به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی، حمید زارع قنات نوی با اشاره به طرح ۴۶ هزار هکتاری سیستان گفت: این طرح مزین به نام مقام معظم رهبری بوده و با هدف آبادانی دشت سیستان انجام میشود.
وی افزود: طرح آبیاری به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان با لوله در راستای افزایش راندمان آبیاری با مهار حق آبههای هیرمند در چاه نیمهها، تثبیت جمعیت در مناطق اجرای پروژه، افزایش تولید، اشتغالزایی مؤثر و درنهایت، افزایش درآمد و رفاه روستاییان از جمله مزایای بزرگ این طرح محسوب میشود که تحقق آنها نقش به سزایی در توسعه و رشد منطقه دارد.
زارع تصریح کرد: همزمان با اجرای نظام بهرهبرداری در این طرح بزرگ، دفتر نظام بهرهبرداری همکاری خود را با مجری طرح در قالب «طراحی، ایجاد، استقرار و توانمندسازی نظامهای بهره برداری در حوزه عملیاتی پروژههای طرح آبیاری دشت سیستان» آغاز کرد.
مدیر کل دفتر نظامهای بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی عنوان کرد: در راستای دستیابی به اهداف این طرح ملی اقداماتی از جمله برگزاری بالغ بر ۱۱۰ نشست هم اندیشی با مدیران و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی، بخشداران، فرمانداران و … شهرستانهای محدوده طرح، انتخاب ۳۰۲ نفر به عنوان آبیار و ۲۹ نفر سرآبیار، برگزاری ۱۷ مجمع عمومی و انجام فرایند تشکیل شرکتهای تعاونی تولید روستایی، انتخاب ارکان (اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت) و مدیران عامل الگوهای نظام بهره برداری، استقرار ۱۳ شرکت تعاونی تولید روستایی در قسمتی از ساختمانهای بهره برداری، تحویل ۲۶۲ حوضچه ۲۰ هکتاری و ۱۰۵۲ حوضچه ۵ هکتاری و تنظیم ۳ مورد سند آموزش انجام شده است.
زارع همچنین برگزاری ۲۱ دوره (۵ دوره مجازی) آموزشی، برگزاری بیش از ۶۰ کارگاه آموزشی جهت مدیران عامل، ارکان شرکت، آبیاران و سرآبیاران، انجام کشت قراردادی در سطحی بالغ بر ۳۸۰ هکتار و برنامه ریزی و انجام کشت مشارکتی در سطح ۸۴۰ هکتار را از دیگر اقدامات انجام شده برای دستیابی به اهداف این طرح بزرگ برشمرد.
شایان ذکر است در حال حاضر برنامه تربیت مدیرعامل حرفهای و ارکان کارآمد و همچنین پیگیری انعقاد قرارداد نظارت بر بهره برداری، نگهداری و انجام خدمات اجتماعی توسط شرکتهای تعاونی تولید فی ما بین سازمان جهاد کشاورزی استان و شرکتهای تعاونی تولید دشت سیستان و همکاری در اجرای فاز دوم و توزیع آب در دستور کار است.
نظر شما