محمد جهین در خصوص آخرین وضعیت معادن این شهرستان با بیان اینکه مهاباد با ۳۳ معدن فعال یکی از قطبهای معدنی استان به شمار میرود، افزود: در کنار غیرفعال شدن ۲۴ معدن و ۱۶ معدن نیز در طول سال گذشته سلب صلاحیت شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۳۶ هزار تن انواع مواد معدنی از معادن فعال این شهرستان استخراج شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۲۶ درصد افزایش داشت، ادامه داد: ۱۲ نوع ماده معدنی در این شهرستان استحصال میشود که مهمترین و بیشترین سنگهای استخراج شده به ترتیب شامل سنگ لاشه آهکی به میزان ۱۳۸ هزار تن، سنگ آهن با ۶۱ هزار و ۶۰۰ تن و سنگ سیلیس با ۵۸ هزار و ۵۰۰ تن است.
جهین افزود: با ایجاد کارخانههای فرآوری این سنگ معدنی با ارزش، علاوه بر ارز آوری، برای جوانان این منطقه نیز اشتغالزایی خواهد داشت و در شهرستان مهاباد ۱۹ معدن باریت وجود دارد که ۵۰ درصد باریت کشور را تأمین میکنند.
مهاباد ۵۰ درصد باریت کشور را تأمین میکند
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد را یکی از قطبهای اصلی استخراج سنگ «باریت» در کشور دانست و بیان کرد: پارسال ۳۶ هزار و ۷۰۰ تن سنگ باریت که ماده مؤثر در استخراج صنعت نفت به شمار میآید از معادن این شهرستان استخراج و فرآوری شد.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده هر تن باریت فرآوری شده در مرحله فروش نسبت به باریت خام ۳۰ تا ۵۰ درصد با خام فروشی تفاوت دارد ادامه داد: از سنگ باریت در خنک سازی و روان کاری متههای حفاری، پوشش درونی چاههای نفت، انتقال مواد ناشی از حفاری به داخل زمین و کنترل فشارهای غیرعادی درون چاههای نفت و گاز استفاده میشود.
رئیس اداره صنعت و معدن و تجارت شهرستان مهاباد اظهار کرد: برخی از فرآوردههای معدنی این شهرستان از جمله سنگهای تزئینی، تراورتن، مرمریت و گرانیت نیز پس از فرآوری به کشورهای همسایه مثل ترکیه، افغانستان، عراق و جمهوری آذربایجان صادر میشود.
۳۶ هزار و ۷۰۰ تن سنگ باریت از معادن مهاباد استخراج شده است
جهین مهاباد یکی از مهمترین قطبهای استخراج سنگ باریت ماده مؤثر در استخراج تولیدات صنعت نفت در کشور است، گفت: شمار معادن فعال شهرستان مهاباد ۳۳ مورد است که تاکنون ۳۶ هزار و ۷۰۰ تن سنگ باریت از معادن این شهرستان استخراج و فرآوری شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد با اشاره به سهم ۴۵ درصدی این شهرستان در استخراج باریت کشور، گفت: سالانه بیش از ۹۰ هزار تن از این ماده معدنی در این شهرستان استحصال میشود.
وی با بیان اینکه از ۱۷ معدن از ۳۳ معدن فعال این شهرستان دارای سنگ باریت است، گفت: ۱۰ نوع ماده معدنی از معادن مهاباد استخراج میشود که تراورتن و مرمریت بعد از سنگ باریت در رتبههای دوم و سوم قرار دارد.
۱۷ معدن باریت در مهاباد فعال است
جهین با بیان اینکه پودر باریت در برخی مواردا نیز به محلول آب و گل رس اضافه میشود و به خاطر خواص مفید این مخلوط نظیر سنگینی، خنثی بودن از نظر ترکیب شیمیایی و قیمت به نسبت ارزان آن، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، اضافه کرد: به علت جرم و وزن مخصوص و خنثی بودن ساختمان شیمیایی باریت، حدود ۹۰ درصد از این ماده معدنی در حفاریهای نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرد.
در حال حاضر میزان تولید سالیانه باریت در کشور در حدود ۱۵۰ تن است، اما در این میان بهره برداری از معادن که رقیبی جدی برای صنعت نفت به حساب میآیند، نیازمند حمایت و سرمایه گذاری بیشتر است.
۵۱ نوع از ۶۸ نوع ماده معدنی شناسایی شده کشور در آذربایجانغربی وجود دارد، هماکنون ۵۰۴ معدن در استان فعال است و ۵ هزار و ۲۷۳ نفر به صورت مستقیم در معادن این استان مشغول فعالیت هستند.
نظر شما