۲۳ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۰۴

در گفت‌وگو با مهر تشریح شد؛

برنامه مدیریت بحران برای کنترل آلودگی هوای اصفهان در پاییز ۱۴۰۰

برنامه مدیریت بحران برای کنترل آلودگی هوای اصفهان در پاییز ۱۴۰۰

اصفهان- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از برنامه‌ریزی و اقدام برای پیشگیری و کنترل آلودگی هوا در پاییز و زمستان ۱۴۰۰ خبر داد.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کلانشهر اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳ روز ناسالم و هشت روز سالم داشته است و سال گذشته نیز چهار روز پاک، ۲۳۵ روز سالم، ۹۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳۳ روز ناسالم برای عموم را تجربه کرد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت بحران در راستای پیشگیری از آلودگی هوا و گرد و غبار هفته گذشته جلسه تشکیل داد، افزود: علت آلودگی هوا سال گذشته به ویژه در ماه‌های آذر و دی استقرار هوای سرد و سنگین و بهار امسال فعال شدن کانون‌های گرد و غبار و وزش تندبادها بر اثر خشکی هوا بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ماه‌های آذر و دی سال گذشته بیشترین شرایط آلودگی را شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی استان اصفهان که اقلیمی خشک و نیمه خشک دارد، پاییز ۹۹ به مدت یک ماه شرایط فرونشینی هوا را تجربه کرد که کمتر در سال‌های پیش برای روزهای پیاپی اتفاق می‌افتاد.

شیشه فروش با اشاره به اینکه آلودگی هوای اصفهان متأثر از شرایط خاص جغرافیایی، فعالیت صنایع و تردد خودروها است، ابراز داشت: سه مطالعه تخصصی توسط دانشگاه‌های صنعتی و اصفهان و اداره کل محیط زیست استان انجام و در نتیجه این مطالعات سهم آلایندگی هر بخش مشخص شده است.

وی با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای عملیاتی شدن مطالعات براساس سهم هر یک از بخش‌ها و طبق مفاد قانون هوای پاک از هم اکنون سناریو تدوین کرده و دستگاه‌ها قبل از فرا رسیدن فصل سرما اقدامات لازم را پیگیری خواهند کرد، گفت: وظایف هر یک از دستگاه‌ها از قانون هوای پاک استحصال و وظیفه هر یک از منابع آلاینده ثابت و متحرک برای کاهش آلایندگی ابلاغ می‌شود و شهرداری‌ها و سازمان صنعت، معدن و تجارت پیگیری خواهند کرد.

صنایع بزرگ به توسعه ایستگاه‌های سنجش هوا کمک می‌کنند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، توسعه ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا را یکی از اقدامات دانست و افزود: هم اکنون ۱۰ ایستگاه شهرداری، یک ایستگاه هواشناسی، یک ایستگاه مرکز بهداشت و ۱۲ ایستگاه محیط زیست دارد اما این‌ها کافی نیست؛ از صنایع بزرگ از جمله فولاد مبارکه، ذوب آهن، پالایشگاه و نیروگاه‌ها درخواست کردیم که به اداره محیط زیست استان برای ایجاد و استقرار سامانه‌های سنجش آلاینده هوا کمک کنند.

شیشه فروش تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیاز است که برای تقویت و توسعه ایستگاه‌های سنجش آلاینده هوا و در زمینه جلوگیری از کانون‌های گرد و غبار اعتباراتی به اصفهان اختصاص دهند.

توفان ۲۱۸ میلیارد تومان به زیرساخت‌های کشاورزی خسارت زد

وی خاطرنشان کرد: رودخانه زاینده رود هم اکنون خشک است و بخش زیادی از زمین‌های کشاورزی کشت نشده و کانون‌های نقطه‌ای و محلی جدید گرد و غبار فعال شده است؛ فروردین امسال در سه مرحله وقوع توفان ۲۱۸ میلیارد تومان به زیرساخت‌های بخش کشاورزی، باغات و زراعت و گلخانه‌ها خسارت وارد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به وجود ۱۶ کانون گرد و غبار در استان اصفهان به وسعت یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار، افزود: کم بارشی و اقلیم خشک این کانون‌ها را افزایش داده است، از ابتدای سال زراعی ۱۱۵ میلی‌متر میانگین بارشی استان بود که نسبت به بلند مدت ۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

شیشه فروش با بیان اینکه ۷۵ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است، گفت: سازمان هواشناسی استان یک ایستگاه پایش و سنجش گرد و غبار را سال گذشته در اردستان راه‌اندازی کرد و مقرر شد که این سازمان وضعیت گرد و غبار را مرتب پایش کرده و ادارات منابع طبیعی و محیط زیست استان کانون‌های جدید را برای اقدامات کنترلی منشأ یابی کنند.

۲۵۰۰ هکتار نهال‌کاری در دستور کار منابع طبیعی اصفهان

وی با تاکید بر لزوم اجرای طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی برای کنترل کانون‌های گرد و غبار، خاطرنشان کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری استان سال گذشته حدود دو هزار هکتار با هدف کنترل کانون‌های گرد و غبار نهال‌کاری کرد و امسال نیز در سطح دو هزار و ۵۰۰ هکتار نهال‌کاری، ۶ هزار هکتار مقابله با آفت موش در تاغزارها، ایجاد ۶۰ کیلومتر تل رسوب گیر در مسیر انارک- نائین- آران و بیدگل با هدف پیشگیری از فرسایش بادی و ۵۰۰ کیلومتر باد شکن غیر زنده در تپه‌های ماسه‌ای را در دستور کار دارد.

لزوم ایجاد بادشکن در جاده‌های استان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه توفان و گرد و غبار بهار امسال به حدود ۲۰ دستگاه خودرو در راه‌های مواصلاتی خسارت وارد کرد، ابراز داشت: اداره کل راهداری استان مقرر شد با هدف حفاظت از راه‌ها مطالعاتی را انجام داده و با همکاری منابع طبیعی استان برای ایجاد بادشکن و حفاظت راه‌ها در برابر گرد و غبار اقدام کند.

وجود ۴۰۰ واحد صنعتی آلاینده در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان

شیشه فروش با بیان اینکه مدیریت بحران در زمینه پیشگیری از آلودگی هوا در پاییز امسال هفته گذشته برنامه‌هایی را تدوین و به همه دستگاه‌ها ابلاغ کرد، اظهار داشت: محیط زیست استان از هم اکنون صنایع آلاینده را پایش می‌کند؛ ۴۰۰ واحد صنعتی در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان وجود دارد که در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته‌اند و محیط زیست با پایش و تعیین میزان دقیق آلایندگی برای آنها اخطار صادر می‌کند تا از هم اکنون برای کاهش آلایندگی تا پاییز اقدام کنند.

وی ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان موظف شده است که الزامات پیشگیری از انتشار آلاینده‌های هوا را به حدود ۱۰ هزار واحد صنعتی، تولیدی و خدماتی و ۷۰ شهرک صنعتی بار دیگر ابلاغ کند و صنایع مکلف به استانداردسازی خروجی‌های خود و فعالیت متناسب با شرایط زیست محیطی استان شدند.

تسریع در روند اجرای مترو و رینگ چهارم اصفهان ضروری است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: شهرداری اصفهان مکلف به توسعه و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، تسریع در اجرای خط مترو و رینگ چهارم اصفهان است؛ همچنین توسعه مراکز معاینه فنی موتورسیکلت‌ها، خودروهای سبک و سنگین و خروج خودروها و تاکسی‌های فرسوده در دستور کار شهرداری‌ها است.

شیشه فروش حذف گلوگاه‌های ترافیکی و توسعه و تقویت دوربین‌های زوج و فرد در محدوده ترافیکی در شهر اصفهان را از دیگر برنامه‌ها دانست و گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان نیز مکلف شد در طرح‌های تفصیلی و جامع شهری و طرح‌های هادی روستاها الزامات زیست محیطی و مربوط به آلودگی هوا را رعایت کرده و پیش از مجوز دادن به هر گونه طرح باید به ممنوعیت توسعه در شعاع ۵۰ کیلومتری و ضوابط استانداردهای پیشگیری و کنترل آلودگی هوا رعایت شود.

وی با بیان اینکه سازمان راهداری باید زمینه تسهیلات برای استانداردسازی کامیون‌های در حال تردد در جاده‌ها را فراهم کند، ادامه داد: ۳۵۵ جایگاه سوخت در سطح استان وجود دارد و اینها موظف به توزیع سوخت پاک (بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو چهار) شدند.

سوخت مازوت در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان استفاده نمی‌شود

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر لزوم بروز رسانی سیستم نیروگاه‌های حرارتی استان، خاطرنشان کرد: سوخت مازوت سال گدشته در شعاع ۵۰ کیلومتری مصرف نشد و طبق دستور دادستانی مشعل‌های مازوت سوز نیروگاه‌ها پلمب است اما نیروگاه‌ها مکلف شدند با بروز رسانی سیستم‌های خود از گاز طبیعی استفاده کنند.

شیشه فروش با اشاره به وجود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک گاز، افزود: شرکت گاز استان نیز مقرر شد استاندارهای مصرف گاز و بهینه سازی موتورخانه‌های مجتمع‌های مسکونی، تجاری و ادارات را به همه مشترکان از هم اکنون ابلاغ کند.

توسعه دولت الکترونیک در دستور کار قرار گیرد

وی تاکید کرد: همه ادارات استان از هم اکنون باید سیستم‌های گرمایشی را برای فصل پاییز استاندارد کرده و استفاده از پنل‌های خورشیدی را نیز توسعه دهند، سازمان‌های نظام مهندسی، استاندارد و شرکت گاز استان موظف به پیگیری در این زمینه شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ابراز داشت: سازمان‌ها خدماتی به ویژه ادارات برق، گاز، آب و شهرداری‌ها لازم است زیرساخت‌های ارائه خدمات غیر حضوری به شهروندان را برای کاهش ترددهای شهری با توجه به همه‌گیری کرونا و وضعیت نامطلوب کیفی هوا فراهم کنند.

کد خبر 5186305

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha