۱۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۵۱

به همت رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران؛

مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال امام (ره) در پاکستان برگزار شد

مراسم سی و دومین سالگرد ارتحال امام (ره) در پاکستان برگزار شد

به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) همایش وحدت آفرین تحت عنوان «امام خمینی (ره) و اتحاد امت اسلامی» به همت رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) همایش وحدت آفرین تحت عنوان «امام خمینی (ره) و اتحاد امت اسلامی» به همت رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد با مشارکت «جماعت اهل حرم پاکستان» و مؤسسه دینی و پژوهشی «البصیره» اسلام آباد در محل سالن اجتماعات خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی برگزار شد.

در این همایش پژوهشی، سید محمدعلی حسینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان به عنوان میهمان ویژه، «احسان خزاعی» رایزن فرهنگی کشورمان، جمعی از شخصیت‌های برجسته سیاسی و دینی پاکستان، علمای اهل تسنن و تشیع، اساتید دانشگاهی، شعرا و اصحاب رسانه حضور داشتند و اندیشمندان و شخصیت‌های مذهبی پاکستان درباره ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های امام خمینی (ره) سخنرانی کردند. سخنرانان تاکید کردند نقش ارزشمند امام راحل در راستای ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی و بیداری آنان در مقابل استکبار جهانی بر کسی پوشیده نیست.

در این نشست اعلام شد امروز غرب با شعارهای به ظاهر خوب و دلنشین به دنبال ایجاد اختلاف بین مسلمانان است.

سخنرانان اندیشه‌های امام خمینی (ره) را سر آغاز بیداری اسلامی و مسیر ایستادگی ملت‌های آزادی خواه در برابر استکبار جهانی اعلام کردند.

شعرای پاکستانی حاضر در این مراسم از جمله؛ سید تنویر حیدر مسئول انجمن ادبی «بلاغ» و سید بزرگ شاه الازهری قاری و استاد قرآنی حاضر در این مراسم بودند که اشعاری در وصف شخصیت امام و نهضت آزادی خواهانه ایشان سرودند. سخنرانان اندیشه‌های امام خمینی (ره) را سر آغاز بیداری اسلامی و مسیر ایستادگی ملت‌های آزادی خواه در برابر استکبار جهانی اعلام کردند.

در این همایش سخنرانی و پیام تصویری حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت برگزاری نشست علما و دانشمندان که همزمان با سی و دومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در اسلام آباد برگزار شد نیز ارائه گردید.

اندیشه‌های وحدت آفرین امام خمینی (ره) نیاز امروز مسلمین است

سید محمد علی حسینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان طی سخنانی گفت: اندیشه‌های وحدت آفرین امام خمینی (ره) نیاز امروز مسلمین است.

سفیر کشورمان طی سخنان خود گفت: امام راحل معتقد بودند که امر وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی هم امری ممکن و هم ضرورتی اجتناب ناپذیر است. ایشان به موضوع وحدت و تقریب به عنوان یک امر تاکتیکی موقت و گذرا نگاه نمی‌کردند، یعنی اینگونه نبود که ایشان تاکید بر وحدت داشته باشند برای به دست آوردن یک منفعت یا مصلحت قطعی و گذرا و یا حتی یک بهره و دستاورد راهبردی و بلند مدت.

وی افزود: آنچه که موجب شد حضرت امام بر امر وحدت مسلمین و موضوع تقریب تاکید کنند برخاسته از اعتقاد و باور دینی، قرآنی و سنت پیامبر اکرم (ص) بود، گرچه این دیدگاه به خودی خود تأمین کننده منافع کوتاه‌مدت، مصالح راهبردی و بلندمدت نیز است.

سید محمد علی حسینی در ادامه اظهار داشت: امام وحدت و تقریب را تنها به لحاظ فکری و نظری دنبال نمی‌کردند بلکه همزمان در میدان عمل و اقدام حاضر بودند و علمای سایر بلاد مسلمین را به این امر دعوت می‌کردند.

وی افزود: موضوع فلسطین، از جمله نماد بارز اقدام عملی امام خمینی (ره) در زمینه وحدت بود. مسئله فلسطین یک امر متعلق به عالم اسلام بود و امام در ابتدای قیام خود آن را مطرح کردند و از همه مسلمین برای حمایت از ملت فلسطین و برائت از رژیم تروریست اسرائیل و تلاش برای آزادی کل سرزمین مقدس فلسطین دعوت کردند.

حسینی افزود: اعلام روز قدس هم از سوی حضرت امام یک اقدام عملی برخاسته از باور و اعتقاد ایشان به وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی بود. پیام‌های هر ساله امام راحل به مناسبت حج نیز بر پایه همین باور بود.

سفیر کشورمان گفت: پس از رحلت خمینی کبیر، شیوه ایشان را حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای مقام معظم رهبری ادامه دادند و در کنار آن یک قالب بسیار زیبایی تحت عنوان «دیپلماسی وحدت» را مطرح کردند.

سفیر ایران در پاکستان افزود: دیپلماسی وحدت، عنوان آن دستورالعملی بود که مقام معظم رهبری به مجمع تقریب مذاهب اسلامی ابلاغ کردند. محورهای اصلی آن عبارت‌اند از اشتراکات مذهبی و اعتقادی میان شیعیان و اهل سنت مانند اعتقاد به توحید، قرآن کریم، وجود مقدس و پاک پیامبر و قبله واحد. محور دوم، منافع و مصالح مشترک بین امت اسلامی و رکن سوم دیپلماسی وحدت نیز تهدیدهای مشترکی است که مسلمین با آن مواجه هستند.

سفیر ایران در پاکستان افزود: اسلام هراسی که اکنون مسلمانان با آن مواجه هستند، سوزاندن قرآن مقدس، بی‌حرمتی به ساحت نورانی پیامبر اکرم (ص) همه در قالب تهدیدهای مشترک می‌گنجد که همه مسلمانان وظیفه مقابله مشترک با آن را دارند. وی تاکید کرد: دیپلماسی وحدت نه تنها از سوی دیپلمات‌ها و مسؤولان سیاسی که از سوی علمای مذاهب اسلامی و آحاد مسلمین نیز باید با جدیت پیگیری شود.

سفیر ایران گفت: در بحث فلسطین و مقاومت علیه صهیونیست‌ها، گروه‌های چندهزار نفری موفق شدند تا رژیم صهیونیستی به عنوان چهارمین ارتش بزرگ جهان را زمین گیر کنند و این به خاطر وحدتی است که میان آنان حاصل شد زیرا در امر مقاومت شیعیان و اهل سنت ایستادگی کردند و اینگونه بود که نیروی آنان مضاعف گردید و توانستند مقابل یک رژیم قلدر و تروریستی بایستند.

وی تاکید کرد: در صورت تداوم دیپلماسی وحدت و پیروی از اندیشه‌های امام خمینی (ره) یقیناً از وحدت مسلمین و دولت‌های اسلامی قدرتی پدید خواهد آمد که نه تنها نیازی به قدرت‌های استکباری جهان ندارند بلکه این قدرت‌های جهانی هستند که به آنان نیازمند خواهند بود.

تقریب مذاهب اسلامی از مهم‌ترین دستاوردهای حضرت امام خمینی (ره) است

احسان خزاعی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد طی سخنانی گفت: امام خمینی (ره) حامی مستضعفان و تمام مسلمانان بود و همواره مردم را به اتحاد و همبستگی دعوت می‌کرد.

رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در اسلام آباد در این همایش گفت: امام خمینی (ره) حامی مستضعفان و تمام مسلمانان بود و همواره مردم را به اتحاد و همبستگی دعوت می‌نمود و معتقد بود، اگر جامعه‌ای بخواهد به اسلام خدمت کند، باید اختلافات جزئی را کنار بگذارد و فقط برای پابرجایی اسلام تلاش کند.

وی تاکید کرد: نقش ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) در راستای ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی بر کسی پوشیده نیست. وحدت نوعی هماهنگی و اتحاد بین مسلمانان است که امام خمینی (ره) همواره بر این موضوع تاکید داشت.

خزاعی افزود: برجسته سازی مشترکات می‌تواند مانع از حرکت تفرقه‌افکنانه دشمنان علیه مسلمین شود لذا تمامی عالمان دین و متفکرین مسلمان باید بر این مسئله تکیه کنند و نقشه‌های استکبار را خنثی سازند.

وی افزود: پس از خدای واحد، قرآن کریم و حضرت محمد (ص) پیامبر گرامی اسلام به عنوان محورهای مشترکات میان مسلمانان هستند و امام خمینی (ره) در طول حیات سیاسی مبارزاتی خود، توصیه می‌کرد تشیع و تسنن اختلافات جزئی را کنار بگذارند و به سوی وحدت و همدلی حرکت کنند.

مسلمانان با ادامه راه امام خمینی (ره) بدون شک بر دشمنان اسلام و طرح‌های پلید استکبار جهانی غلبه خواهند کرد

علامه «حیدر علوی» از علمای برجسته اهل تسنن پاکستان گفت: مسلمانان با ادامه راه امام خمینی (ره) بدون شک بر دشمنان اسلام و طرح‌های پلید استکبار جهانی غلبه خواهند کرد. وی گفت: با توجه به اوضاع کنونی جهان اسلام اگر امام امت در قید حیات بودند به طور قطع تمسک به اسلام و حفظ وحدت میان مسلمین را توصیه می‌کردند که البته راه پیروزی برای مسلمانان غیر از این نیست. وی گفت جوامع اسلامی باید به شعار امام راحل «لاشرقیة و لاغربیة اسلامیة اسلامیة» جامه عمل بپوشانند. وی نسبت به حل مسئله قدس که یکی از مشکلات مهم جهان اسلام می‌باشد تاکید کرد.

برگزاری باشکوه مراسم گرامیداشت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در سراسر جهان بیانگر عشق و ارادت دوستداران انقلاب اسلامی و ملت‌های آزاده به حضرت خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی می‌باشد.

حجت الاسلام علامه «عارف واحدی» دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان با اشاره به گرامیداشت سی و دومین سالگرد رحلت جانسوز امام خمینی (ره) گفت: بسیاری از خاطره‌های به یاد مانده از خرداد ماه تازه شده و یاد امام امت را برای مسلمانان جهان زنده می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود با اعلام تشکر از رایزن فرهنگی سفارت ایران در پاکستان برای برگزاری همایش امام خمینی (ره) و ابراز خوشحالی از حضور اندیشمندان و نخبگان دینی در این مراسم تاکید کرد: برگزاری باشکوه مراسم گرامیداشت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در سراسر جهان بیانگر عشق و ارادت دوستداران انقلاب اسلامی و ملت‌های آزاده به حضرت امام خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی می‌باشد.

پیام حضرت امام راحل پیام وحدت و همبستگی بین مسلمانان بوده است

حجت الاسلام والمسلمین انیس الحسنین خان، مسئول جامعه المصطفی شعبه اسلام آباد با استناد به آیه قرآنی در خصوص وحدت اسلامی گفت: در زمان حاضر عمل به پیام حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر وحدت مسلمانان و تقریب بین المذاهب لازم است. وی از برگزارکنندگان تشکر و قدردانی به عمل آورد و گفت: امام خمینی (ره) یک فقیه بودند و دین اسلام را بطور عمیق درک کردند. همچنین امام خمینی (ره) با قرآن کریم آشنایی کامل و عمیق داشتند و قرآن را به عنوان تنها نجات دهنده در دنیا و آخرت می‌دانستند. اتحاد بین المسلمین مهم‌ترین اصول اسلامی بشمار می‌رود همچنین وحدت یک هدیه و نعمت خداوند متعال است.

ما باید به اسلام به عنوان نظام اسلامی احترام بگذاریم و از هرگونه اختلاف و تفرقه مذهبی بپرهیزیم

دکتر آمنه مسئول بخش جوانان منهاج القرآن از مؤسسات تقریبی و قرآنی طی سخنانی اظهار داشت: ما باید به اسلام به عنوان نظام اسلامی احترام بگذاریم و از هرگونه اختلاف و تفرقه مذهبی بپرهیزیم.

وی افزود: همه دنیا اسلام را به عنوان دین اسلام قبول دارند اما به عنوان نظام اسلامی با آن مخالفت می‌کنند و امام راحل در این زمینه اعتقاد و توکل کامل داشتند. بر اساس فرموده امام خمینی (ره) تا وقتی که اهل دنیا از ما ناراحت هستند ما در راه مستقیم هستیم و وقتی که آنان از ما راضی شدند ما متوجه می‌شویم که ما از راه مستقیم منحرف شدیم.

وی در ادامه گفت: ما امروزه نیاز به ترویج افکار اقبال لاهوری در خصوص اتحاد و وحدت مسلمانان را داریم تا بتوانیم که یک جامعه صلح آمیز بسازیم.

شخصیت حضرت امام خمینی (ره) کمتر از یک معجزه نبود

حجت الاسلام شیخ محمد شفا نجفی امام جمعه مسجد جامعه و مرکزی امام الصادق (ع) اسلام آباد در سخنان خود به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: شخصیت حضرت امام خمینی (ره) کمتر از یک معجزه نبود و بر اساس آموزه‌های قرآنی ایشان همیشه سعی می‌نمودند تا بین مردم عدالت و صلح را رواج دهند. کارنامه حضرت امام این بود که ایشان حامیان و شاگردان خود را به خوبی تربیت کردند. امام خمینی (ره) به مادران توصیه کردند که فرزندان خود را خوب تربیت کنند تا آنان نیز خدمت گذاران و فرزندان انقلاب می‌باشند.

در ادامه این برنامه شخصیت‌های دینی و سیاسی حاضر، علمای اهل تسنن و شیعه نیز طی سخنانی تاکید کردند که پاکستانی‌ها همواره رشادت‌های امام راحل را در برابر سلطه گران ستوده و استفاده از رهنمودهای ایشان را مسیر درست رفع مسائل مسلمانان و تقویت وحدت میان امت اسلامی می‌دانند و راه نجات امت اسلامی از توطئه استکبار جهانی، مبارزه با طرح‌های ضداسلامی با استفاده از شیوه مقاومت و رویکرد مدبرانه امام راحل می‌باشد. آنان افزودند: امروز نتیجه پیروی از افکار وحدت آفرین و راه امام راحل را در منطقه به ویژه برپایی جنبش‌های بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی به ویژه پیروزی مقاومت رزمندگان اسلام در سرزمین‌های فلسطینی علیه دشمن صهیونیستی مشاهده می‌کنیم.

در این همایش که با قرائت قرآن کریم و نعت خوانی آغاز گردید، ویدئو کلیپ‌هایی از زندگی حضرت امام و نظرات ایشان در مورد تقریب مذاهب اسلامی به نمایش گذاشته شد. همچنین در حاشیه این همایش نمایشگاه آثار و کتب حضرت امام خمینی (ره) و نیز کتاب‌هایی که در خصوص حضرت امام تألیف شده بود به نمایش گذاشته شد.

در این همایش به کلیه مدعوین کتاب تحت عنوان "نظریه سیاسی حضرت امام خمینی" به زبان اردو و کتاب "فلسطین سرزمین انبیا" حاوی دیدگاه‌ها و نظرات حضرت امام و مقام معظم رهبری اهدا گردید.

قبل از پایان همایش برای روح ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) فاتحه قرائت شد و در پایان این مراسم دو تن از شاعران، اشعار قاب شده و دست‌نویس خود را در وصف حضرت امام راحل  به سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران اهدا نمودند.

کد خبر 5228278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha