرفیت بین رشته‌ها و گرایش‌های مختلف برعهده دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی پذیرنده دانشجو است.

تذکر ۱: در مورد مؤسسات آموزش عالی دارای معدود رشته‌های تحصیلات تکمیلی، تخصیص ظرفیّت بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی مرتبط با آن رشته‌ها صورت می‌گیرد.

تذکر ۲: در اجرای سند الزامات هدفمندسازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی- عتف_ل _۳۱۰۱، سقف ظرفیت پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی به تدریج طی یک برنامه زمانی چهارساله بر اساس پذیرش تقاضامحور تعیین خواهد شد.

تذکر ۳: تعیین ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی فارغ از الگوی یادشده و مبتنی بر مقرّرات مربوط توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده صورت می‌گیرد.

تذکر ۴: - در مورد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی– غیرانتفاعی، علاوه بر اعضای هیئت علمی مؤسسات، کلیه اعضای هیئت علمی وابسته و حق التدریس نیز در محاسبه ظرفیّت منظور می‌شود.

افزون بر این شورا مقرر داشت:

یکم: تعیین و اختصاص ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس الگوی مذکور از سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ قابل اجراست.

دوم: در نخستین سال از اعمال الگوی یادشده، اختلاف ظرفیت پذیرش با روش جاری تا ۴۰ درصد و برای سال دوم تا ۲۵ درصد با تأیید معاون آموزشی وزارت پذیرفتنی است.

سوم: در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی، سهم ظرفیتی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر رشته-گرایش نمی‌تواند از ظرفیت پذیرش دانشجویان برخوردار از آموزش رایگان بیشتر باشد.

کد خبر 5181566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عبد الله IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
      9 1
      بنام وزارت علوم ، به کام دانشگاه آزادتون.....
    • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
      2 0
      معیار شاخص ها معلوم نیست. دردانشگاهای معتبر دنیا شاخص کیفی برای پذیرش تعداد دانشجو در کارشناسی نسبت استاد به دانشجوست و برای کارشناسی این نسبت یک به بیست است. علت چیست؟ چون با این نسبت ساعت موظفی همه اساتید تکمیل می شود. برای تحصیلات تکمیلی(ارشد و دکتری) این نسبت 1 به 10 و بعضا یک به هشت است. ادامه
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
      3 0
      به همان دلیل بالا. حال دانشگاهی که هم در کارشناسی و هم در تحصیلات تکمیلی فعال است می توان بر اساس دو نسبت بالا میزان پذیرش هر دانشگاه را بدست آورد.این جا دو مسئله بی پاسخ باقی می ماند و اول اینکه جایگاه حق التدریس که کمکی به حقوق پایین اساتید هست و با این نسبتها از پذیرش دانشجو حذف خواهد شد ادامه
    • IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
      2 0
      چه می شود؟ پاسخ افزایش حقوق اساتید است که البته امتیازی نیز برای کشور خواهد داشت و آن ایجاد فرصت برای استخدام هیات علمی جوان و رهایی از معظل بیکاری دانش آموختگان دکتری. اما مسئله دوم کنار آمدن دانشگاه و دولت با نرخ هر ساعت تدریس توسط نیروی استخدامی که اگر ده واحد باشد نرخ حق التدریس یک واحد است
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
      2 0
      چگونه خواهد بود. پاسخ دانشگاه با عقل سلیم کمی(نادیده گرفتن کیفی-همانند دانشگاهای غیر دولتی که عمده فعالیتها با نیروی حق التدریسی است به جای ده واخد یک واحد پرداخت می کنند) با این مهم کنار نخواهند آمد. چرا که دولت امکان تامین حقوق همه خدمت آموزشی –پژوهشی را با نیروی استخدامی نخواهد داشت. چونکه بود
    • IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
      3 0
      ادامه-چونکه بودجه همه داشگاها را باید دوبرابر کند که توانش را ندارد و یا ضروتی نمی بیند همه امور آموزش و پژوهش را با نرخ ده برابری انجام دهد. چکار باید کرد؟ فقط می توان گفت تصمیم اتخاذ شده کارشناسی شده نیست.
    • ..... SG ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
      3 1
      مرسی مرسی که اینقد خوبین شماها مرسسی واقعا که اینقد به فکر مایین شماها مرسییییییییییی
    • فریبا DE ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
      7 0
      ده سال دانشگاه دولتی حق تدریسم رشته ما حتی یک نفر هیات علمی نداره .۱۵ اساتید حق تدریس هستیم.یک سال هزار تومان نگرفتیم.ساعتی ۸ هزار برای کلاس عملی پرداخت میکنن .ظلم تا کی