۱۲ خرداد ۱۴۰۰، ۶:۱۱

گزارش خبری مهر؛

شوک وزارت علوم به دانشگاه آزاد/ مصوبه ای که دانشگاه را تهدید کرد

شوک وزارت علوم به دانشگاه آزاد/ مصوبه ای که دانشگاه را تهدید کرد

مناقشه جدیدی میان دانشگاه آزاد و وزارت علوم بر سر مصوبه‌ای درباره «تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو» ایجاد شده که براساس آن ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد در دوره‌های مختلف به شدت کاهش یافته است.

خبرگزاری مهر -گروه حوزه و دانشگاه؛ مهتاب چابک: اختلاف نظر مسئولان وزارت علوم و دانشگاه آزاد بر سر ظرفیت‌های پذیرش دانشجو، موضوع تازه‌ای نیست و به نظر می‌رسد این اختلافات همگی به یک کلیدواژه ختم می‌شود؛ «کاهش ظرفیت در دانشگاه آزاد». حذف مرحله تکمیل ظرفیت ارشد، ممانعت از صدور مجوز برای پذیرش دانشجو، عدم تأیید برخی رشته محل‌های دانشگاه و همچنین الزام دانشگاه آزاد به اصلاح ساختار کد رشته‌های یک بار پذیرش، از جمله موارد اختلاف میان این دو نهاد در سال‌های اخیر بوده است.

حالا مناقشه جدیدی میان بزرگ‌ترین مرکز آموزشی و پژوهشی ایران و وزارت علوم شکل گرفته که سر منشأ آن به جدیدترین مصوبه شورای گسترش این وزارتخانه در خصوص محدودیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها بر می‌گردد.

منصور غلامی وزیر علوم در مصاحبه‌ای که ابتدای امسال با خبرگزاری مهر (لینک) داشت، در تشریح جزئیات این مصوبه توضیح داده بود که «پذیرش دانشجو در کشور بر اساس شاخص‌های کیفی نظام مند و در سال ۱۴۰۰ بر مبنای شاخص‌های جدید صورت خواهد گرفت. از شاخص‌های اصلی آن هیأت علمی است که باید دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجو هیأت علمی استاندارد از نظر تعداد، رشته و گرایش داشته باشند، لذا به دانشگاه‌هایی که این شاخص‌ها را نداشته باشند دانشجو داده نمی‌شود».

غلامی در ادامه این را هم گفته بود که برای دانشگاه‌های آزاد و غیرانتفاعی که بخش غیردولتی هستند با یک اغماضی از نظر نوع قرارداد استخدامی، تعداد هیأت علمی آنها را کم نکرده‌ایم اما اعلام کرده‌ایم اگر هیأت علمی تمام وقت نیست، می‌توانید از هیأت علمی پاره وقت نیز استفاده کنید، همچنین آنها برای برخی رشته‌ها می‌توانند از ظرفیت استاد مدعو استفاده کنند».

بر اساس این مصوبه در مقطع کارشناسی به ازای هر عضو هیأت علمی (صرف نظر از مرتبه علمی)، ۴ دانشجو، برای مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر عضو هیأت علمی در مرتبه استادیاری ۲ و در مراتب دانشیاری و استادی ۳ دانشجو قابل پذیرش است. برای مقطع دکتری نیز به ازای هر سه عضو هیأت علمی در مرتبه استادیاری، هر دو عضو هیأت علمی در مرتبه دانشیاری و یک عضو هیأت علمی در مرتبه استادی، یک دانشجو قابل پذیرش است.

این مصوبه ظرفیت پذیرش در دوره دکتری و ارشد دانشگاه آزاد را تا حد زیادی کاهش داده و دانشگاه آزادی‌ها را با یک شوک رو به رو کرده است؛ در همین رابطه رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد به تشریح ابعاد کاهش ظرفیت و چرایی آن پرداخته و از تلاش برای حل این اختلاف با شورای گسترش خبر داده است.

متن این مصاحبه به شرح زیر است:

بهروز طهماسب کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین مصوبه شورای گسترش وزارت علوم در خصوص اعمال محدودیت پذیرش در دوره دکتری در دانشگاه‌ها گفت: وزارت علوم در انتهای سال ۹۹ و در اسفندماه مصوبه‌ای را به دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد که بر اساس این مصوبه، حدود ۵۰ درصد ظرفیت‌های ما را در دوره دکتری کاهش دادند. در مقاطع کارشناسی ارشد نیز ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی را ۷۵ درصد کاهش داده‌اند.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد درباره چرایی کاهش ظرفیت در دوره دکتری توضیح داد و گفت: در جلسه‌ای از شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری که با هدف افزایش کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه‌ها در وزارت علوم تشکیل شد؛ موضوع به صورت کلی مطرح و در مورد آن تصمیم گرفته شده است. از نظر دانشگاه آزاد اسلامی اشکالاتی به این مصوبه وارد است که از نگاه تصمیم گیرندگان مغفول مانده است.

انتقادات دانشگاه آزاد به مصوبه کاهش ظرفیت وزارت علوم

وی با اشاره به انتقادات دانشگاه آزاد به این مصوبه گفت: اولاً در برنامه ششم توسعه نسبت هیأت علمی به دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی یک به ۴۳ تعیین شده است. این نسبت برای دانشگاه‌های دولتی تابع وزارت علوم تحقیقات و فناوری یک به ۲۰ تعیین شده است. با ظرفیتی که در این مصوبه برای دانشگاه آزاد تعیین شده است؛ نسبت هیأت علمی به دانشجو را دانشگاه آزاد اسلامی تا یک به ۲۳ کاهش می‌دهد. از طرف دیگر این نسبت برای دانشگاه‌های دولتی تا یک به ۲۵ افزایش یافته است. با این تصمیم معلوم نیست چرا این نسبت برای دانشگاه آزاد اسلامی که هیچ درآمدی از بودجه دولتی ندارد از دانشگاه‌های دولتی کمتر دیده شده است.

کاظمی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در جلسه مذکور موضوع دانشگاه‌های دولتی و غیر انتفاعی مطرح شده و در مورد آنها تصمیم‌گیری شده است و موضوع دانشگاه آزاد اسلامی مطرح نبوده است؛ اما در تعیین ظرفیت‌ها برای دانشگاه آزاد اسلامی هم تعیین تکلیف و تصمیم‌گیری شده است. از طرفی در صورت تصمیم به تعمیم این مصوبه به دانشگاه آزاد اسلامی باید دانشگاه آزاد اسلامی همانند دانشگاه‌های غیر انتفاعی مورد توجه قرار می‌گرفت و با آمار و اطلاعاتی که از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار است، ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی رشته گرایش / مقطع‌ها با درصد قابل توجهی افزایش پیدا می‌کرد.

یک محاسبه اشتباه در میان است / ‏از‬ ما اطلاعات هیأت علمی رسمی و پیمانی را خواستند

این مقام مسول دانشگاه آزاد در پاسخ به این سوال که آیا این اطلاعات را دانشگاه آزاد در اختیار شورا قرار داده است؟ گفت: اطلاعاتی که از دانشگاه آزاد درخواست شد، اطلاعات اعضای هیأت علمی رسمی و پیمانی تمام وقت بوده است. در حالی که علیرغم اینکه در مصوبه مذکور در مورد دانشگاه آزاد سکوت شده است اما اطلاعات درخواستی شبیه اطلاعات دانشگاه‌های دولتی بوده است. این در حالیست که در مورد مؤسسات غیر دولتی و غیرانتفاعی مقرر شده ملاک عمل همه اعضای هیأت علمی اعم از رسمی، پیمانی و حق‌التدریس باشد. در صورتی که این ملاک برای دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شود ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی با همین وضعیت فعلی تا حدود سه میلیون دانشجو افزایش می‌یابد.

دانشگاه آزاد ۷۰ هزار هیأت علمی همکار دارد

طهماسب کاظمی ضمن اشاره به اینکه با احتساب اعضای هیأت علمی حق‌التدریس و مدعو، دانشگاه آزاد اسلامی نزدیک به ۷۰ هزار نفر عضو همکار هیأت علمی دارد، تصریح کرد: بیش از ۲۳ هزار نفر به عنوان عضو هیأت علمی رسمی و پیمانی تمام وقت و نیمه وقت در مجموعه دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.

شوک وزارت علوم به دانشگاه آزادی ها

کاهش ۷۵ درصد ظرفیت در دوره کارشناسی!

وی در ادامه به ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع مختلف بر اساس مصوبه قبلی شورای گسترش اشاره کرد و گفت: طبق مجموعه مصوبات قبلی شورای گسترش درباره رشته / محل‌های مجوز دار، دانشگاه آزاد در مقطع کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کاردانی پیوسته یک میلیون و ۹ هزار و ۹۲۰ صندلی مصوب دارد. در مقطع ارشد نیز ۱۴۰ هزار و ۵۵۰ صندلی مصوب دارد و در دوره دکتری به ۱۱ هزار و ۹۳۸ نفر، مجوز پذیرش داده شده است.

کاظمی خاطرنشان کرد: در مصوبه جدید شورای گسترش، ۵۱۶ هزار و ۵۸۸ ظرفیت مصوب پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی به ۱۳۳ هزار نفر تقلیل داده شده است و اعلام شده که این ظرفیت باید ۷۵ درصد کاهش یابد. این اقدام حتی برای دانشگاه‌های دولتی که از بودجه عمومی کشور تأمین می‌شوند هم به هیچ وجه قابل انجام نیست و کاهش درآمدهای شهریه‌ای دانشگاه تا ۲۵ درصد درآمد فعلی، اصلاً امکان پذیر نیست.

در مصوبه جدید شورای گسترش، ۵۱۶ هزار و ۵۸۸ ظرفیت مصوب پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی به ۱۳۳ هزار نفر تقلیل داده شده است و اعلام شده که این ظرفیت باید ۷۵ درصد کاهش یابد آمار داوطلبان سال گذشته دانشگاه آزاد در سه مقطع

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به آمار داوطلبان سال گذشته در سه مقطع گفت: در سال گذشته در مقطع دکتری ۵۰ هزار و ۲۶۸ نفر، در مقطع کارشناسی ارشد ۱۹۵ هزار و ۶۵۷ نفر و در مقطع کارشناسی پیوسته ۴۱۴ هزار و ۳۵۴ نفر داوطلب ورود به دانشگاه آزاد بوده‌اند. با این عددی که گزارش کردم، چیزی حدود ۱۰۰ درصد بیشتر از ظرفیت دانشگاه آزاد متقاضی تحصیل وجود داشته است. اگر طبق مصوبه پایان سال ۱۳۹۹ این ظرفیت را تا ۲۵ درصد ظرفیت فعلی دانشگاه کاهش دهیم، نسبت صندلی به داوطلب در رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی به طور متوسط یک به هشت خواهد شد و این یعنی طبق مصوبات مرتبط با سنجش و پذیرش نحوه جذب دانشجو در بسیاری از رشته‌های کاردانی و کارشناسی دانشگاه به کل تغییر خواهد کرد و در بسیاری موارد باید جذب دانشجو از طریق آزمون ورودی باشد که البته شورای سنجش و پذیرش تغییر نحوه پذیرش از بدون آزمون به با آزمون را هم ممنوع کرده است.

کاظمی در ادامه بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۴۷۳ واحد دانشگاهی در ۳۶۰ شهر است که در ۱۵۰ محل دانشگاهی دوره دکتری برگزار می‌شود که زیرساخت‌های لازم، آزمایشگاه و عضو هیأت علمی لازم برای برگزاری این دوره‌ها را طی چندین سال برگزاری این دوره‌ها فراهم نموده و با کاهش ظرفیت، این امکانات بلا استفاده مانده و زیان ده خواهند شد.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این ۴۷۳ واحد دانشگاهی در هر شهرهایی که قرار دارند، در واقع بهترین زیرساخت‌های فیزیکی و آموزشی آن شهر به حساب می‌آیند؛ حتی در بسیاری از موارد از بسیاری از دانشگاه‌های دولتی، زیرساخت‌های بهتری داریم و اعضای هیأت علمی مدعو و حق‌التدریس واحدها، عمدتاً اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های دولتی‌اند که با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری می‌کنند.

با مصوبه شورا، ظرفیت برخی رشته‌ها صفر می‌شود

وی با بیان اینکه این یک افتخاری برای دانشگاه آزاد اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است که توانسته شبکه به این بزرگی را به صورت خودگردان در نظام ایجاد و به شهروندان خدمت رسانی کند، گفت: با این ظرفیتی که به صورت خودگردان اداره می‌شود و هیچ حمایتی از سوی دولت صورت نمی‌گیرد، کاهش ظرفیت، آن هم در رشته محل‌های دکتری که ظرفیت آن بعضاً ۳ تا ۵ نفر است منطقی و امکان پذیر نیست. زیرا اگر ظرفیت ۳ نفره در یک رشته محل به میزان ۵۰ درصد کم شود، رسماً ظرفیت پذیرش در آن رشته محل، به صفر می‌رسد و عملاً آن دوره تعطیل خواهد شد. از این رو با وجود زیر ساخت‌های ایجاد شده و امکاناتی که در واحدهای دانشگاهی وجود دارد، به لحاظ آمایشی، اجرایی شدن این مصوبه و مدیریت کردن آن امکان پذیر نیست.

کاظمی در پاسخ به این سوال که بر اساس این مصوبه، ظرفیت چند رشته محل دانشگاه آزاد صفر می‌شود؟ گفت: این موضوع را بررسی نکردیم ولی حداقلش این است که حتی در مقطع دکتری نه در دانشگاه آزاد بلکه در تمام زیر نظام‌های آموزش عالی در بعضی از رشته / گرایش / محل‌ها رقابت بسیار شدید خواهد شد. البته وزارت علوم می‌تواند آن دسته از رشته‌گرایش هایی که بار مالی زیادی برای دولت دارد، یا متقاضی برای آنها وجود ندارد و یا احیاناً کشور نیازی به آنها ندارد را کنترل و رشته محل جایگزین کند.

مصوبه وزارت علوم، مخالف نقشه جامع علمی کشور است

این مقام مسئول دانشگاه آزاد تصریح کرد: اگر سیاست‌های کلی نظام بر محدودسازی دوره تحصیلات تکمیلی باشد که مطمئنم این‌طور نیست، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق چند دوره‌ای است. البته مطمئنم که این سیاست که با شعار کیفیت در حال پیگیری است، مخالف نقشه جامع علمی کشور است و قطعاً سیاست‌گذاران کلان نظام مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی با این رویکرد مخالفند.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: با توجه به مصوبه‌ای که شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرده است، دانشگاه آزاد اسلامی در حال تدوین برنامه راهبردی و سند آمایش دانشگاه است و بعد از نهایی شدن، آن را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهیم کرد. سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی اگر تصویب شود، خیلی از این مصوبات تحت تأثیر قرار می‌گیرد و دوباره باید بازنگری شود. ان‌شاءالله این اتفاق به زودی رخ دهد؛ تا هماهنگی بین کل زیر نظام‌های آموزش عالی کشور به شکلی که بتواند در نقطه بهینه قرار بگیرد، ایجاد شود.

شوک وزارت علوم به دانشگاه آزادی ها

امکان اجرایی کردن مصوبه شورای گسترش وجود ندارد / رایزنی برای حل مشکل

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در پذیرش‌های دانشگاه آزاد، امکان اجرایی کردن مصوبه شورای گسترش وجود ندارد، گفت: البته باید مذاکراتی بین دانشگاه و وزارت علوم انجام و این مشکل حل شود. ریاست دانشگاه و مجموعه وزارت علوم تحقیقات فناوری در حال رایزنی در این مورد هستند و انشاالله مشکلات مرتفع خواهد شد.

وی افزود: البته دانشگاه موضوع را از طریق طرح در دیوان عدالت اداری نیز پیگیری کرده است تا در صورت عدم رعایت عدالت در سیاست‌های وزارت علوم تحقیقات و فناوری در مورد نظام‌های شهریه‌پرداز در این خصوص مشکلات را مرتفع سازد.

وزارت علوم با توسعه دوره‌های شهریه پرداز، شهریه دانشگاه را کنترل می‌کند

عضو شورای گسترش دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برداشت مدیران دانشگاه این است که وزارت علوم دانشگاه آزاد اسلامی را به دلیل قدمت و توانمندی علمی مانند دانشگاه‌های دولتی ارزیابی می‌کند؛ ولی در اعمال سیاست‌ها از طرفی با یک مصوبه ظرفیت این شبکه عظیم دانشگاهی را تا حدود یک سوم کاهش می‌دهد. از طرفی شهریه دانشگاه را از طریق توسعه بی رویه دوره‌های شهریه پرداز نوبت دوم و پردیس‌ها در دانشگاه‌های دولتی کنترل می‌کند و اجازه ارائه خدمات بر اساس قیمت تمام شده را در فضای غیر رقابتی به وجود آمده نمی‌دهد.

وزارت علوم در اعمال سیاست‌ها از طرفی با یک مصوبه ظرفیت این شبکه عظیم دانشگاهی را تا حدود یک سوم کاهش می‌دهد. از طرفی شهریه دانشگاه را از طریق توسعه بی رویه دوره‌های شهریه پرداز نوبت دوم و پردیس‌ها در دانشگاه‌های دولتی کنترل می‌کند دانشگاه آزاد با پیروی از این سیاست‌ها تعطیل می‌شود

وی افزود: از طرفی با افزایش چند برابری ناگهانی حقوق اعضای هیأت علمی هزینه‌های جاری دانشگاه را چند برابر می‌کند و در کنار همه این اقدامات محدود کننده، مؤسسات کوچک آموزش عالی غیر انتفاعی را بدون داشتن هیأت علمی و زیرساخت‌های لازم مانند فضای آموزشی، آزمایشگاه و غیره از اکثر ارزیابی‌های فنی مستثنی نموده و مورد حمایت قرار می‌دهد. دانشگاه آزاد اسلامی در صورت پیروی از این سیاست‌ها به صورت قطع در بازه زمانی کوتاه تعطیل خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود که در صورت عدم حل موضوع از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری موضوع از طریق دیوان عدالت و سایر مراجع بالادستی نظام مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌شود.

به گزارش مهر، وزارت علوم پیش از این اولویت خود را اجرای سیاستهای کیفی سازی نظام آموزش عالی عنوان کرده و هدف از مصوبه‌هایی نظیر مصوبه «الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو» را کیفی سازی آموزش در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، مقابله با مدرک گرایی و خروجی بهتر دانشگاه‌ها اعلام کرده است. اما بنا بر اظهارات رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد، شورای گسترش این وزارتخانه در محاسبه تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه برای تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو دچار اشتباه محاسباتی شده و دانشگاه آزاد را هم رده با دانشگاه‌های دولتی دیده است! در حالی که به گفته کاظمی، دانشگاه آزاد باید مانند سایر زیر نظام‌های شهریه‌ای (مؤسسات غیر دولتی و غیرانتفاعی) در نظر گرفته شود.

خبرگزاری مهر آمادگی انتشار پاسخ وزارت علوم در این زمینه و دلایل و استدلال‌های شورای گسترش آموزش عالی در خصوص نحوه اجرای مصوبه اخیر برای تمامی زیرنظام های آموزش عالی از جمله دانشگاه آزاد را دارد.

کد خبر 5223806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      22 10
      آقای غلامی آیا این محدودیت ها را برای رانت های خودشان و همچنین افزایش دانشجو برای دانشگاه غیر انتفاعی خودشان انجام داده اند. ایشان یک دانشگاه غیر انتفاعی تحت عنوان دانشگاه مدیریت روستایی در همدان ایجاد کرده اند اما همه نوع دانشجو و هما نوع رشته را جذب کرده اند دانشگاه آزاد در تامین حقوق پرسنل درمان
      • تا بوده همین بوده IR ۰۶:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
        7 3
        کسایی که نظر دادن و میگن باید دانشگاه آزاد بسته بشه, همگی از طرف یک نهاد هستند که اسمش نمیبرم دیدن کلی تحصیل کرده و دارای مدرک بی کار در کشور هست ، گفتن بااین کار حداقل جلوی بیشتر شدنشون رو میگیریم‌. از طرفی همه مجبور میشه برن کلاس کنکور که دولتی در بیان ، هزینه هم با شهریه پردیسها ... جبران میکنیم
    • یک عضو هیئت علمی IR ۰۸:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      19 5
      با سلام 1-ماموریت دانشگاهها فقط تولید فارغ التحصیل نیست 2-تعداد پذیرش دانشجو فقط تابع پتانسیل پذیرش در دانشگاه ها نیست 3-پاسخگویی در قبال سرنوشت فارغ التحصیلان، در حیطه مسئولیت اجتماعی دانشگاه هاست بگذارید در این کشور تصمیمات جامع الاطراف و منطقی و با چشم انداز مشخص صورت گیرد. فضا را سیاسی و احساسی
      • غزال IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۶
        2 0
        اینکه مدرک گرایی جای آموزش صحیح گرفته. نتیجه ش این افتضاحی که الان میبینم. فارغ التحصیلان اکثرا سواد رشته خودشون ندارن و برای ورود به کار عملا دانش لازم ندارن
    • IR ۰۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      39 28
      هرچه آدم..... هست تو این دانشگاه آزاد جمع شده اند کلا مسئولانش خودشان را هیئت علمی کرده اند و به کارمندانشان تا می تونن ظلم می کنن کسی هم نیست که رسیدگی بکنه خواهشا این دانشگاه را جمع کنید. دیگه ظرفیت دانشگاههای دولتی برای جذب دانشجو کافیه.دانشگاه آزاد تبدیل شده به ماشین چاپ مدرک بدون ارزش علمی
      • علی IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        13 11
        حرفتان بسیار غیر منطقی و از روی حسادت به بزرگترین نهاد آموزشی غیر دولتی ایران است.ای کاش به جای حسادت اهل رقابت بودین نه اینکه از پول نفت حقوقهای آنچنانی دریافت کنید درحالی که اساتید دانشگاههای دولتی با رزومه علمی بهتر و مرتبه دانشیاری از یک استادیار شما کمتر دریافتی داشته باشند
    • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      33 10
      خود دانشگاه های دولتی هم اضافی ان حالا چه فرقی می کنه، دیپلمه بیکار یا دکتری بیکار، کارگر دیپلمه یا کارگر فوق لیسانس، راننده اسنپ لیسانس یا راننده اسنپ ارشد
      • جیحون IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        8 11
        وقتی مهارت ندارن بیکارن
      • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        15 14
        با حرف شما که باید کار ایجاد بشه موافقم ولی کلا نباید دستاوردهای دانشگاه آزاد رو ندید گرفت... بنظرم دانشگاه آزاد در بالا بردن شعور مردم مملکت و توسعه علمی کار بزرگی انجام داده..بنظرم باید روی تحقیقات در دانشگاه آزاد سرمایه گذاری بشه...(علی الخصوص واحدهای اصلی)
    • محمد IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      25 12
      هر بلائی سر این دانشگاه آزاد بیارید حقشه چون خود این موسسه حق خوری زیاد میکنه حتی حق کارکنان خودش را هم ضایع میکنه من به اصطلاح بازنشست شدم و کلی حق سنوات را پرداخت نکردند خدا ازشون نگذره چوب خدا صدا نداره
      • یحیی پور IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
        2 6
        حق گرفتنی دادنی نیست،شما هم باید حق خودتون رو بگیرید
    • هیات علمی IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      33 6
      دانشگاه آزاد اعتبار همه رشته ها را با ظرفیت بی حساب و کتاب از بین برده است. غیر از رشته های علوم پزشکی که با مقاومت مواجه شد. دانشگاه آزاد باید از مصوبات متولی آموزش عالی پیروی کند.
    • ندا IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      37 24
      بزرگترین معضل آموزشی ما همین دانشگاه های آزادن! بذار ببندن که جماعت دانشجو واقعا درس خوندن یاد بگیرن
    • موسوی IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      28 10
      بزرگترین و ناکارآمدترین! امیدوارم وزارت علوم قدرت کافی برای برخورد با این مافیای بزرگ حکومتی رو داشته باشه
      • US ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        20 3
        من هیات علمی دانشگاه آزاد هستم ، موافقم که دانشگاه آزاد باید محدود بشه و البته پیام نور بیشتر باید محدکد بشه و و به خصوص غیر انتفاعی ها و علمی کاربردی ها تعطیل اما فکری به حاال ما هیات علمی دانشگاه آزاد بشه خوب ما هم فارغ التحصیل دانشگاه های دولتی بودیم و وقت و جوانی را اینجا صرف کردیم اگر کسی دا
    • AE ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      11 6
      مقطع کارشناسی ۴ دانشجو، برای مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر عضو هیئت علم ۲ و در مراتب دانشیاری و استادی ۳ دانشجو قابل پذیرشه... خب با شهریه این آمار جذب دانشجویی حقوق کارگرهای چمن بلوارهاشو هم نمی تواند تامین کند تا چه برسه به تامین حقوق اساتید و کارکنانش!!!!همه از وزارت تا خود تهرانچی میخوان نابود..
    • محمد IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      10 6
      خوب است
    • IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      18 8
      بوی پول به مشام دانشگاههای مثلا دولتی هم رسید و میخواهند از قافله عقب نمانند.وقتی داوطلب ببیند در یک دانشگاه دولتی شبانه یا غیر انتفاعی قبول شده صد سال سیاه هم به دانشگاه آزاد نمی رود .دانشگاههای دولتی هم مثل سابق نیست.منظورم سی یا چهل سال قبل هست.بحرحال همه جا برای مردم ساده و کم هوش کیسه دوختن.وای
    • آرام IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      27 3
      ای کاش این دانشگاه های غیرانتفاعی زودتر تعیین تکلیف وتعطیل شود چون اصلااسم دانشگاه را روی این مجموعه ها نمی شده گذاشت چه از نظر امکانات وچه ازنظراساتید
    • IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      15 2
      واحدی هست که جتی استادیار هم ندارد ولی رشته دکتری آنجا دایر است. جذب هیت علمی دادند و در نهایت کسی را جذب نکردند بعد از ۲ سال و ما را لاف کردند ولی اسامی ما را به عنوان همکار برای وزارت علوم رد میکنند. ایکاش وزارت علوم کوتاه نیاد تا دانشگاه آزاد مجبور بشه بخش از این قشر دکتری جوان را جذب کند.
    • IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      22 4
      بنده دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات بودم، سطح محتوای تدریس شده پائین تر از کلاس های کارشناسی بود، اساتید به هیچ عنوان در دسترس نبودند، نسبت به دانشجو به استاد خیلی پائین بود و اصلا نمی خواستند که وقت هم بگذارند. فقط در نهایت بعد از دو سال یک مدرک کارشناسی ارشد دادند و دیگر هیچ
      • انیر ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        5 7
        خب به بقیه چی میدن ؟
    • M IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      20 6
      دانشگاه آزاد درصورتی باید جمع‌کنند که ابتدا سهمیه ها حذف شود تا رقابت سالم وملاک فقط بار علمی فرد باشد
      • کیانا IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        14 3
        دقیقا 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻 پر پارتی و سمهیه وقتی یه عالمه سمهیه هست انواع سهمیه ها هست بعد میگن دانشگاه آزاد ها درس نخوندن نمیدونن چه سخت گیری تو بعضی از دانشگاه های ازاد هم میشه همه ی استاد ها که راحت نمیگیرن تازه کلی شهریه بدی کلیم درس بخونی چون برای پول ممکنه بندازن بعد حرف هم بشنوی
    • بی نام US ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      28 1
      خدا رو شکر آه دانشجویان دکتری گریبان دانشگاه آزاد رو گرفت دانشگاهی که بی ضابطه دانشجو می گیره بی ضابطه شهریه می گیره در برابر دریافت اون پاسخگو نیست و هیچ خدماتی ارائه نمی ده و مسئولیتی قبول نمی کنه و دانشجو رو مثل طفل بی سرپرست در مرحله انجام رساله رها می کن و بی ضابطه بخشنامه و متمم صادر میکنه
    • رامین IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      17 6
      دانشگاه فقط دولتی. من خودم هیات علمی دانشگاه سراسری هستم، ۴ استادیار هستیم که همه رزومه قوی و فارغ التحصیل از دانشگاههای سطح یک در هر سه مقطع. هنوز مجوز ارشد به ما بعد ۴سال داده نشده، درحالیکه دانشگاههای آزاد با یک استادیار، مجوز دکتری می گیرند.
      • هیات علمی دانشگاه آزاد IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        16 8
        بنده عضو هیات علمی دانشگاه آزادم . تحصیلات خودم را در تمام مقاطع در بهترین دانشگاه های دولتی ایران انجام داده ام و دارای رزومه علمی و مقالات قوی هستم. از بد روزگار در دانشگاه آزاد مشغول به کارم . ولی تفاوتی بین سطح علمی واحدهای طراز اول دانشگاه آزاد با بسیاری از دانشگاه های دولتی ندیده و نمی بینم
    • ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      1 3
      بسيار عالي براي فارغ التحصيلان دكتري
    • محسن IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      15 9
      ببندید در این دانشگاه آزاد رو تا شاخص کیفیت علمی افزایش پیدا کنه. دانشگاه بی کیفیتی است. حیف دانشجوهی خوب که به دلیل نرفتن به شهرستان، به دانشگاه آزاد میرن. ببندید این دانشگاه رو بابا
    • علی AE ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      12 8
      دانشگاه آزاد دیگه گندشو درآورده. کیلویی نمره میدم و پذیرش هم میکنه
    • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      4 1
      منصور غلامی استادی با یک قانون شما می رود درس می خواند بعد بر می گردد قانون جدید رو جلوش می گذارند و او را از حق و امتیاز مدرکش محروم می کنند و این در جایی است که تمام گروه های تشکیل شده در روان شناسی بالینی نود درصد متخصص این رشته نیستند و اون متخصص را خانه نشین کرده این بود نمونه ای از خدمات شا
    • IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      9 3
      دانشگاه پیام نور 40 درس به یک می دهد در هر درس 500 نفر ارزشیابی و امتحان یعنی ارزشیابی مطالب تدریس شده یا راهنمایی گروهی در این دانشگاه تدریس نیست ارزشیابی هست در گینس بفرستید 500 دانشجو 40 درس اونم غیر مرتبط این خیانت است اسناد موجود است خواستید می فرستم
    • IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      3 3
      خدا از دهنت بشنوه.
    • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      10 11
      تمم دانشگاههای آزاد و دانشگاههای ناکجا آبادی, باید از بین بروند.
    • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      3 3
      در گرو های آموزشی روان شناسی بالینی وزارت علوم نود درصد این رشته نیستند و استادی که با یک قانون رفته تحصیل کرده بر می گردد قانون دیگری جلوش می گذارند هم استاد را محروم می کنند هم دانشجو را که از تحصیلات او استفاده کنند این بود آنارشیست بعضی که نگذاشتند این رشته به بهداشت برود
    • حمیدرضا IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      9 2
      کجای دنیا به یک استاد 40 درس و در یک درس 500 دانشجو وجود دارد در پیام نور دکتر غلامی خیانت نیست این
    • ناشناس IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      15 16
      هر چی بیسواده جمع شدن تو دانشگاه ازاد،از دانشجو تا استاد و..... همین دانشجویان بی سواد خودشون مدرک الکی میدن میشه استاد
    • حمید IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      6 4
      این عملکرد وزارت عتف نتیجه عماکرد دانشگاه آزاد در سالهای اخیر است. به ویزه در یک دهه اخیر که پذیرش افسارگسیخته و بی برنامه دردوره دکتری توسط واحد های مختلف با استفاده از نام و اعتبار اساتید مدعو و یا بازنشسته دانشگاههای دولتی با مرتبه استادی و دانشیاری جهت اخذ مجوز پذیرش انجام شد.
    • Niloo IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      5 6
      یعنی چی؟تکمیل ظرفیت رو برداشتن؟دانشجو کمتر میپذیرن؟چراااا اخه خدایا من خواستم برم پرستاری ازاد بخونم با این حساب جای امیدی برا قبولی نیست که😥
    • امير IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      11 3
      سلام. تمام اين بازي ها كه به اسم كيفي سازي در وزارت علوم در حال انجام است براي منفعت خود دولتي هاست. محدود كردن ظرفيت ازاد براي جذب دانشجوي بيشتر توسط غيرانتفاعي ها!!! جذب استاد نيمه وقت از اعضاي هيات علمي دولتي ها!!! واقعا باعث تاسف.
    • احمد IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      5 9
      سلام. واقعا براي بعضي از دوستان متاسفم كه خيلي راحت از بسته شدن دانشگاه ازاد حرف مي زنند. دانشگاه ازاد 60 هزار عضو هيات علمي و كارمند دارد. اگر اين مصوبه اجرا شود همه اين نفرات كار خود را از دست خواهند داد و زندگيشان نابود مي شود.
      • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        10 12
        مگه دانشگاه جای درآمدزایی است؟؟؟؟ دانشگاه های دنیا رو نگاه کنید دنبال حل مشکل کشور هستند بعد درآمد زایی،... آلان شما میگی دانشگاه آزاد باز باشه چون کارمند بیکار نشه؟؟؟؟کار بی کیفیت باید از این مملکت حذف شود. انشالا در دولت جوان آینده تحولات بزرگی رخ می دهد و در دانشگاه های بی کیفیت بسته می شود.
    • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      12 3
      دانشگاه ازاد هم رو بی سواد بار اورد پولدار ها پزشکی خوندن بی پول های تلاش گر رو سهمیه ها نذاشتن قبول بشه و دوباره پولدار ها صندلی گرفتن در دانشگاه دولتی و چقد مافیا زیاد شدن۲
    • آنا IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      8 11
      با سلام این قانون طلم اشکار به دانشگاه آزاد و متقاصیان آن است در صمن من ارشد ازاد خوندم هر روز مطالعه میکنم و استادمون هم میگفت بارعلمی شما بیشتره چون قدر موقعیت میدونید بعضی از ملی ها معرور میشن درس نمیخونن
    • IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      4 2
      دانشگاه ازاد و غیر دولتی ها رو حذف کنن مثل سربازی مدرک افتخاری بخرند مثلا لیسانس فلان رشته بدون هر کلاسی ۲۰میلیون ، چون واقعا بار علمی دانشجویان بسیاری از رشته های داشگاهی غیر دولتی تفاوتی با دیپلم شان ندارد پس هم درامدی است برای دانشگاه های غیر دولتی و هم استفاده ی بهینه از زمان برا خریداران مد
    • ناشناس IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      12 8
      بزرگترین معضل آموزشی ما همین دانشگاه های آزادن! بذار ببندن که جماعت دانشجو واقعا درس خوندن یاد بگیرن
    • مهدی IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      18 5
      دانشگاه آزاد خیانتی بود غیر قابل جبران که افراد بی سواد تحصیل کرده را به تمامی سطوح جامعه تحمیل کرده و اثرات آن را در تمامی رده ها می توان دید.
      • احمد IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
        5 4
        اینقدر که جلو دانشگاه آزاد سنگ میندازین یه نگاهی هم به دانشگاههای غیرانتفاعی و علمی کاربردی بندازین بدون هیچ امکاناتی و هیچ هیلت علمی کلی رشته ارشد گرفتن و مدرک چاپ میکنند
      • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
        5 3
        لطفا یک آزمون بگیرید ببینیم کدوم دانشگاه دانشجویان برتری دارد. والا دانشجویان ازاد در ادامه تحصیل شاگرد اول دانشگاههای سراسری هستند و در خارج کشور صاحب پایان نامه های برتر. و اکثرا مشغول به کار هستند. ولی جای تاسف که ریاست ضعیف منجر به نابودی شده
    • نوید FR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      6 11
      ترویج بیسوادی دانشگاه آزاد. باید جمعش کنند و سراسری هم محدود به ظرفیت کنند
      • ز IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
        2 1
        از نظر من در دانشگاه های ازاد باید اساتیدی با سطح علمی بالاتر جذب کنن . اما ظرفیت قبولی مبناش بر اساس خود دانشجو و معیار های علمی صورت بگیره. تخته کردن در دانشگاه به خوذی خود کار درست و پسندیده ای نیست اما اگر دانشگاه ازاد بتونه اساتید بهتری بیاره فک کنم سطح علمی جامعه رشد بیشتری داشته باشه
    • علی IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      12 10
      متاسفانه وزارت علوم چشم دیدن رشد دانشگاه آزاد را ندارد .دانشگاههای دولتی از پول نفت و بیت المال استفاده میکنند در حالی که دانشگاه آزاد ریالی از بودجه ملت استفاده نکرده است و به تنهایی یک سوم بار آموزش عالی را بر دوش کشیده است و از نظر امکانات و فضای آموزشی و قدمت از بسیاری از دانشگاههای دولتی برتره
    • اراکی IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      2 1
      کاش عاقلانه تصمیم می‌گرفتید و دانشگاه ها ادغام می‌شدند در دو دانشگاه رایگان و پولی. هردو زیر نظر وزارت علوم و باقوانین یکسان. الان شیر نفت در دانشگاه دولتی سرازیر است و دانشگاه آزاد فقط از شهریه بچه ها درآمد و هزینه تامین می‌کند! اگر دولتی ها ظرفیت و پول دارند خب همه دانشجوها را رایگان جذب کنند چرا.
    • فارغ التحصیل مرودشت IR ۲۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      6 3
      به دانشگاه آزاد مرودشت با 5 تا استادیار دانشجوی phd مدیریت آموزشی دادن که دقیقا ناقض قانون هست حتی یک دانشیار تو این گروه نیست چندتا بی سواد به دانشجوای بدبخت حکومت میکنن نه تدریس
    • علی IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      9 5
      خدا لعنت کند به این دانشگاه آزاد که مدارک دانشگاهی رو بی اعتبار کرد ظاهرا دانشگاه آزاد علم رو با سیب زمینی فروشی اشتباه گرفته
    • محسن US ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      11 4
      من نزدیک به سی ساله استاد دانشگاه آزادم، همیشه چون استاندارد درس و نمره دادن را رعایت کردم، دانشجوها فراری بودند و با کلاس‌های موازی و استادهای گلابی مشکل را حل کردند؛ زحمت زیادی کشیدم، ولی دانشگاه آزاد اصلاح نمیشه و حتی باعث فساد و پولکی شدن دانشگاه‌های دولتی شده،؛ دانشگاه کارخانه تولید مدرک!
      • ز IR ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
        1 2
        جناب استاد که الان در امریکا تشریف داری میگی ملاک نمره دادن من خودم دانشجوی خوب و زرنگی هستم در ترم اول درس میخواندم ولی استادی که مثل شما فکر میکرد حق مرا پایمال کرد و به من نمره خیلی کمی داد.ای کاش به جای اینکه از امریکا شعار بدین بیاین ایران و همسطح ما فکر کنین متاسفم
    • میثم IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      1 6
      نگران نباشید، دعوای الکی هم نکنید، همه چی دست خداست ،شاید فردا نباشیم، شاید هم فردا باشیم، یک خدای بزرگ حواسش به همه جا هست. توی این عمر کوتاه چرا دعوا می کنید.
    • علی IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      5 1
      من دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد هستم. متاسفانه اساتید نه درس می دهند و نه در ما ایجاد انگیزه می کنند. همه شان به دنبال دریافت رشوه و رانت هستند. الکی الکی دانشجو می گیرند و من خجالت می کشم وقتی وجدانم به من ثابت می کنه که عمرم را تلف کردم و هیچ نیاموختم. نظارت کجایی؟
    • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      4 0
      بااین افزایش ظرفیت بلایی سررشته های مهندسی آوردن که میگی رشته مهندسی خوندم مصخرت میکنن
    • علیرضا نیکرو IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      4 4
      دانشگاه آزاد باید در دانشگاه ملی ادغام شود دانشگاه آزاد نباید تشکیل می‌شد
    • مهدی IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      7 2
      تمام دانشگاههای پولی باید جمع بشه.. فارغ التحصیل های بیکار و بدون مهارت و سواد که کاری جز ادامه تحصیل دادن ندارند و بلد نیستن همه و همه نتیجه بنگاه داری دانشگاه ازاد و غیرانتفاعی و ... برای کسب درامده۴
    • علی IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      10 5
      دانشگاه آزاد چه از نظر کمی چه کیفی بسیار بهتر از دانشگاههای غیر دولتی دیگه مثل پیام نور و علمی کاربردی و پردیسها و ... و حتی بهتر از بسیاری از دانشگاههای دولتی مرکز استان است .مثلا شما واحد علوم تحقیقات تهران رو با کدوم دانشگاه وزارت علوم میتونید مقایسه کنید!! انصاف داشته باشین
    • AE ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      0 0
      دانشگاهها باید به مراکز تولید علم تبدیل شوند شما فرهیخته گرامی حد نصاب کلاس در پیام برای مقاطع مختلف وسیستمهای مجازی یا نیمه حضوری متفاوت هست وکلیه دانشگاههایی که با سیستم گلستان کار می کنند می دانند .ارزشیابی در پیام نور متمرکز هست و دانشجو حداقل برای امتحان مجبور هست کتاب را بخواند .
    • مرادی FR ۰۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
      5 0
      دانشگاه ازاد در یک واحد استانی طی یک سال تحصیلی ۱۶ هزار دانشجو جذب کرده این وضع فاجعه است برای علم
    • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
      3 1
      دانشگاه آزاد فقط از مردم پول گرفته و هرجا تونسته ملک و ساختمان ساخته.زودتر جمعش کنید این کیسه دوزهارا
    • IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
      1 2
      جای تاسف. دانشگاه ازاد باید از هر جهت از دانشگاه سراسری جدا شود حتی کنکور.
    • حق IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
      4 7
      سطح علمی دانشگاه آزاد اگه بیشتر از دولتی نباشه کمتر نیست دولتی‌ها همیشه به آزاد حسادت میکردند
    • یاسمین هاشمی IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۶
      2 1
      با آزمون و کنکور های غیر عادلانه کشور ما که یکی سهمیه داره اون یکی نداره یکی صندلی می خره و... دانشگاه آزاد برای اونایی که سهمیه ندارن یه شانسه یعنی چی بعضی ها گفتن خود دانشگاه دولتی هم اضافی ان؟ اره مردم و بی سواد و بد بخت کنید که چی بشه به شما چه کی بعد گرفتن مدرک بی کاره یا نه ؟
    • IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۶
      1 0
      دانشگاه آزادبایددرمراکزاستانهافعال شود.وجوداین دانشگاه درهرروستایی باعث افت علمی کشورشده طوری که فقط ثبت تام ودادن نمره وعدم حضوردرکلاس مدشده است
    • معما US ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۶
      0 0
      وقتی جایگاه افراد علمی و متخصصان میشود کارگری درس خواندن و دانشگاه چه فایده‌ای دارد .
    • مرادزهی IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۷
      2 5
      من دانشگاه آزاد درس خوندم سطح علمی ما بیشتر از کسی هست که دانشگاه های دولتی درس خونده باشه دارند برای دانشگاه آزاد ظلم می کند
    • مرادزهی IR ۰۶:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۷
      2 1
      بنظرم در این دانشگاه های غیرانتفاعی و علمی کاربردی رو تخته بکند و همچنین دانشگاه پیام ظرفیت پذیرش شو کمتر کند چرا به دانشگاه آزاد ظلم می‌کند واقعاً این دانشگاه بدون بودجه نفت داره اداره میشه و خیلی ها رو از بیسواد شدن نجات داده
    • س ن IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
      2 1
      به عنوان یک کارمند 20 ساله دانشگاه آزادی و با توجه به کاهش چشمگیر کمی و کیفی آموزش و تحقیقات در دانشگاه آزاد، موافق وزارت علوم هستم. نه به بنگاه مدرک گرایی.نه به نگاه کاسب کارانه در آموزش عالی.
    • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۹
      2 0
      سری به دانشگاه آزاد دماوند بزنید هیچ امکاناتی نداره حتی ی چایخوری یا ی دستگاه فتوکپی نداره فقط از دانشجو پول میگیرن.اگر کارت به بخش اداری بکشه که بیچاره ای هیچ کس جوابتو نمیده
    • IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۱
      0 0
      در کل باید این نکته توجه بشه که دانشگاه ازاد در هر رشته ای که وارد شده بازار کار و پرستیژ اون رشته رو با خاک کوچه یکی کرده فقط نتونسته و نذاشتن که زیاد وارد رشته های پزشکی بشن وگرنه تا الان کلی مدرک پزشکی و دندون فروخته بودن و فارغ التحصیل های این رشته ها الان داشتن گدایی میکردن خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
    • حمید IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۱
      0 0
      این عملکرد وزارت عتف نتیجه عملکرد دانشگاه آزاد در سالهای اخیر است. به ویژه در یک دهه اخیر که پذیرش افسارگسیخته و بی برنامه دردوره دکتری توسط واحد های مختلف با استفاده از نام و اعتبار اساتید مدعو و یا بازنشسته دانشگاههای دولتی با مرتبه استادی و دانشیاری جهت اخذ مجوز پذیرش انجام شد.