۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۷:۴۲

آپارتمان‌های تهران سبز می‌شوند

آپارتمان‌های تهران سبز می‌شوند

طرح «کاشت مشارکتی و نگهداشت گل و گیاه در زندگی آپارتمانی و محیط همسایگی» از هفته جاری در سطح محلات و مجتمع‌های آپارتمانی مناطق ۲۲ گانه تهران اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش «ارتقا فرهنگ آپارتمان نشینی» در سه محور قوانین و حریم خصوصی، همسایگی و مشارکت و محیط زیست با تاکید بر کاهش پسماند از اول دی ماه ۹۹ و با ابلاغ مستقیم شهرداری تهران به تمام مجموعه‌های تابعه شهرداری تهران کار خود را آغاز کرد.

علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به مشارکت و همکاری فعال این سازمان در طرح‌های محیط زیستی پویش ارتقا فرهنگ آپارتمان نشینی، گفت: چهار طرح محیط زیستی با عنوان: "باغچۀ محله" و "مجتمع آپارتمانی"، "دیوار سبز مشارکتی"، "کاشت گل" و "گیاه مشارکتی خانواده و ˏالمان مشارکتی" در قالب این پویش اجرا می‌شود.

وی در تشریح اقدامات حوزه طرح کاشت مشارکتی و نگهداشت گل و گیاه، خاطرنشان کرد: در حوزه باغچۀ محله و مجتمع آپارتمانی، باغچه‌ها بسته به هدف می‌توانند برای عموم ساکنان محلات به کار گرفته شوند.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها افزود: طراحی و اجرای این باغچه‌ها برای اهداف مختلفی مثل زیست محیطی، اقتصادی، جلب مشارکت و تقویت حس تعلق به محل، زیباسازی و آموزش است. لازم به ذکر است که فرایند راه‌اندازی این باغچه‌ها به صورت کاملاً مشارکتی دیده شده است.

مختاری در مورد طرح دیوار سبز مشارکتی توضیح داد: دیوارهای سبز در محیط همسایگی می‌توانند بسته به پتانسیل و ظرفیت موجود از یکسو و اهداف و اولویت‌های مورد انتظار از سوی دیگر به طرق مختلفی انجام شوند. در کل دیوارهای سبز مشارکتی را فارغ از کم و کیف اجرا، می‌توان دارای اثرات مثبت در ابعاد زیست محیطی، ابعاد زیباشناختی و ابعاد اجتماعی دانست.

مختاری خاطرنشان کرد: در حوزه کاشت گل و گیاه مشارکتی خانواده، یکی از مهم‌ترین ایده‌هایی که می‌تواند برای زندگی‌های آپارتمان نشینان مؤثر باشد آن است که در فضای داخلی خانه و همچنین در بالکن‌هایشان از گل و گیاه‌های متفاوتی استفاده کنند تا زیبایی به محیط زندگی دهد و عدم ارتباط روزانه با طبیعت را به دلیل سبک زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی تا حدودی جبران کند. اما در این طرح به واسطۀ شیوۀ اجرا اهداف دیگری مانند پر کردن اوقات فراغت به شیوۀ مؤثر، مهارت افزایی و ارتقای آگاهی شهروندان در حوزۀ گل و گیاهان آپارتمانی و احساس تعلق بیشتر نسبت به محیط همسایگی، نیز محقق خواهد شد.

در ادامه مجتبی دانشور، مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران با اشاره به اینکه اجرای طرح «کاشت مشارکتی و نگهداشت گل و گیاه در زندگی آپارتمانی و محیط همسایگی» در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در قالب پویش ارتقا فرهنگ آپارتمان نشینی از این هفته عملیاتی می‌شود، اظهار کرد: علاوه بر اجرای طرح‌های محیط زیستی با عنوان باغچۀ محله و مجتمع آپارتمانی، دیوار سبز مشارکتی، کاشت گل و گیاه مشارکتی خانواده و المان مشارکتی، بزودی در پویش ارتقای فرهنگ آپارتمان نشینی، شاهد حرکت و فعالیت کارناوال‌های نما و منظر شهری در سطح محلات شهر تهران خواهیم بود.

مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران عنوان کرد: باغچه‌های محله به مثابۀ فضاهای مشترکی هستند که شهروندان ساکن آن محله برای کاشت و نگهداشت گل و گیاه در آن فضا، گردهم می‌آیند و با یکدیگر در بهبود کیفیت زندگی در محله یا مجتمع‌های آپارتمانی مشارکت خواهند کرد، اندازۀ این باغچه‌ها متناسب با فضاهای در اختیار مجریان این طرح، می‌تواند از خیلی کوچک تا بزرگ باشند.

وی با بیان اینکه المان مشارکتی یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند در مورد رویکرد مشارکتی توسعه و ظرفیت سازی اجتماعی به کارآید، افزود: سهم و نقش و حضور شهروندان در طراحی فضاها و نمادهای شهری است. پیشنهاد المان شهری مشارکت ی با گل و گیاه از آن رو است که بتواند یک نماد از مشارکت شهروندان در سبز نگه داشتن فضای محله یا مجتمع شأن را محقق کند.

کد خبر 5212516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha