به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی جاودان در جلسه هفتگی درس اخلاق که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: هر لحظه از لحظات عمر انسان مصداق آجری از بنای شخصیت آدمی است، حال امکان دارد این آجر پاک، پاکیزه، معطر و نورانی باشد و هم میتواند رنج آور. آزار دهنده و سوزناک باشد؛ بنابراین عمر را در اختیار انسان گذاشتند تا شخصیت خود را از آجرهای پاک و طاهر بسازد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: همه کوشش یک انسان مؤمن که به امامت اعتقاد دارد آن است که سرنوشت آینده و آجرهای ساختمان شخصیتی خود را از بهترینها بسازد و عمر خود را حتی به صورت عادی نگذراند.
وی با بیان اینکه انسان مؤمن همواره تلاش میکند لحظات عمر خود را به لحظههای نورانی تبدیل کند، عنوان کرد: اگر کسی از قیامت بترسد و همواره به حسابرسی روز جزا اعتقاد داشته باشد به اندازه همان باور تلاش میکند از لحظههای عمر خود درست بهره ببرد یا بر عکس برخی عمر خود را برای کارهای بیهوده هزینه میکنند.
آیت الله جاودان افزود: برای مثال زمانی که انسان درسی میخواند که به درد دنیا و آخرت نمیخورد به نوعی تلف شدن وقت و عمر محسوب میشود و دیگر فعالیتهای بیهوده نیز مصداق همین کلام است. گاهی بعضی از فعالیتهای انسان به گونهای بیهوده است که میتواند شخصیت انسان را فرو بریزد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه دنیا دار زحمت است و انسان اگر آن را به خوشگذرانی سپری کند فرصت را از دست میدهد، اظهار داشت: اگر کسی در دنیا برای خود و مردم زحمت بکشد نتیجه آن را در آخرت خواهد دید. برای مثال اطبائی که در دوران کرونا از خودگذشتگی کردند تا مردم بیمار را از بیماری نجات دهند پاداش این ایثار را در قیامت خواهند دید.
وی با بیان اینکه دنیا محل تجارت است، گفت: انسان به هر میزان در عالم دنیا طاعت خدا را به جای آورد و به نفع مردم تلاش کند به همان مقدار شخصیتش نورانی میشود. آدمی باید از خداوند تمنا کند بنای شخصیت خود را تنها با آجرهای پاک پی ریزی کند تا در قیامت شادی ابدی نصیبش شود.
آیت الله جاودان بیان داشت: نتیجه کج روی در عالم دنیا آن است که در قیامت نامه عمل به دست چپ انسان داده میشود و فرد از فرط غم و اندوه آن نامه عمل را به سر خود میکوبد اما دیگر فرصتش تمام شده و دیگر نمیتواند کاری انجام دهد.
نظر شما