خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: همواره در آستانه انتخابات شورای شهر، بازار وعدهها داغ میشود؛ وعدههایی که گاهی منطقی و با برنامه بوده و گاهی بدون پشتوانه به نظر میرسد؛ اما در میان این سیل وعدهها مردم به دنبال مطالبات خود میگردند. شهروندان مشکلات خود و اطرافشان را میدانند و مسئولانی میخواهند که به این مشکلات رسیدگی کنند.
بجنورد یکی از شهرهایی است که علی رغم مرکز استان بودن، در بسیاری از شاخصها و سرانههای مختلف عقب ماندگی شدیدی دارد؛ به عنوان نمونه سرانه فضای آموزشی در بجنورد حدود ۵ متر مربع بوده که این عدد از میانگین کشور و حتی شهرهای مجاور بجنورد به شدت پایینتر است.
همچنین میتوان سرانه فضای سبز را نیز مثال زد. سرانه فضای سبز در بجنورد ۵ متر مربع است در حالی که میانگین کشوری این عدد بیش از ۱۲ متر مربع تخمین زده شده؛ تمام این موارد نشان میدهد بجنورد علی رغم مرکز استان بودن دارای عقب ماندگیهایی است که فقط روحیه جهادی و برنامهریزی دقیق میتواند آن را جبران کند.
اما به میان مردم کوچه و بازار رفتیم تا ببینیم مطالبات آنها از داوطلبان چیست؟ مردم چه خواستههایی دارند که داوطلبان در صورت جذب اعتماد مردم باید آنها را اجرا کنند.
ترافیکی که امان مردم را بریده
یکی از عمدهترین مشکلات مردم که دغدغه بسیاری از افراد بود ترافیک شهری بجنورد است؛ ترافیکی که برای شهر کوچکی مانند بجنورد به شدت بالاست لذا نیازمند یک فکر اساسی میباشد.
یک شهروند بجنوردی در گفتگو با مهر اظهار کرد: ترافیک یکی از اصلیترین مشکلات شهر بجنورد است به طوری که در برخی از ساعتها عملاً برخی خیابانها قفل هستند و مدتها طول میکشد تا از ترافیک خارج شویم.
وی افزود: متأسفانه به نظر میرسد تمرکز برخی خدمات در مرکز شهر باعث این ترافیک عجیب و غریب شده است که باید این مسئله توسط شورای شهر بجنورد رفع شود.
این شهروند ادامه داد: عموم بانکها، مراکز خرید پوشاک و حتی خوراک، برخی ادارات و مغازههای تفریحی مانند کافیشاپها در یک یا دو خیابان متمرکز شدهاند که این امر ترافیک شهری سنگینی ایجاد کرده است.
وی مسیر عبور ممنوع برخی خیابانها را نیز در افزایش ترافیک بی تأثیر ندانست و گفت: میتوان بازنگری جدیدی در مسیر عبور و مرور از برخی خیابانهای یکطرفه انجام داد تا اصلاحاتی صورت گیرد.
لزوم توجه ویژه به حاشیه شهر / مردم به شدت گلایه دارند
یکی دیگر از مطالبات جدی مردم که بخش قابل توجهی از شهروندان را نیز در بر میگیرد، توجه ویژه به حاشیه شهر است. بجنورد از جمله مراکز استانی است که حاشیه نشینی در آن به یک معضل تبدیل شده و طبق آمار حدود یک سوم جمعیت این شهر حاشیه نشین هستند.
گذاردن نام حاشیه شهر بر برخی مناطق، عدم رسیدگی به ظاهر آن مناطق از سوی شهرداری، آسفالتهای بسیار نامناسب، عدم هدایت صحیح آبهای سطحی منطقه، نبود امکانات تفریحی و ورزشی تنها بخش کوچکی از مشکلات حاشیه شهر بجنورد است.
یکی از جوانان ساکن در این مناطق میگوید: متأسفانه رسیدگی به ما بسیار کم است؛ چرا باید خیابان اصلی منطقه ما بدترین آسفالت را داشته باشد اما خیابان مرکز شهر و رو به روی استانداری هر سال آسفالتریزی مجدد شود؟
وی افزود: وقتی یک پارک تفریحی تمیز، زیبا و امن برای حضور خانوادهها و چند سالن ورزشی برای تخلیه انرژی جوانان وجود نداشته باشد چرا باید توقع ایجاد معضلات اجتماعی را نداشته باشیم؟ یک جوان منطقه حاشیه شهر بجنورد چطور وقت خود را سپری کند؟ آیا میتواند برای حضور در سالن ورزشی ۱۰ هزار تومان فقط پول کرایه تاکسی بدهد تا به مرکز و بالای شهر برسد؟
یکی از کسبه منطقه حاشیه شهر بجنورد نیز به خبرنگار مهر گفت: ظاهر منطقه بسیار نامناسب است و گویی به مناطق جنگ زده میماند؛ مگر اینجا با خیابان نادر متفاوت است که هر روز سنگ فرش جدیدی برایشان پهن میکنند؟
وی افزود: این یک تبعیض است و اعضای شورای شهر بجنورد باید برای آینده این مناطق فکری بیندیشند و نه مانند برخی افراد دیگر قبل از رأی آوردن وعده بدهند و بعد سری به محل نزنند.
این کاسب ادامه داد: اگر کوچکترین بارانی بیاید بخشهای زیادی از منطقه دچار آبگرفتگی میشود؛ واقعاً مسئولان شهر وظیفهای در قبال حل این مشکلات ندارند؟ مردم حاشیه شهر نیز جزو همین شهر هستند.
انتخاب شهردار باسابقه درخواست دیگر مردم از شورای شهر
عموم این خواستهها با انتخاب اعضای شورای شهر مناسب و در نتیجه انتخاب شهردار کارآمد قابل حل خواهد بود. این مسئله را یکی از طلبههای جهادی فعال در این مناطق میگوید و اظهار میکند: برخی از بزرگان محلهها وقتی با داوطلب شورای شهر مواجه میشوند در خواست پول نقد و یا شام و ناهار دارند؛ البته نمیتوان مطلقاً از این افراد ایراد گرفت زیرا شرایطی را دیدهاند که شاید کسب پول نقد را ترجیح میدهند.
وی افزود: با این حال انتخاب آگاهانه شورای شهر باعث انتخاب یک شهردار قوی، کارآمد و جهادی خواهد شد؛ اما این شهردار باید از سطح بجنورد فراتر باشد تا با دیدی بالاتر مشکلات را بررسی کند.
این فعال جهادی گفت: اعضای آتی شورای شهر نباید برای انتخاب شهردار دید خود را صرفاً به افراد اطراف خود معطوف کنند زیرا میتوان با بهکارگیری افراد متخصص، باتجربه و کارآمد که سابقه حضور در شهرهای بزرگی مانند تهران و اصفهان را دارند تحولی در شهر ایجاد کرد.
وی در انتها بیان داشت: بومی بودن شهردار موضوع مهمی است اما اگر فرد انتخاب شده به معنای واقعی اهل کار و خدمت بوده و تجربه کافی را نیز داشته باشد میتوان به آینده امید بیشتری داشت.
این موارد بخش کوچکی از خواستهها و مطالبات مردم شهر بجنورد از شورای شهر بعدی بود؛ شورایی که باید بداند کار سختی را برای راضی کردن مردم در پیش دارد و باید تمام وقت خود را صرف مشکلات شهروندان کند.
خبرگزاری مهر در سلسله گزارشاتی دیگر مشکلات و خواستههای مردم شهر بجنورد را نیز مورد بررسی قرار داده و به گوش داوطلبان خواهد رساند.
نظر شما