به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کتاب نشر نامک در سال ۱۴۰۰ «فراسوی مرگ: تعالیم صوفیانه عین القضات همدانی» نوشته فیروزه پاپن – متین و ترجمه جلال الدین افضل است که در ۲۷۲ صفحه و بهای ۵۵ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
عین القضات همدانی عارف ایرانی سده ششم هجری قمری، (متوفی به سال ۵۲۵ هجری قمری)، مکاشفاتش در خصوص مرگ را بهعنوان یکی از حالات ضمیر (آگاهی) که بهطور واضح در زمان حیاتش تجربه کرده بود به رشته تحریر درآورد. مکاشفهاش از روز جزا و جهانهای بیشمارِ غیرمادی که ورای جهان مادی قرار دارد او را در برابر واقعیات شبهناکی قرار داد که درک معنایی ایمان را با مشکل روبهرو میساخت.
«فراسوی مرگ» شامل بحثی است درباره موضوع مرگ، آنچنان که این محقق و عارف برجسته سدههای میانه ایران آن را مکاشفه کرده است. این کتاب براساس دستنوشتهها و منابع دستاول پارسی و عربی کلاسیک اهمیت این عارف ایرانی و دریافتهایش از ماهیتِ واقعیت در پرتو مرگ را مورد کاوش قرار میدهد.
فیروزه پاپن – متین دارای مدرک دکترا در رشته زبانها و فرهنگهای خاور نزدیک از دانشگاه کالیفرنیای لُس آنجلس است. تخصص ویژه فیروزه متین درباره ادبیات فارسی و عرفان اسلامی است و تاکنون مقالات و کتابهای بسیاری را در خارج و داخل ایران درباره این دو حوزه موضوعی منتشر کرده است.
نظر شما