۱۶ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱:۲۷

کودکان محله‌های کم برخوردار شیراز خاتم کاری یاد گرفتند

کودکان محله‌های کم برخوردار شیراز خاتم کاری یاد گرفتند

شیراز- کودکان محله‌های کم برخوردار شیراز در قالب کارگاه آموزشی، هنر خاتم کاری یاد گرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، کارگاه هنری آموزش خاتم کاری، برای کودکان گروه هدف از محله‌های کم برخوردار در خانه ستایش واقع در گذر سنگ سیاه برگزار شد.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: این برنامه با هدف توانمندسازی و کسب درآمد و همچنین ارتقای سطح سلامت روان، طراحی و اجرا شد.

یوسف آفرینی افزود: هنر خاتم کاری رشته‌ای جذاب و پول ساز است و علاوه بر اینکه در آینده می‌تواند منبع درآمد خوبی برای این کودکان باشد در ایجاد جایگاه اجتماعی مناسب برای آنها مؤثر است.

وی گفت: آموزش خاتم و دیگر رشته‌های هنری به کودکان در پرورش خلاقیت و ارتقا سطح سلامت روان و همچنین ایجاد آرامش کمک می‌کند. فراگیری این هنر در درک زیبایی‌شناسی و بالا بردن قدرت ادراکی کودکان و قرار دادن آنان در جریان کشف و رشد استعداد، سهم بسزایی خواهد داشت. متأسفانه برخی از کودکان به دلیل کار در محیط‌های پرخطر و برخوردهای نامناسب افراد بی ملاحظه تحقیر شده اند و عزت نفس خود را از دست داده اند.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز بیان کرد: به روش‌های گوناگون در جهت ارتقا سطح عزت نفس این کودکان تلاش شود تا بتوان آینده روشنی برای آنها تصور کرد. پرداختن به امر زیبا و خلق یک اثر هنری در بالا بردن میزان عزت نفس بسیار مؤثر است از همین رو ساخت خاتم به عنوان خلق یک اثر هنری جهت ارتقا میزان عزت نفس کودکان مؤثر است.

آفرینی افزود: کارگاه آموزش هنر خاتم کاری، به عنوان یک کار هنری گروهی، به کودکانی که در کنار هم آموزش می‌بینند، این امکان را می‌دهد تا به یکدیگر بازخورد دهند، و همین امر به یادگیری روحیه انتقادپذیری و تمجید و تشویق دیگران در این کودکان، کمک می‌کند و از آنها افرادی تعاملی با مهارت اجتماعی مطلوب می‌سازد.

وی گفت: بعضی کودکان بنا به شرایط زندگی، کمتر مخاطب هنر و زیبایی بوده اند و امکان حضور در کلاس‌های هنری را نداشته اند، حال آنکه شناخت امر زیبا، خلق اثر هنری و بروز خلاقیت موجب رشد روانی در کودک می‌شود و همچنین تأثیرات درمانی بر تروماهای کودکی دارد.

وی افزود: کسب تجربیات هنری در پروسه فراگرفتن رشته‌های مختلف هنری و همچنین خلق اثر هنری به مدد همین آموزش‌ها می‌تواند به آزادسازی گره‌های درونی و ذهنی کودک کمک دهد و نیز فراگیری هنر برای کودکان می‌تواند به عنوان یک ابزار روانشناختی برای کمک به بالابردن میزان ابراز وجود و بیانگری در کودک، مهارت‌های سازگاری خلاقانه عمل کند.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز گفت: با افزایش دامنه آموزش‌های هنری برای کودکان می‌توان قدرت درک کودک را افزایش داد و با ایجاد آرامش در آنها، از آشفتگی‌های ذهنی آنان کاست. کارهای هنری علاوه بر افزایش مهارت‌های روان‌شناختی کودک، علایق آنها را برای بهره بردن از یک فضای پرنشاط و ایجاد تعادل در زندگی و کاستن اضطراب افزایش می‌دهد و درعین‌حال کودک با برقراری ارتباط مؤثر با دیگر افراد گروه، کاهش تنش و اضطراب را تجربه می‌کند. فراگیری هنر و در پی آن تولید اثر هنری می‌تواند در کودک احساس تعلق اجتماعی ایجاد کند.

آفرینی افزود: برخی از کودکان به دلیل تجربه زیسته در شرایط سخت و ناکامی‌های دردناک در خانواده و همچنین شرایط عاطفی نامناسب دچار افسردگی هستند. آموزه‌های هنری می‌تواند در کاهش میزان افسردگی کودکان مؤثر باشد. تأثیر هنر در کاهش افسردگی از آن سبب است که مسیر تقویت مهارت‌های ارتباطی، تنظیم رفتار، افزایش عزت نفس و خودآگاهی و به دست آوردن بینش بهتر و بیشتر و همچنین حل تعارضات و مشکلات را هموارتر می‌سازد.

وی افزود: اشتغال داشتن به امر زیبا و کار هنری برای کودکانی که اعتماد به‌نفس پایینی دارند و دچار اختلالات خلقی، اضطرابی هستند و کودکانی که پرخاشگرند و رفتارهای خشونت‌آمیز از خود نشان می‌دهند و هم چنین کودکانی با اختلال یادگیری، می‌تواند جنبه درمانی داشته باشد.

آفرینی در خصوص جنبه‌های درمانی هنر اضافه کرد: در فرایند خلق اثر هنری و تولید خاتم، تمرکز کردن بر خلق اثر، توجه فرد را به موضوعات اضطرابی کاهش می‌دهد و با پایین بردن میزان گفت وگوهای درونی استرس زا، فرد را آرام می‌کند. در واقع خاتم کاری کمک می‌کند تا هیجان‌های خود را به صورت غیر کلامی بیان کنیم و حتی هیجان‌های منفی را با استفاده از هنر تخلیه کنیم. همچنین با فراهم کردن بستر خلاقه ای که هنر در اختیار کودک قرار می‌دهد می‌توان نشاط را جایگزین غم و اندوه کرد.

کد خبر 5181663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha