به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، دکتر «سالواتور کاربون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویرجینیا، در این باره میگوید: «در حال حاضر، مکملهای روغن ماهی برای بیماران دارای تری گلیسیرید پلاسما افزایش یافته تجویز میشود تا خطر قلبی عروقی را کاهش دهد.»
برخی آزمایشات بالینی نشان داده اند که اسیدهای چرب اُمگا ۳ ممکن است با افزایش خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی، شایعترین اختلال تپش قلب، همراه باشد. احتمال ابتلاء به سکته در افراد مبتلا به این اختلال پنج برابر بیشتر است.
این مطالعات فرمولهای مختلف اسیدهای چرب اُمگا ۳ را در دوزهای مختلف آزمایش کردند و به بررسی این موضوع پرداختند که آیا روغن ماهی به طور مداوم با افزایش خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.
این تجزیه و تحلیل شامل پنج آزمایش کنترل شده تصادفی بود که اثرات مکمل اسیدهای چرب اُمگا ۳ را بر عوارض قلبی عروقی بررسی میکرد. شرکت کنندگان تری گلیسیرید بالا داشتند و یا در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی بودند یا بیماری قلبی عروقی قطعی داشتند. در مجموع ۵۰۲۷۷ بیمار روغن ماهی یا دارونما دریافت کردند و بین ۲ تا ۷ سال تحت نظر بودند. دوز روغن ماهی از ۰.۸۴ گرم تا ۴ گرم در روز متفاوت بود.
محققان دریافتند که مکمل اسید چرب اُمگا ۳ با افزایش قابل توجه خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی در مقایسه با دارونما با نسبت میزان بروز ۱.۳۷ همراه است.
به گفته دکتر کاربون، «مطالعه ما نشان میدهد که مکملهای روغن ماهی با افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی در بیماران در معرض خطر قلبی عروقی مرتبط است. اگرچه یک آزمایش بالینی اثرات قلبی عروقی مفید مکمل را نشان میدهد، اما خطر فیبریلاسیون دهلیزی باید در زمان تجویز این داروها در نظر گرفته شود.»
نظر شما