ایوب زارعی شهردار بندر کنگ و مدیر پایگاه میراث جهانی دانش لنج سازی و دریانوردی خلیج فارس به خبرنگار مهر گفت: ما لنج قدیمی بوم را به صورت صد درصد تعویض کردیم. حتی شلمونهای لنج تا ۸۰ درصد نوسازی شد. هرچند که هنوز بخشهای بالای این لنج مانده و قدیمی است اما ایستایی این لنج تا صد درصد افزایش پیدا کرد. ما این کار را انجام دادیم تا سازمان بنادر و دریانوردی، آن را به عنوان نمونه ببیند و سازمانهای مربوطه نیز تائیدیههای لازم را برای فعالیت این لنج بدهند.
زارعی گفت: میخواستیم به همه نشان دهیم که میتوان این لنجها را احیا کرد بنابراین از این لنج به عنوان هتل شناور یا اقامتگاه با خدمات هتل سه ستاره استفاده خواهیم کرد. برای دستورالعمل استفاده از این لنجها به عنوان اقامتگاه یا کاربری گردشگری نیز منطقه آزاد کیش با ما مشارکت کرد. این دستورالعمل را به سازمان بنادر و دریانوردی برای تصویب ارسال میکنیم.
وی ادامه داد: زمانی که شهرداری بندر کنگ، «بوم» صد سالهای را خریداری کرد همه گفتند چرا وقتی قرار است این لنج از بین برود، آن را خریدید؟ میتوانستید این هزینه را برای یک لنج سالم بگذارید. پاسخم این بود که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم به سمتی میرویم که تکنولوژی و امکانات در حال پیشرفت است و شناورهای فلزی جای این لنجهای چوبی را میگیرد ولی اگر در زمینه گردشگری کار کنیم، میتوانیم از دانش لنجسازی حفاظت کنیم و یک فعالیت گردشگری متنوعی داشته باشیم که با سایر کشورها رقابت کند.
نظر شما