بهناز کریمی بعد از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت ۳۱ اردیبهشت ماه مصادف با روز ملی اهدای عضو اظهار کرد: اهدای عضو توسط اهداکنندگانی که دچار مرگ مغزی شدهاند، صورت میگیرد.
وی افزود: این افراد شانس حتی یک درصدی برای بازگشت به زندگی نداشته و زمان اعلام مرگ مغزی در واقع فوت حتمی فرد مورد نظر است، لذا اعضای بدن فرد متوفی میتواند جان هشت نفر را نجات دهد.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: وضعیت اهدای عضو در این استان بد بوده به طوری که در سال ۹۹ با وجود بیش از ۲۰ مورد مرگ مغزی تنها یک مورد منجر به اهدای عضو شد.
کریمی با بیان اینکه روزانه هفت الی ۱۰ نفر در لیست انتظار دریافت عضو بدن در کشور به دلیل نبودن عضو اهدا شده فوت میکنند، تصریح کرد: افراد بد حال بر اساس وضعیت جسمانی خود در لیست انتظار کشوری برای دریافت عضو قرار میگیرند که اسامی این لیست مشخص نبوده و بنابراین عضو اهداشده عادلانه به صدر این لیست یعنی بدحالترین بیمار فارغ از اینکه اهل کدام استان است، پیوند میخورد.
وی با تاکید بر اینکه اهدای عضو هیچ گونه منفعت مالی برای خانواده اهداکنندگان ندارد، گفت: در استان کرمانشاه طی سال ۹۸ تعداد ۱۲ متوفی مرگ مغزی شده اعضای خود را اهدا کرده که این آمار در سال گذشته به یک نفر رسیده و از ابتدای سال جاری تاکنون موردی مشاهده نشده است.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه شهرهای شمال ایران آمار اهدای عضو بالایی دارد، افزود: میبد در صدر جدول اهدای عضو در کشور بوده و حتی بوشهر و خرم آباد در این موضوع از کرمانشاه جلوتر هستند.
کریمی بیان کرد: حضور گروههای مردمی، سفیران اهدای عضو و رسانهها برای گسترش این فرهنگ میتواند بسیار مؤثر واقع شود، زیرا که با اهدای عضو جان چندین انسان نجات پیدا میکند.
نظر شما