۱۹ فروردین ۱۴۰۰، ۲۳:۵۰

مسئول سیر مطالعاتی آثار شهید آوینی مطرح کرد؛

تعبیر سید شهیدان اهل قلم به هیچ وجه اغراق ادبی نبوده

تعبیر سید شهیدان اهل قلم به هیچ وجه اغراق ادبی نبوده

کرمانشاه- مسئول سیر مطالعاتی آثار شهید آوینی در نشستی مجازی گفت: تعبیر سید شهیدان اهل قلم به هیچ وجه اغراق ادبی نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ظهر امروز به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم با حضور حجت‌الاسلام عباس محسنی مسئول سیر مطالعاتی آثار شهید آوینی (نسیم حیات)
گفتگوی مجازی پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید سیدمرتضی آوینی به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

در این برنامه حجت‌الاسلام عباس محسنی اظهار کرد: فوق‌العاده بودن شهید آوینی برای همه چشم گیر بوده و باید پرسید چه اتفاقی افتاده که چنین شخصیت‌هایی بروز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شهید آوینی و شهدایی همچون حسن باقری معجزه حضرت امام خمینی (ره) هستند، افزود: نسبت آوینی با امام نسبت مضاعف و عجیبی است، تا جایی که در کتاب گنجینه آسمانی شباهت زیادی بین قلم او با امام دیده می‌شود.

مسئول سیر مطالعاتی آثار شهید آوینی تصریح کرد: توجه به تعبیر و معنای سید شهیدان اهل قلم و قلم ضروری بوده و سه کتاب گنجینه آسمانی، نسیم حیات و فتح خون کتاب‌هایی هستند که بیان ادبی آن‌ها مورد توجه جامعه است.

وی ادامه داد: با این وجود چرا ۹ کتاب دیگر شهید آوینی که مباحث نظری و تحلیلی هستند و برخلاف آثار برخی مدعیان، یک کلمه التقاطی در آن‌ها وجود ندارد، را باید حذف کرد.

محسنی با بیان اینکه تعبیر سید شهیدان اهل قلم به هیچ وجه اغراق ادبی نبوده و اگر این تعبیر نبود بعضی موفق به حذف آن ۹ کتاب می‌شدند، گفت: پرسش در مورد میراث افراد مثل نشر یا بازنشر مطالب منتشره یا زندگی خصوصی آن‌ها نیازمند اجازه از خانواده بوده اما برای فیلمسازی یا بیان تحلیل درباره بزرگان اجازه لازم نیست.

وی با تاکید بر اینکه همسر شهید آوینی تمامی آثار و فیلم‌های او را منتشر کرده و هیچ چیزی را جا نگذاشته است، افزود: نفی صلاحیت از خانواده برای نشر آثار اجحاف به آن‌ها بوده اگر چه شهید آوینی باب بحث درباره گذشته را باز کرده اما باید دید هدف از بیان زندگی خصوصی چیست و میزان رعایت حدود و عفت کلام چقدر است.

محسنی با اشاره به کسانی که تعابیری شبیه به طعنه همچون فردیدی و هیدگری بودن آوینی را مطرح می‌کنند، تصریح کرد: آوینی در همنوایی تفکری با هیدگر در نقد غرب به او رجوع می‌داد و معلوم نیست که اشکال این رجوع از نظر منتقدین کجا است.

مسئول سیر مطالعاتی آثار شهید آوینی افزود: علاقمندان باید مستقیماً به ۱۲ کتاب منتشر شده از شهید آوینی مراجعه کرده و سیر آسان به سخت را انتخاب کنند.

گفتنی است، فیلم کامل این نشست مجازی در صفحه اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه قابل مشاهده است.

کد خبر 5184734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha