۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۸:۱۹

نوروزی:

بسته خدمات درمان ناباروری را به طور کامل تحت پوشش بیمه قرار دادیم

بسته خدمات درمان ناباروری را به طور کامل تحت پوشش بیمه قرار دادیم

مدیرعامل بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح گفت: در همه بیماری‌های مرتبط با ناباروری، بدون سقف ریالی به طور کامل هزینه درمان‌ها را ارائه می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر نوروزی مدیر سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح با حضور در مرکز درمان ناباروری ابن سینا در نشست خبری که به مناسبت نخستین روز از پویش «خانواده، جمعیت و فرزندآوری؛ حمایت از زوج‌های نابارور» در روز ملی جمعیت در این مرکز برگزار شد، گفت: در راستای اجرایی کردن فرامین مقام معظم رهبری و اریه بسته های خدماتی در حوزه ناباروری بسته های خدماتی ویژه ای در سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: خدمتی در حوزه درمان ناباروری در سطح کشور وجود ندارد که تحت پوشش بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح نباشد.

امیر نوروزی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلی نظام در سال‌های اخیر مبنی بر افزایش جمعیت و فرزندآوری گفت: امروزه برای درمان ناباروری (بسته به علت نازایی در زوجین) از تکنیک‌های نوین و متنوعی با صرف هزینه‌های بسیار زیاد، استفاده می‌شود که سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح با هدف حمایت از زوج های نابارور در نیروهای مسلح و افزایش رضایتمندی جامعه هدف، این روش‌های جدید را در تعهدات اخیر خود قرار داده است.

وی با اشاره به دستورالعمل ضوابط خدمات نازایی که از ابتدای خرداد سال ۹۹ اجرایی شده است، اظهارکرد: هزینه خدمات کمک باروری برای همه بیمه شدگان اناث متأهل کمتر از ۴۵ سال(بجز همسران کارکنان وظیفه و نامادری) برای ۲ فرزند، تحت پوشش سازمان قرار گرفته است و فرانشیز این خدمات در تمامی این موارد صفر است.

مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح با اعلام اینکه این تعهد در هیچ یک از سازمان‌های بیمه پایه انجام نمی‌شود، گفت: طبق تعهد جدید سازمان، روش میکرواینجکشن یا تزریق اسپرم داخل تخمک (ICSI) دو بار در هر سال، لقاح خارج از رحم (IVF) دو بار در هر سال، انتقال جنین به داخل رحم دو بار در سال، تلقیح درون رحمی(IUI) سه بار در هر سال، و انتقال جنین یا تخمک به داخل لوله رحم(ZIFT) یک بار در طول عمر، تحت پوشش بیمه‌ای سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح قرارگرفت.

امیر نوروزی خاطرنشان کرد: علاوه بر تعهد تمامی داروهای مورد نیاز جهت درمان نازایی، تمامی هزینه‌های تشخیصی– درمانی مرتبط موجود در پرونده مانند سونوگرافی، آزمایشات، هیستروسکوپی، لاپاروسکوپی، سی تی اسکن و هیستروسالپنگوگرافی، برای کلیه بیمه‌شدگان برابر ضوابط و مقرارت جاری سازمان، قابل محاسبه و پرداخت است.

نوروزی گفت: ناباروری از منظر پزشکی اختلالی پیچیده است که روند درمانی یک زوج نابارور از بررسی اولیه آغاز و تا اتمام اقدامات تشخیصی و پاراکلینکی ادامه می یابد. این روند نیاز به مراجعات مکرر و افزایش هزینه‌های درمانی دارد و پرداخت این هزینه‌ها برای زوجین غیرممکن یا به‌سختی امکان پذیر است. از طرفی در صورت عدم درمان و حصول نتیجه می تواند به یک معضل تبدیل شود و نهاد مستحکم خانواده را تحت تاثیر قرار دهد.

مدیرعامل سازمان خدمات درمانی بیمه نیروهای مسلح نیز در ادامه تصریح کرد: در راستای تدابیر مقام معظم رهبری و دغدغه ایشان در خصوص افزایش جمعیت سعی کردیم درمان‌های ناباروری را تحت پوشش بیشتری قرار دهیم، در سال ۹۹ بسته خدمات درمان ناباروری را به طور کامل تحت پوشش بیمه قرار دادیم و خدمتی در حوزه درمان ناباروری در کشور وجود ندارد که تحت پوشش بیمه نیروی مسلح نباشد.

وی افزود: ما خدمات ناباروری را از محل بیمه مکمل که خود افراد پرداخت می‌کنند تحت پوشش خود قرار دادیم، در سطح کشور با ۱۱ مرکز درمان ناباروری عقد قرارداد کردیم که چهار مرکز در تهران در حال ارائه خدمات است. ما هم درمان ناباروری اولیه و هم ثانویه را به صورت کامل تحت پوشش بیمه قرار می‌دهیم و حتی افرادی که یک فرزند دارند و در حال حاضر دچار مشکل ناباروری شده‌اند را نیز تحت پوشش قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: تا سقف ۵ میلیارد تومان به مراکز درمانی نیروهای مسلح تسهیلات ارائه می‌کنیم تا برای جامعه هدف ما خدمات درمان ناباروری ارائه کنند.

نوروزی گفت: در سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح عنوانی به نام بیماری‌های ویژه و صعب العلاج داریم که درمان ناباروری را به این بیماری‌های ویژه اضافه کرده‌ایم و زوجین نابارور شناسایی می‌شوند و خانم و آقا از لحاظ ناباروری بررسی می‌شوند و پرونده‌ای برای آنها تشکیل می‌شود و به مدت دو سال با فرانشیز رایگان درمان‌های ناباروری را به آن‌ها ارائه می‌کنیم. در همه بیماری‌های مرتبط با ناباروری، بدون سقف ریالی به طور کامل درمان‌ها را ارائه می‌کنیم.

محمدرضا صادقی رئیس مرکز و پژوهشگاه درمان ناباروری ابن سینا نیز در این نشست با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت افزایش جمعیت و فرزندآوری اظهار داشت: بحث جمعیت در کشور جدی است، با توجه به سیاست‌های جمعیتی که وجود داشته، بحث فرزندآوری مغفول مانده و در آینده نه چندان دور، در زمینه نیروی جوان و مولد کاری با مشکل مواجه می‌شویم و این مسئله باید از سوی سیاستگذاران مورد توجه جدی قرار بگیرد؛ حضور سازمان‌های بیمه‌گر به عنوان بازیگر اصلی در ارائه خدمات فرزندآوری، ضروری است.

وی افزود: از جمعیت ۸۴ میلیونی ایران، ۲۶ میلیون زوج در کشور داریم که بر اساس برآوردها، ۱۵ درصد زوجینی که در دوره باروری و در سنین ۲۵ تا ۴۰ سال قرار دارند، مشکل ناباروری دارند. در سال ۹۲ تا ۹۴ بررسی کردیم که در برخی استان‌های پرجمعیت کشور آمار ناباروری بیشتر و حدود ۲۰ درصد است، در کشور حدود ۴ میلیون زوج نابارور داریم که نیازمند دریافت خدمات درمان مشکل ناباروری هستند.

صادقی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ میلیون نفر جوان‌ آماده‌ ازدواج و به اصطلاح دم بخت داریم که به دلیل مشکلات اجتماعی و معیشتی زمینه ازدواج برای آنها فراهم نیست. در سال‌های دهه ۶۰ به ازای هر مادر، ۶ فرزند داشتیم که این عدد امروز به ۱.۸ فرزند به ازای هر مادر رسیده است؛ بنابراین اگر سیاست‌های جمعیتی در کشور رفع شود، پتانسیل این وجود دارد که ۱۰ میلیون تولد در کشور رخ دهد و بخشی از کاهش جمعیت را جبران کند و فشارهایی که از جنبه روانی و اجتماعی بر زوجین نابارور ایجاد می‌شود را نیز کاهش دهد.

در ادامه این نشست، علی صادقی تبار، مدیر مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با اشاره به آغاز هفته جمعیت بیان داشت: ما متناسب با روزهای این هفته، برنامه‌هایی تدوین کرده‌ایم تا زوجین نابارور را به دریافت خدمات درمان ناباروری تشویق کنیم. هدفمان این است که خلل جمعیتی و کاهش نرخ رشد جمعیت را اصلاح کنیم. جمعیت ۱۵ درصدی زوجین نابارور، همگی متمایل به داشتن فرزند هستند. مرکز درمان ناباروری در این هفته ویزیت اولیه متخصصان زنان و مردان، آزمایش اسپرم و نمونه گیری "پاپ اسمیر" را به عنوان بسته تشویقی برای عزیزانی که در این هفته اقدام به درمان می‌کنند به صورت رایگان در نظر گرفته است.

وی در پاسخ به سوالی درباره انواع درمان‌های ناباروری و ظرفیت ارائه خدمات ناباروری در این مرکز، تصریح کرد: ظرفیت ارائه خدمات درمان ناباروری ما تابعی از نیاز مراجعین ماست اما به طور متوسط، روزانه ۵۰ تا ۷۰ زوج را پذیرا هستیم.

وی با بیان این‌که درمان ناباروری دارای سه جز اصلی هزینه‌ای است، بیان کرد: بخش اول خدمات پاراکلینیک است که متخصصین زنان و اورولوژی این خدمات را به زوجین ارائه می‌کنند، بخش دوم هزینه‌های دارویی است که بیمه‌ها آن را به خوبی حمایت می‌کنند و به دلیل تخصیص ارز دولتی هزینه داروها خیلی بالا نیست. بخش سوم خدمات جنین شناسی و اتاق عمل است که بسیار مهم است و متریال آن هزینه‌های قابل توجهی دارد که ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری معطوف به این بخش است که توسط بیمه نیروهای مسلح به طور کامل پوشش داده می‌شود و امیدوریم با مصوبه جدید مجلس سایر بیمه‌ها نیز آن را به طور کامل تحت پوشش قرار دهند.

وی با اشاره به اهمیت تشخیص و درمان بیماری "اندومتریوز" تصریح کرد: این مشکل دیر تشخیص داده می‌شود و به طور میانگین در جهان، ۸ سال برای تشخیص آن در زنان زمان صرف می‌شود، درمان سخت و تشخیص سختی دارد و تجهیزات ویژه‌ای برای جراحی لاپاروسکوپی نیاز دارد و عارضه آن ناباروری است که باید توجه ویژه‌ای به این بیماری نیز صورت بگیرد.

سرتیپ حمیدرضا سلمانی فرمانده قرارگاه انصار نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در ادامه با اشاره به ایجاد قرارگاه انصار و برنامه ریزی برای شناسایی زوجین نابارور، اظهار داشت: ما به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ازدیاد جمعیت کشور و مسلمین لبیک گفتیم در همین راستا با مراکز ناباروری ازجمله ابن سینا جلساتی داشتیم و تفاهمنامه‌هایی امضا کردیم و بسیاری از درمان‌های زوجین، اثربخش بود و منجر به باروری آن‌ها شد.

وی افزود: ما در تهران مهمانسراهایی تجهیز و آماده کرده‌ایم تا زوجین نابارور برای درمان بتوانند مراجعه کنند و در این مهمانسراها مستقر شوند؛ همچنین وام‌های کم‌بهره نیز به زوجینی که فرزنددار می‌شوند، ارائه می‌کنیم.

آزادی، مسئول سازمان بیمه سلامت نیز با بیان این‌که در بخش سرپایی اقلام دارویی در درمان ناباروری استفاده می‌شود، گفت: برخی از این اقلام دارویی تا ۹۰ درصد پوشش بیمه‌ای را دارند و در سال ۹۹ بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان برای داروهای ناباروری هزینه شده است؛ در بیمه سلامت ۷۰ درصد خدمات پاراکلینیک و ویزیت درمان ناباروری را پوشش می‌دهیم. مکاتباتی با وزارت بهداشت داشتیم و اعلام آمادگی کردیم که ردیف بودجه‌ای به سازمان بیمه سلامت برای افزایش پوشش بیمه‌ای خدمات ناباروری تخصیص دهند.

الهامی، مسئول سازمان بیمه سلامت نیز اضافه کرد: سیاست‌های سازمان بیمه سلامت، توسعه پوشش خدمات بیمه‌ای در چارچوب اعتبارات است و مسلماً امر جمعیت که از حساسیت زیادی در اسناد بالادستی از جمله سیاست‌های ابلاعی مقام معظم رهبری برخوردار است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

وی افزود: برابر قانون افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نباشند می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند و زوجین نابارور نیز می‌توانند پوشش بیمه‌ای را دریافت کنند و مشمول خدماتی که در سازمان است خواهند شد.

کد خبر 5213495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
      0 0
      سلام رزمندگان بسیجی معسرفاقدبیمه درمانی خیلی برای درمان مشکل دارندساتاچراحمایت نمیکندرزمندگان معسرمجلس تصویب کردتقاضاداریم ساتابیمه حمایت کندتشکر