۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۷:۰۹

رمضانی خبر داد؛

تجهیز کتابخانه های مرکزی کشور به دستگاه ضدعفونی‌کننده کتاب

تجهیز کتابخانه های مرکزی کشور به دستگاه ضدعفونی‌کننده کتاب

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از خرید ۱۰ دستگاه ضدعفونی‌کننده کتاب (Book Sterilizer) برای ۱۰ کتابخانه مرکزی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد از خرید ۱۰ دستگاه ضدعفونی کننده کتاب (Book Sterilizer) برای ۱۰ کتابخانه مرکزی کشور خبر داد و گفت: ایده خرید Book Sterilizer به پیش از شیوع کرونا برمی گردد. از آنجاکه مکان‌های عمومی نظیر کتابخانه‌ها به طور معمول و روزانه محل تردد کاربران جهت بهره‌مندی از خدمات آن و از جمله دریافت کتاب است و نیز در فضاهای بخش خردسال و کودک کتابخانه و به‌طور ویژه در کتابخانه های مرکزی، امکان ابتلا به بیماری از طریق لمس کتاب و اسباب بازی بیشتر است، در نظر داشتیم این دستگاه ها را برای اطمینان‌بخشی به افراد کتابخوان، اعضای کتابخانه و والدین درخصوص ایمن و پاکیزه بودن کتب و وسایل بازی موجود در بخش خردسال و کودک و در واقع حفاظت از سلامت اعضا، خریداری کنیم.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده، این دستگاه را در اندازه کوچک (تقریباَ ماشین لباس شویی) در برخی کشورها چون کره جنوبی، چین و... شناسایی کردیم که در بازه زمانی متغیر از ۳۰ ثانیه الی ۳۰ دقیقه کتاب و وسایل بازی را ضدعفونی و درواقع اسئتریل (که بنا به گفته‌ی کارشناسان امر، مرحله‌ای بالاتر از ضدعفونی است) می کرد. چنین دستگاهی در ایران تولید و تجاری‌سازی نمی شد، فلذا امکان تامین آن وجود نداشت، البته تنها یک شرکت داخلی، مشابه چینی این دستگاه را وارد می کرد که فاقد خدمات پس از فروش بود و یا اینکه اطمینان از گواهی‌نامه‌های ایمنی و سلامت دستگاه قابل احصا و پیگیری نبود.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌ها در ادامه گفت: با شیوع کرونا نیاز کتابخانه‌ها به چنین دستگاهی بیش از پیش احساس شد؛ در ابتدای سال ۱۳۹۹ نمایشگاه دستاوردهای داخلی مبارزه با شیوع بیماری کرونا در دانشگاه شهید بهشتی برپا شد. در این نمایشگاه شرکت های دانش بنیان، دستگاه های مشابهی ویژه مراکز عمدتاَ پزشکی نظیر دندان پزشکی‌ها، کلینیک‌های بهداشتی و درمانی و امثالهم تولید می کردند؛ پس از مذاکره با چند شرکت، دستگاه هایی متناسب با نیازهای کتابخانه تولید شد و در نهایت با بررسی محصولات و انجام روال اداری و مناقصه، ۱۰ دستگاه ضدعفونی کننده کتاب از یک شرکت معتبر دانش بنیان خریداری شد.

رمضانی گفت: دستگاه ضدعفونی کننده کتاب، اندازه‌های مختلفی دارد که مدل تهیه شده دارای ۵۰۰ لیتر حجم (معادل یک قفسه کتاب) است که افزون بر کتاب، امکان ضدعفونی کردن اسباب بازی و سایر لوازم اداری را نیز دارد. ظرفیت این دستگاه ۱۰۰ الی ۱۵۰ جلد کتاب است که طی ۳۰ دقیقه الی یک ساعت، کتاب ها را به طور کامل ضدعفونی و استریل می کند. فضای داخلی دستگاه دارای چندین طبقه است که امکان ضدعفونی کردن لوازم اداری و اسباب بازی را نیز فراهم می‌کند.

وی در ادامه گفت: این‌دستگاه مبتنی بر ضدعفونی به کمک اشعه UV و دارای تأییدیه‌ عملکرد از دانشگاه علوم پزشکی، تاییدیه تست عدم نشت و ایمنی و تاییدیه تست الکترونیک است. بر اساس تست های انجام شده در مراکز علمی و آزمایشگاهی، دستگاه ضدعفونی کننده کتاب در جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی از جمله کووید ۱۹ اثرگذار است و تا ۹۰ درصد انواع ویروس و باکتری را از سطوح پاکسازی می کند. همچنین این دستگاه با فشار باد و فیلتر هپا قابلیت زدودن گرد و غبار، مایت و عوامل آلرژی‌زا را دارد. همچنین ضدعفونی تمام قسمت‌های انواع کتاب (جلد و صفحات داخلی) و در قطع‌های مختلف، طول زمان کار قابل تنظیم، فاقد آلودگی شیمیایی بودن و مصرف برق پایین از دیگر ویژگی های این دستگاه است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌ها با اشاره به خرید این دستگاه‌ها از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، درباره زمان ارسال به کتابخانه های مرکزی کشور، گفت: تاکنون دو دستگاه برای تجهیز کتابخانه های در دست افتتاح مرکزی سنندج و قم ارسال شده است و سایر کتابخانه های مرکزی نیز در خردادماه به دستگاه ضدعفونی‌کننده کتاب مجهز خواهد شد. در صورت وجود اعتبار، خرید این دستگاه برای سایر کتابخانه‌های پرمراجعه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

کد خبر 5214301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha