۲۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۶:۵۷

گزارش مهر؛

توزیع مرغ روی خط قرمز کرونا / گرانی افسار گسیخته ادامه دارد

توزیع مرغ روی خط قرمز کرونا / گرانی افسار گسیخته ادامه دارد

کرمان – گرانی‌ها در حالی مردم را نگران تداوم تورم کرده که همچنان برای تأمین برخی از کالاها همچون مرغ باید در صف‌های کرونایی در انتظار باشند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مطابق معمول کشش بازار مواد خوراکی در این ماه نیز افزایش می‌یابد و مردم تقاضای بیشتری در بازار ایجاد می‌کنند، اما در کنار این افزایش تقاضا آیا نظارت بر عرضه و قیمت گذاری نیز وجود دارد؟

مردم مرغ احتکار می‌کنند!

با گذری در بازار کرمان می‌توان به دو نکته پی برد اول اینکه محدودیت‌های کرونایی عملاً رعایت نمی‌شود و کسی هم با متخلفان برخورد نمی‌کند و از سوی دیگر قیمت‌ها هر روز در حال افزایش است.

با گذری در بازار کرمان می‌توان به دو نکته پی برد اول اینکه محدودیت‌های کرونایی عملاً رعایت نمی‌شود و کسی هم با متخلفان برخورد نمی‌کند و از سوی دیگر قیمت‌ها هر روز در حال افزایش است

طی روزهای اخیر شاهد وعده مسئولان برای تأمین مرغ مورد نیاز مردم بودیم و از سوی مسئولان در سطح ملی و استانی بارها گفته شد که مشکل مرغ مرتفع شده است اما روز گذشته خبرنگار مهر با حضور در خیابان جهاد کرمان شاهد صف‌های متعدد فروش مرغ بود. این در حالی است که عرضه مرغ در تعداد محدودی از مغازه‌ها صف ایجاد کرده بود و در بقیه مغازه‌ها این کالا وجود نداشت.

تعجب آور اینکه رئیس اتحادیه مرغ فروشان کرمان دلیل کمبود مرغ در شهر کرمان را احتکار مرغ توسط مردم در خانه‌هایشان عنوان کرده است!

قرار گرفتن استان کرمان در منطقه قرمز کرونایی و روند صعودی مورد ابتلاء به این بیماری که از ۱۰ مورد در اسفند ماه به ۷۱ مورد در روز جاری رسیده است نشان می‌دهد در کنار تمام توصیه‌ها برای رعایت دستور العمل ها و در حالی که برخی از صنوف عملاً باید بسته باشند اما سیاست‌های موجود در بازار این رویه را دنبال نمی‌کند.

باید یاد آوری کنیم بازدید چند روز قبل استاندار کرمان از بیمارستان افضلی پور را که بسیاری از بیماران عامل گرفتار شدن خود را حضور در همین صف‌های توزیع کالا عنوان می‌کردند.

در حالی که به نظر می‌رسد دغدغه‌های این روزهای مردم در دو کلاف کرونا و گرانی در هم پیچیده شده است سری به بازار گوشت قرمز زدیم.

باید یاد آوری کنیم بازدید چند روز قبل استاندار کرمان از بیمارستان افضلی پور را که بسیاری از بیماران عامل گرفتار شدن خود را حضور در همین صف‌های توزیع کالا عنوان می‌کردند

هر کیلو گوشت گوسفندی از ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان حالا بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان به مردم عرضه می‌شود، پای صحبت یکی از عرضه کنندگان گوشت در خیابان شهید رجایی کرمان نشستیم، وی می‌گوید: برای تهیه گوشت با محدودیت مواجه هستیم بطوریکه تعداد محدودی لاشه تحویل داده می‌شود و به همراه گوشت باید به اجبار دنبه هم خریداری کنم و که با یک حساب سرانگشتی همین میزان دنبه را ۷۰۰ هزار تومان از کشتارگاه به من فروخته‌اند و طبیعتاً من هم باید آن را به مردم عرضه کنم.

سری به بازار تأسیسات ساخت خانه می زنیم در کنار عدم دسترسی مردم به سیمان به دلیل کمبود عرضه در شهر کرمان هر پاکت سیمان در کرمان تا ۹۰ هزار تومان نیز در بازار آزاد به فروش می‌رود و مردم برای تأمین نیاز با مشکل مواجه هستند.

قیمت یک دستگاه پکیج در حالی سال ۹۸ چهار میلیون تومان بود که تا ۱۰ روز قبل یک دستگاه پکیج ایرانی به ۹ میلیون تومان رسید و امروز شنبه فروشنده‌ها به بهانه گرانی طی هفته آینده به دلیل افزایش دستمزد از فروش خودداری می‌کنند.

یک دستگاه پنل آیفون تصویری ایرانی در حالی که سال گذشته ۸۴۰ هزار تومان قیمت زده شده بود که هم اکنون فروشنده‌ها به بهانه گرانی همان پنل را ۹۸۰ هزار تومان به متقاضیان ارائه می‌کنند.

نظارتی بر بازار وجود ندارد

محمد حسن پور یکی از شهروندان کرمانی کرونا -گرانی-افسار-گسیخته-ادامه-دارد"> کرونا -گرانی-افسار-گسیخته-ادامه-دارد"> در گفتگو با مهر می‌گوید: باعث تعجب است که با وجود اینکه مسئولان از نظارت بر قیمت‌ها سخن می‌گویند اما عملاً نظارتی بر بازار وجود ندارد.

وی می‌گوید: قیمت یک کیلو موز در دو فروشگاه میوه فروشی به فاصله ۵۰۰ متر ۲۵ هزار تومان و ۳۸ هزار تومان است. قیمت یک بسته پوشک نوزاد در یک مغازه ۱۳۰ هزار تومان و در دیگری ۹۰ هزار تومان است و این یعنی هیچ نظارتی نیست و اصناف هر گونه بخواهند قیمت می‌گذارند.

زهرا محمدی دیگر شهروند کرمانی به خبرنگار مهر می‌گوید: این روزها زمان سم پاشی در باغ‌های پسته است، به دلیل خشکسالی احتمال طغیان پسیل پسته وجود دارد به همین دلیل سم پاشی ضروری است اما قیمتها سر به فلک می‌کشد.

وی می‌گوید: یک وارد کننده سم در حالی سم را لیتری ۱۸ هزار تومان وارد کرده حالا همان سم را لیتری ۸۰ هزار تومان به مردم می‌فروشد سوالم این است که طبق چه فرمولی و چرا کسی نظارت نمی‌کند و هر کس هر قیمتی بخواهد ارائه می‌کند و مسئولان را بهانه عرضه و تقاضا را می‌آورند.

یک وارد کننده سم در حالی سم را لیتری ۱۸ هزار تومان وارد کرده حالا همان سم را لیتری ۸۰ هزار تومان به مردم می‌فروشد

در مقابل وعده‌های مسئولان برای مقابله با گرانی‌ها همچنان ادامه دارد اما روند صعودی قیمتها در بازار همچنان ادامه دارد و هر روز بخش دیگری از کالاها از سبد مصرف مردم خارج می‌شود.

نکته نگران کننده افزایش قیمت کالاهای اساسی و خوراکی در ماه رمضان است که موجب شده مشکلات مردم بیشتر شود، در حالی که در ماه رمضان بسیاری از مردم سعی در مساوات و کمک به دیگران دارند اما برخی از تولید کنندگان همچنان بر مدار گرانی حرکت می‌کنند و برای خرید روغن، شکر، مرغ و گوشت مردم باید در صف‌ها انتظار بکشند.

با کمبود نیرو مواجه هستیم / ‏‬ مردم همکاری کنند

معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان کرمان کرونا -گرانی-افسار-گسیخته-ادامه-دارد"> کرونا -گرانی-افسار-گسیخته-ادامه-دارد"> در گفتگو با مهر می‌گوید: با تزریق بخشی از کالاهای اساسی سعی شده روند قیمت‌ها در ماه رمضان کنترل شود اما روند افزایش قیمت‌ها که از سال گذشته شروع شده بود همچنان مشکلاتی را ایجاد می‌کند و سعی می‌کنیم با نظارت بیشتر و طرح‌های حمایتی مشکلات را کاهش دهیم.

محمدرضا قوام افزود: سیاست‌های کنونی در راستای حمایت از قشر آسیب پذیر برنامه ریزی شده است در همین راستا سعی شده با تأمین مرغ در بازار قیمت‌ها تعدیل شود اما باید به این نکته اشاره کرد که مرغ تولیدی در استان نیاز استان را تأمین نمی‌کند و باید به واردات از استان‌های دیگر متکی باشیم.

وی تصریح کرد: وظیفه سازمان صمت در زمینه توزیع و نظارت در این بخش است اما تولید برعهده جهاد کشاورزی می‌باشد.

وی به کمبود نیرو برای نظارت اشاره کرد و افزود: تمام تلاش ما به صورت مستمر در زمینه تثبیت و کنترل قیمتها متمرکز است اما روند افزایش قیمتها در سطح کلان رخ می‌دهد و همچنین بازار کرمان بسیار گسترده است و برای کنترل باید مردم نیز همکاری کنند و ضمن عدم خریداری اجناس گران هر گونه گران فروشی را به ۱۲۴ اطلاع دهند.

معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: در شرایط کنونی تنها با تکیه بر گزارشهای مردمی می‌توانیم با گران فروشی و احتکار مبارزه کنیم در همین راستا در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ پرونده تشکیل و رسیدگی شده است.

قوام بیان کرد: طی ماه رمضان با تزریق کالاهای اساسی از جمله مرغ، شکر، روغن سعی در کنترل قیمتها داشتیم و از مردم هم می‌خواهیم تقاضای کاذب در بازار ایجاد نکنند.

مبارزه با گرانی در کنار همت مسئولان به همکاری مردم نیز نیاز دارد تا ضمن عدم خریداری کالاهای گران موارد تخلف را نیز به دستگاه‌های مربوطه گزارش دهند.

کد خبر 5192217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha