به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی در بازدیداز مزارع پنبه در منطقه هلیلان استان ایلام و کوه دشت لرستان، در رابطه با اهمیت کشت پنبه در کشور اظهار کرد: پنبه یکی از گیاهان مهم صنعتی است که ماده اولیه صنایع نساجی را تولید میکند و پنبهدانه آن در خوراک دام و صنایع روغن کشی استفاده میشود.
وی افزود: پنبه یکی از گیاهان مهم دارای ریشههای عمیق است که در کنار گیاهان زراعی مانند گندم در تناوب زراعی منطقه مؤثر است.
هزارجریبی با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی برنامه توسعه کشت پنبه را در دستور کار قرار داده است، عنوان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده برای سال جاری، میزان سطح زیر کشت را ۱۶ درصد افزایش خواهیم داد تا به تولید پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه که بالغ بر ۳۲۷ هزار تن وش پنبه است، دست پیدا کنیم.
وی افزود: در مناطق مختلف کشور سطح تولید را افزایش دادهایم و استان ایلام و لرستان به تازگی به جمع این استانها اضافه شده است که مناطقی گرم و مساعد کشت پنبه هستند.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال جدید، برنامه کشت ۱۸۰۰ هکتار پنبه در منطقه هلیلان و دهلران در استان ایلام و ۲۰۰ هکتار در منطقه کوه دشت لرستان را داریم که این کشت در دو فصل بهار و تابستان انجام خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر ۵۰۰ هکتار در منطقه هلیلان کشت شده و امیدواریم در صورت فراهم بودن شرایط میزان کشت در استان ایلام به بیش از ۱۸۰۰ هکتار برسد.
هزارجریبی با اشاره به خرید قراردادی پنبه توسط کارخانجات نساجی گفت: پنبه و نهادههای مرتبط با این محصول، توسط شرکتهای متقاضی و شرکتهای نساجی به صورت کشت قراردادی خریداری میشود.
وی در رابطه با اشتغالزایی این محصول در استان ایلام و لرستان تصریح کرد: از آن جایی که پنبه یک گیاه اشتغالزا است، در نظر داریم صنایع مربوطه به ویژه کارخانجات پنبه پاک کنی و تولید بذر را در استان ایلام و لرستان راه اندازی کنیم تا از فرآوردههای جانبی آن هم در حوزه اشتغالزایی استفاده شود.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: برنامه کشت پنبه در این دو استان بتواند نقطه عطفی در توسعه کشاورزی، اشتغال و بهبود خاک منطقه باشد و بتوانیم درآمد کشاورزان را افزایش دهیم.
نظر شما