حسین رضا زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد کیانوش رستمی و تصمیمی که برای عدم شرکت در مسابقات گزینشی المپیک گرفت و در کل شرایط امروز وزنه برداری در آستانه المپیک صحبتهایی را مطرح و تاکید کرد که فدراسیون مقصر این شرایط است.
از کیانوش و تصمیمش نباید به راحتی عبور کرد
رضازاده با اشاره به انصراف کیانوش رستمی از سفر به کلمبیا و حضور در مسابقات گزینشی المپیک گفت: کیانوش رستمی مدال نقره و طلای المپیک لندن و ریو را در اختیار دارد اما حالا شرایط او به گونهای شده که حتی حاضر به شرکت در مسابقات انتخابی برای المپیک توکیو هم نمیشود. این موضوع جای بررسی دارد و نباید به راحتی از کنار آن عبور کرد.
فدراسیون مقصر اصلی است
وی در مورد کیانوش رستمی، شرایط و تصمیماتش مقصر اصلی را فدراسیون قلمداد کرد و ادامه داد: اینکه در آستانه مسابقات گزینشی المپیک کیانوش اعلام انصراف میدهد به فدراسیون مربوط میشود. فدراسیون مقصر اینگونه مسائل و تصمیمات توسط ملیپوشان است. فدراسیون نباید فقط هنگام موفقیت و نتیجهگیری خودی نشان بدهد. فدراسیون باید این مسائل را مدیریت کند تا کار به اینجا نرسد.
کیانوش رستمی به جای حمایت، رها شد
قهرمان پیشین وزنه برداری ایران خاطرنشان کرد: نوسان در مورد ورزشکار تقریباً امری طبیعی است. اینکه یک ورزشکار بعد از موفقیتهای جهانی و المپیک تاحدی دگرگون میشود، مسیر خود را تغییر میدهد و در کل حواسش از راهی که برای او منجر به موفقیت شده، پرت میشود امری طبیعی است. فدراسیون درست در این موارد باید انجام وظیفه کند و با ورود به موقع مانع از ادامه روندی شود که به ضرر ورزشکار است. فدراسیون وزنه برداری باید از کیانوش حمایت میکرد تا به این سرنوشت دچار نشود اما او رها شد.
باید زمانی که کیانوش و انوشیروانی به جان هم افتادند به موضوع ورود میشد
رضازاده با یادآوری اینکه زمان هدایت تیم ملی وزنه برداری توسط سجاد انوشیروانی اختلافاتی میان کیانوش رستمی و این مربی ایجاد شد، تصریح کرد: تقریباً مسائل و حاشیههای پیرامون کیانوش رستمی از آن زمان شروع شد. فدراسیون هم باید از همان زمان که کیانوش و سجاد انوشیروانی به جان هم افتادند به موضوع، ورود مدیریتی میکرد و با حمایت از کیانوش رستمی اجازه نمیداد کار به جاهای باریکتر بکشد و حتی امروز که این وزنه بردار خودش تصمیم به عدم حضور در مسابقات گزینشی المپیک میگیرد؛ مسابقاتی که هم برای سرنوشت خودش و هم سرنوشت وزنه برداری ایران مهم است.
قرار نیست ورزشکار همیشه در اوج باشد
رئیس پیشین فدراسیون وزنه برداری یادآور شد: قرار نیست یک ورزشکار همیشه، در تمام مقاطع و برای همه مسابقات آماده باشد. به هر حال شرایط مختلف و به خصوص موضوع سن روی عملکرد ورزشکار تاثیرگذار خواهد بود. با این حال کیانوش رستمی میتوانست با برنامه ریزی درست در المپیک توکیو حضور داشته باشد و مدال هم بگیرد. همانطور که همین چند هفته پیش در مسابقات ازبکستان عملکرد خوبی از خود نشان داد و قهرمان هم شد اما متاسفانه به خاطر عدم مدیریت و حمایتهای لازم چنین تصمیمی برای المپیک توکیو گرفت.
امروز باید در مورد رنگ مدال المپیک حرف بزنیم نه سهمیه آن
وی با انتقاد از عملکرد فدراسیون وزنه برداری و اینکه علاوه بر بحث حمایتی از ورزشکاری مانند کیانوش رستمی در زمینه استعدادیابی و پشتوانه سازی هم ضعیف عمل کرده است، گفت: سه ماه کمتر به المپیک باقی مانده و وزنه برداری ایران همچنان دنبال سهمیه است. در حالی که درست این بود که وزنه برداری ایران در فاصله زمانی سهمیههای خود را قطعی کرده باشد و روی مدال و رنگ آن بحث کند. این روند رو به عقب اما ما را در این شرایط قرار داده است.
نمی دانم درخواست کیانوش رستمی نتیجه دارد یا نه
رضا زاده که خود طلای المپیک آتن را در اختیار دارد در مورد مذاکراتی که کیانوش رستمی با مسئولان فدراسیون جهانی وزنه برداری برای اختصاص دادن امتیاز مسابقات سوئیس به وی داشته است و اینکه «این مذاکرات نتیجهای خواهد داشت یا نه؟» گفت: به طور دقیق نمی دانم در نشست کیانوش با مسئولان مربوطه چه صحبتهایی مطرح شده و چه قول و قرارهایی گذاشته شده است. شاید هم به جز کیانوش رستمی وزنه بردارانی از سایر کشورها هم چنین درخواستی را مطرح کرده باشند که در این صورت میتوان امید بیشتری به انجام کار داشت. در هر صورت فدراسیون جهانی وزنه برداری قانونمند است؛ به خصوص در مورد المپیک که باید نظارت کمیته بین المللی المپیک را هم داشته باشد.
سهراب مرادی کار راحتی برای کسب سهمیه ندارد
این قهرمان پیشین وزنه برداری ایران و جهان همچنین در مورد سهراب مرادی و شرایط وی برای کسب سهمیه المپیک توکیو هم گفت: متاسفانه مسئله آسیب دیدگی سهراب مرادی، وی را از روند طبیعی کار دور کرد. او باید حداقل ۳۸۸ کیلوگرم وزنه بزند تا کسب سهمیه کند. مرادی در مسابقات قهرمانی آسیا با مهار وزنه ۳۸۴ کیلوگرمی مدال نقره گرفت، اینکه در کلمبیا بتواند وزنه لازم برای کسب امتیاز المپیک را مهار کند یا نه به آمادگی او بستگی دارد. در کل این وزنه بردار کار سختی دارد.
اما و اگرها در مورد علی داودی و حضورش در المپیک
وی در مورد علی داودی و علی هاشمی که جزو گزینههای وزنه برداری ایران برای حضور در المپیک به حساب می آیند نیز گفت: کار علی داودی را تقریباً میتوان تمام شده دانست. داودی در مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا هم عملکرد خوبی داشت و مدال طلای سنگین وزن را از آن خود گرفت اما باید توجه داشت که در هر یک ضرب و دو ضرب تنها با یک کیلو اختلاف و در دو ضرب با دو کیلو اختلاف بالاتر از رقیبش (وزنه برداری از سوریه) قرار گرفت و قهرمان شد. این حداقل اختلاف برای المپیک خیلی مطمئن نیست.
برای المپیک باید مدال آوران اعزام شوند نه جوانان
رضا زاده با بیان اینکه در مورد علی هاشمی (دسته ۱۰۹ کیلوگرم) هنوز قطعیتی برای اعزام حاصل نشده و در مورد سهراب مرادی هم باید حدنصابهای لازم به دست بیاید تا به کسب سهمیه و اعزام منجر شود، تصریح کرد: در هر صورت المپیک جای بهترین هاست نه جای جوانی کردن و کسب تجربه؛ باید ورزشکارانی اعزام شوند که بجنگند و مدال بگیرند.
از شرایط امروز وزنه برداری خجالت می کشیم
رئیس پیشین فدراسیون وزنه برداری در پایان با بیان اینکه اوضاع وزنه برداری در آستانه المپیک و به لحاظ وضعیت ورزشکاران برای اعزام اصلاً رضایت بخش نیست، گفت: از این وضعیت با توجه به پیشینهای که داشتهایم، خجالت می کشیم. همانطور که گفتم امروز باید در مورد رنگ مدال المپیک صحبت کنیم نه سهمیه؛ وزنه برداری ایران در هر دو دوره المپیک لندن و ریو مدال گرفت. بهترین نتیجه تاریخ وزنه برداری ایران در المپیک لندن و با کسب سه مدال طلا و نقره به دست آمد. آن زمان من رئیس فدراسیون بودم. بعد از آن وزنه برداری در مسیری قرارگرفت که عاقبت به اینجا ختم شد.
نظر شما