مجید عباسی اشلقی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه انتخابات ۲۸ خرداد یکی از مهمترین انتخاباتهای تاریخ انقلاب اسلامی است، گفت: حضور پرشور و حداکثری مردم در انتخابات یک پشتوانه مهمی برای دولت آینده به طور خاص و برای نظام جمهوری اسلامی ایران به طور عام محسوب میشود و هر نظامی که از پشتوانه مردمی بیشتری برخوردار باشد، طبیعتاً قدرتمندتر و مقتدرتر در مسائل داخلی و بینالمللی میتواند عمل نماید، ضمن اینکه از مشروعیت و مقبولیت بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.
این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که عدم مشارکت مردم در انتخابات باعث سلب حق انتخاب اصلح از آنها میشود، افزود: عدم مشارکت و مشارکت حداقلی در انتخابات مواضع دولت آینده را در عرصههای بینالمللی و منطقهای ممکن است تضعیف کند.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: مردم یک حقی دارند و آن حق حق مشارکت و حق تعیین سرنوشت است که در مسائلی مانند انتخابات تبلور پیدا میکند و طبیعی است که عدم مشارکت موجب سلب حق از آنها میشود و این امر در اقتدار و توانمندی دولت آینده حتماً تأثیر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به شاخصهای نامزد اصلح گفت: داوطلب خوب ریاست جمهوری داوطلبی هست که اول منافع ملی کشور را مد نظر قرار دهد، از جناح بندی ها و گروه بندی ها رها باشد و فارغ از گرایشات سیاسی بهترین افراد را به عنوان مشاور، معاون و وزیر و امثالهم انتخاب کند.
عباسی همچنین افزود: داوطلبی که برنامه نداشته باشد اصلح نیست، لذا داوطلب اصلح باید دارای یک برنامه منسجم در تمام امور سیاسی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی باشد. همچنین نامزد اصلح باید کارنامه موفقی داشته باشد و در اجرای برنامهها جدیت خود را نشان داده باشد.
این استاد دانشگاه در مورد پیامدهای انتخاب بد نیز گفت: اگر مردم در انتخابات مشارکت نکنند و یا مشارکت با فکر و تدبیر نداشته باشند و انتخاب بد صورت گیرد و در اختیار قرار دادن مهمترین سکان اجرایی کشور به فرد غیر اصلح، تبعات بدی را برای مردم در انتخابات پیش رو ایجاد خواهد کرد چون اگر فرد اصلح این سکان هدایت را در اختیار نگیرد و فردی ناتوان، بی برنامه، بی کارنامه و بدون جدیت سکان امور را در اختیار بگیرد، طبیعی است فرمان حرکت جمهوری اسلامی ایران با کندی انجام بگیرد.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به رویکرد دشمنان به انتخابات که به دنبال عدم مشارکت مردم هستند، تصریح کرد: مثل همیشه و همه دورههای انتخابات سیاست دشمنان بر این مبنا و اساس قرار دارد که تلاش داشته باشند تا مشارکت مردم کاهش داشته باشد و با کاهش مشارکت مردم بر این مسئله تاکید کنند که تعداد معترضان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران زیاد شده است و یا بر این مسئله تاکید کنند که جمهوری اسلامی ایران از مشروعیت مردمی برخوردار نیست.
کارشناس مسائل بینالملل در مورد نقش انتخابات در تقویت جایگاه کشور در منطقه و مسائل بینالمللی افزود: طبیعی است اگر دولت با برنامه به خصوص در حوزه مسائل همسایگان و محیط امنیت پیرامونی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و جهان اسلام وجود داشته باشد و این دولت اگر دارای پشتوانه مردمی قدرتمندی نیز باشد و از برنامه لازم برای بهرهگیری از فرصتها بهره ببرد میتواند بسیار موفق باشد. اما اگر دولتی بی برنامه، بدون استفاده از متخصصان و نخبگان و بدون جدیت در استفاده از فرصتها روی کار بیاید و در عین حال پشتوانه مردمی لازم را هم نداشته باشد دستیابی به منافع ملی کشور در سطح بینالمللی و منطقهای با دشواری بسیاری همراه خواهد بود.
وی در پایان گفت: به اعتقاد اینجانب انتخابات ۲۸ خرداد نه تنها در امور داخلی کشور نقش مهمی دارد بلکه در سیاستهای منطقهای و بینالمللی کشور هم نقش بسزایی را ایفا خواهد کرد و اینکه این نقش به صورت شایسته و مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت و در راستای منافع ملی ملت بزرگ ایران باشد را خود مردم ایران باید با یک انتخاب درست و صحیح مشخص کند.
نظر شما