۲۵ فروردین ۱۴۰۰، ۱۹:۰۱

رئیس حوزه هنری بوشهر:

بودجه فرهنگی استان بوشهر در شان تمدن دیرینه آن نیست

بودجه فرهنگی استان بوشهر در شان تمدن دیرینه آن نیست

بوشهر - رئیس حوزه هنری استان بوشهر با تاکید بر لزوم تلاش برای افزایش اعتبارات فرهنگی استان، گفت: بودجه فرهنگی استان بوشهر در شان تمدن دیرینه فرهنگی استان نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، امید پارسایی فر عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته هنر انقلاب اظهار داشت: هنر انقلاب همگام با یک رستاخیز بی‌نظیر مردم در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بود.

وی اضافه کرد: بعد از انقلاب اسلامی فرهنگ و هنر در کنار انقلابی قرار گرفتند که ماهیت اصلی آن فرهنگی بود و این ماهیت فرهنگی، بی‌تردید باید از هنر استفاده مؤثرتر و دقیق‌تری می‌کرد از همان روزهای اول نیز بزرگان انقلاب دغدغه این را داشتند که امور هنری را ساماندهی کنند.

رئیس حوزه هنری بوشهر بیان کرد: ما شاهد هستیم که از بدو ورود حضرت امام در فرودگاه، هنر موسیقی با انقلاب همراهی کرد، سرودهای تاریخی که هرساله در ایام دهه فجر پخش می‌شود و خاطرات زیبایی برای ما تداعی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: گرافیک، سینما و تئاتر همه همگام با رستاخیز بزرگ انقلاب اسلامی بود که ما در قرن بیستم در کشورمان شاهد بودیم؛ اما این هنر انقلاب اسلامی به چه چیزی اشاره می‌کند و هدفش چیست؟ این هنر از روز آغازین تلاش کرد انقلاب اسلامی را بهتر معرفی کند و زاویه‌ها و ناگفته‌های این انقلاب مردمی را قوی‌تر و مؤثرتر به مخاطبین خودش در داخل و خارج کشور معرفی کند.

پارسایی فر ادامه داد: هنر انقلاب، هنری است برآمده از هنر دینی؛ یعنی ما در دسته‌بندی نظری، باید تفاوت قائل شویم بین «هنر دینی» و «هنر انقلاب اسلامی». از منظر هنرشناسان، هنر دینی از دریافت‌های بشر از همان دریچه وحی الهی پدید آمد و هنر انقلاب اسلامی بر بنیاد هنر دینی با آن نگاه توحیدی و استکبار ستیزانه متولد شد و رشد کرد.

وی افزود: از بعد انقلاب اسلامی با توجه به اینکه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نیز با دیدگاه ظریف و دقیق به مقوله فرهنگ پرداخته‌اند و دغدغه‌های جدی داشته‌اند، به شکلی خود جز تئوری پردازان فرهنگ انقلاب اسلامی هستند.

هنر انقلاب، مردمی و برای مردم است

رئیس حوزه هنری بوشهر با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی یکی از مردمی‌ترین هنرها در دنیا است تصریح کرد: هنر امروز، هنری نیست که برخاسته از طبقه اشرافی جامعه باشد، هنری ست که در نقاط دورافتاده استان، شاعران، نقاشان، فیلم‌نامه نویسان، نمایشنامه نویسان … مشغول تولید هنری هستند؛ که این به برکت انقلاب اسلامی در هنراست که باعث پویاتر شدن اندیشه جوانان می‌شود. درواقع باعث شده همه خودشان را در امر خلق اثر و آموزش سهیم بدانند و دیگر هنر مانند قبل از انقلاب در خدمت طبقات اشرافیت و یا بوروژوا قرار نگرفته است.

وی تاکید کرد: یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری، سید شهیدان «اهل‌قلم»، شهید سید مرتضی آوینی را به‌عنوان هنرمند طراز انقلاب اسلامی معرفی کردند، سبک فیلم‌سازی ایشان بود که امروزه در آکادمی‌های سینمایی دنیا در حال تدریس است.

پارسایی فر گفت: فراموش نکنیم که فیلم‌های رسمی که از مفاخر دفاع مقدس ما در استان مانند، بیژن گرد، نادر مهدوی در مقابل آمریکا در خلیج‌فارس ثبت‌شده است، حاصل تلاش همین گروه «روایت فتح» و شهید مرتضی آوینی و گروه محدودشان بوده است که به بوشهر آمدند و حماسه‌های استان را با امکانات ابتدایی و محدود ثبت و ضبط کردند و در حال حاضر به‌عنوان سند می‌توانیم به آن افتخار کنیم.

وی اظهار داشت: به قول شهید بزرگوار، هر جا هنرمندی در دهانه آتش‌فشان خانه خود را بنا نهاد، بالاترین و تأثیرگذارترین آثار هنری را خلق می‌کند. هنرمندان راستین، قلب‌های جامعه هستند که می‌خواهند باعث پیشرفت مردم و سرزمینمان شوند. همین کاری که شهید سید مرتضی آوینی با دوربین و قلمش کرد و برای امروز هنرمندان جوان الگویی ارزشمند است.

ماهیت هنر انقلاب آگاهی‌دهنده است

رئیس حوزه هنری بوشهر افزود: در شرایط کنونی ما از هنر انقلاب اسلامی به‌عنوان یک هنر آگاهی‌دهنده انتظار عمل داریم، نه اینکه فقط تسکین‌دهنده خاطر یا جنبه سرگرمی داشته است. هنر انقلاب، سرگرم‌کنندگی و زیبایی را در کنار تعهد و مسئولیت‌های دینی و اجتماعی‌اش را باهم دارد، ما با یک هنر آگاهی‌دهنده، هوشیاری بخش روبرو هستیم؛ و همین ماهیت، اصلی هنر انقلاب اسلامی است.

وی بیان کرد: هنرمندان متعهد در مواقع بحران‌ها و برهه‌های مهم نقش‌آفرینی کرده‌اند. به‌عنوان‌مثال با تولید نماهنگ، مستند و عکس در کنار تلاش‌های مدافعین سلامت و جهاد همدلانه ایستادند. مقام معظم رهبری فرمایش کردند باید برای مجاهدت‌هایی که در امر کنترل کرونا شد، مثل شهید آوینی فیلم ساخت و ماندگار کرد.

پارسایی فر اضافه کرد: جدی‌ترین مفاهیم دنیا باهنرهای مختلف در قالب سینما، موسیقی، نماهنگ منتقل می‌شود؛ بنابراین نباید رویکرد ما نسبت به هنر رویکرد پنجاه سال قبل باشد و فقط به آن به شکل رمانتیک نگریست.

دیپلماسی هنر و فرهنگ مباحث جدی در دانشگاه‌ها است

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر جدی‌ترین مباحث در دانشگاه‌ها روی دیپلماسی هنر و دیپلماسی فرهنگ طرح می‌شود و از طریق اثر هنری می‌توانید در دنیا پیام‌هایی که سخنرانی‌ها یا جنگ‌های سایبری نمی‌تواند منتقل کند، با یک نماهنگ یا فیلم کوتاه منتقل و تأثیرگذارتر شود.

پارسایی فر گفت: ما در حوزه هنری جهت تربیت نیروی هنرمند، کارآمد، فهیم و متخصص در تلاش هستیم که به زبان هنر سخن بگوید و نیازهای جامعه را به‌ویژه در شبکه‌های مجازی به زبان روز منتقل کند.

وی با اشاره به تأثیرگذاری شرایط کرونا بر هنر اظهار داشت: پدیده کرونا، اقتصاد هنر را تحت شعاع جدی قرارداد و به‌شدت محاسبات فرهنگی و هنری کشور را تغییر داد. سینماها در حال حاضر تعطیل شده‌اند. تئاتر، نگارخانه‌ها، مجامع هنری جز اولین مراکز تعطیلی پروتکل‌های بهداشتی هستند، ما با یک تجربه جدید و متفاوت برای هنرمندان و اهالی فرهنگ روبرو هستیم.

رئیس حوزه هنری بوشهر با اشاره به اینکه هنر و فرهنگ تعطیل ناپذیر است ادامه داد: هنرمندان برای قشر پرستاران و پزشکان و مدافعین سلامت، آثارهایی مثل نماهنگ، موسیقی و آثار تجسمی تولید کرده‌اند، به این دلیل که هنرمند متعهد لحظه‌به‌لحظه با اتفاقات ویژه جامعه پیش می‌رود اما یک موضوع مهم که نباید فراموش کنیم، آن است که همین‌طور که جامعه از هنر انتظار دارد تا حوادث جامعه را همراهی کند، هنرمند نیز توقع دارد تا امکانات و خدمات لازم برای تولید هنری و ترویج آثار هنری در اختیارش قرار بگیرد، یک‌طرفه نمی‌شود این ارتباط را در نظر گرفت.

وی با اشاره به معرفی چهره هنرمندان شاخص در سال ۹۷ و ۹۸ افزود: اتفاق مهمی که در سال‌های اخیر برای تقویت هنر استان رخ داد، با فعالیت دائمی دبیرخانه این رویداد در حوزه هنری، با مشارکت همه دستگاه‌های فرهنگی، انتخاب چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی است.

پارسایی فر گفت: امر شناسایی داوران متخصص با بهره‌گیری از سازمان‌هایی که بیشترین فعالیت فرهنگی دارند مانند بسیج هنرمندان، معاونت فرهنگی سپاه، بنیاد حفظ آثار، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیمای مرکز بوشهر، با یک خرد جمعی، هنرمندانی که در طول سال بیشترین تولید و تأثیرگذاری داشته‌اند را معرفی می‌کنند.

وی اظهار داشت: معیار انتخاب هنرمند، تولید هنری و تأثیرگذاری اثر هنری در جامعه و همچنین سوابق روشن در مبارزه با جریان‌های معارفی فرهنگی است. هدف اصلی انتخاب چهره سال نیز همین‌طور که اشاره شد، تکریم و تشویق هنرمندان است این امر باعث شده است که ما با ظرفیت‌های هنرمندانمان در سراسر استان بوشهر بیشتر آشنا شویم.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر افزود: ظرفیت‌هایی که فراتر از نام‌های همیشگی بوده است. در سال‌های ۹۷ آقای «غلامحسین دریانورد» و در سال ۹۸ آقای «حسین دارند» به‌عنوان چهره شاخص هنر انقلاب استان معرفی شدند.

وی ادامه داد: امسال نیز، همه زمینه‌ها برای انتخاب چهره سال ۹۹ فراهم‌شده که با توجه به تشدید بیماری کرونا و عدم برگزاری همایش، این برنامه به زمان مناسبی موکول شد.

سینما بهمن نیاز به تعمیر اساسی دارد

رئیس حوزه هنری استان بوشهر در رابطه باسابقه درخشان فرهنگ استان و همچنین وضعیت زیرساخت‌های فرهنگی استان بوشهر بیان کرد: سینما بهمن بوشهر با قدمت نیم‌قرن نیاز به تعمیر اساسی دارد. نه‌فقط در شهر بوشهر بلکه در دیگر شهرستان‌ها احتیاج به مجتمع‌های نسل جدید داریم که در آن نگارخانه، مراکز آموزشی هنر فعال باشد.

وی تصریح کرد: مذاکره خوبی با حوزه هنری ستاد مرکزی در تهران انجام شد که آمادگی کامل برای تعمیر و تجهیز مرکز فرهنگی مهم استان وجود دارد. مذاکرات خوبی نیز با استاندار بوشهر، سازمان مدیریت استان، شورای شهر بوشهر انجام‌گرفته است که امید است همراهی شود تا سینما بهمن تجهیز و به یک پردیس سینمایی مجهز تبدیل شود.

پارسایی فر بیان کرد: اهالی فرهنگ در افزایش و جهش نرخ توسعه استان سهم بسزایی دارند، امروزه هنر پل ارتباطی با صنایع اقتصادی و توسعه استان است می‌توانیم از زبان هنر، ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری، اقتصادی استان را در شهرستان‌ها معرفی کنیم.

وی افزود: از نمایندگان استان که روحیه فرهنگی بالایی نیز دارند تقاضا دارم یک فکر اساسی برای بودجه فرهنگی استان در قسمت نرم‌افزاری و تولید محصول شود. بودجه فرهنگی استان درشان تمدن دیرینه فرهنگی استان نیست.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر تاکید کرد: استان بوشهر مفاخر ارزشمندی بسیاری همچون آیت‌الله بلادی‌ها داشته است. شخصیتی که صدسال پیش، هشتادوپنج جلد کتاب تألیف نموده و به چهار زنده دنیا تسلط داشته است، ما نتوانسته‌ایم این روحانی تأثیرگذار را معرفی کنیم. در عرصه دفاع مقدس باوجوداین همه شهدای بزرگ ما هنوز نتوانسته‌ایم یک فیلم سینمای دفاع مقدس فاخر تولید کنیم.

وی ادامه داد: بنابراین ما در حوزه نرم‌افزاری فرهنگی، به‌شدت نیازمند بودجه برای تولیدات فرهنگی و هنری هستیم تا آثار فاخر ملی تولید شود. امیدواریم به کمک نمایندگان استان بودجه فرهنگی افزایش پیدا کند.

پارسایی فر بیان کرد: لازم می‌دانم از نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر که در رابطه با توسعه فرهنگی استان تلاش و دغدغه‌های ارزشمند و مؤثری دارند تشکر کنم. شورای فرهنگی استان بوشهر به ریاست نماینده ولی فقیه مصوبات خوبی دارد.

کد خبر 5189547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha