به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه ضبط برنامههای انتخاباتی خود در صدا و سیما به تشریح مواضع خود درباره رفع تحریمها پرداخت و گفت: ما حتماً برای رفع تحریمهای ظالمانه تلاش خواهیم کرد. راهکار این موضوع نیز موجود است.
وی افزود: با عزت و اقتدار و افتخاری که خداوند به این کشور و جوانان عطا کرده است کشوری قوی و توانمند هستیم؛ بنابراین دولت نباید ذلیلانه در برابر کسانی که میخواهند حقوق مردم را ضایع کنند مواجه شود. رفع تحریمها در دستور کار است و با قدرت آن را دنبال خواهیم کرد.
سفره مردم را نباید شرطی کرد
رئیسی خاطرنشان کرد: البته اقتصاد و بازار و سفره مردم را نباید شرطی کرد و به اتفاقاتی که قرار است بیرون مرزها بیفتد وابسته ساخت.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اقتصاد ایران نه با تحریم و نه با هیچ تکانهای نباید تحت تأثیر قرار بگیرد. این تکانه میخواهد کرونا باشد، تحریم باشد یا سیل و زلزله.
وی افزود: اقتصاد، بازار و سفره مردم نباید با این تکانهها دچار نوعی تزلزل شود، ثبات در بازار و اقتصاد باید ایجاد شود. مردم باید بتوانند زندگی خود را پیش بینی کنند. اگر از خانوادهها یا بازاریها در مورد خرید و فروش سوال کنیم میگویند ببینیم چه میشود. این وضع نمیشود و زندگی و اقتصاد و بازار را نمیتوان با بی ثباتی پیش برد.
رئیسی اظهار کرد: باید عدم ثبات بازار برطرف شود و زندگی مردم، شرایط بازار و اقتصاد قابل پیش بینی باشد. ثبات اقتصادی زمانی محقق میشود، که هرروز وضعیت بازار اقتصاد دچار تغییر در تصمیمگیری و تصمیم سازی ها نشود. اینها بازار را متزلزل میکند.
باید تزلزل بازار و تزلزل زندگی مردم پایان یابد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: ما باید به تزلزل بازار و تزلزل زندگی مردم پایان دهیم. ما باید با تصمیم گیری های شفاف، جدا از محرمانگی کشور را اداره کنیم. شفافیت در تصمیمات بسیار مهم است، مردم باید علت تصمیمات دولت را بدانند.
وی درباره شفافیت به طرح چند پرسش پرداخت و اظهار کرد: علت محرمانگی و این مخفی کاری چیست؟ علت عدم اقناع مردم نسبت به تصمیمات دولت چیست؟ چرا دولت نسبت به تصمیمات خود مردم را قانع نمیکند و با آنها حرف نمیزند؟ اینها به نظر من اشکال است.
نباید برای زندگی مردم در اتاقی در بسته تصمیم بگیریم
رئیسی تاکید کرد: باید با مردم حرف زد، آنها را قانع کرد و به حساب آورد. این به حساب آوردن مردم است. نمیشود برای زندگی مردم در اتاقی در بسته تصمیم بگیریم و آنها را در جریان نگذاریم. باید به مردم بگوییم اساس تصمیمات چه بوده و آنها خودشان همکاری خواهد کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: وقتی به قوه قضائیه آمدم دیدم رسانهها، مجلسیها و مسئولین دولتی درباره حساب خاصی که حدود ۲۵ سال پیش برای رئیس قوه قضائیه ایجاد شده بود دغدغه داشتند. این حساب مسئلهای برای مردم شده و به صندوق سحرآمیزی تبدیل شده بود.
وی تصریح کرد: من در مواجهه با این موضوع گفتم چرا باید این مسئله را از مردم مخفی کنیم. باید دخل و خرج، منابع و هزینههای حساب را به مردم بگوییم؛ بنابراین سه یا چهار ماه اول مسئولیت خود، این گزارش را به مردم دادم و این مسئله تمام شد.
رئیسی گفت: یکی از دغدغههای مردم هزینه سلامت است باید در راستای کاستن این هزینه اقدام کرد. سوال اصلی اینجاست که دفترچههای بیمه درمانی چقدر در داروخانه و بیمارستان اعتبار دارد.
کارت سبز اعتباری برای پذیرش و درمان بیماران طراحی میشود
وی با تأکید بر اینکه باید دفترچههای بیمه را معتبر کنیم، گفت: باید نگرانی مردم نسبت به هزینه درمان با اعتباربخشی به بیمه تکمیلی کاهش یابد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: کاستن سهم خانواده در هزینههای درمانی امری ضروری است. وقتی مریضی به بیمارستان مراجعه میکند از او پول دریافت میکنند. باید کارت سبز اعتباری برای پذیرش و درمان بیماران طراحی شود.
رئیسی تأکید کرد: باید هزینه سلامت از سبد خانواده کم شود. در شهرستانها دسترسی به متخصصان سخت است. باید نظام عادلانهای برای دسترسی به پزشکهای متخصص ایجاد شود.
طرح تحول سلامت بسیار ناعادلانه بود و موجب افزایش فاصله طبقاتی شد
وی ادامه داد: بعضاً تهیه کالای پزشکی مثل انسولین آنقدر سخت میشود که خانوادهها از شهرستان به تهران مراجعه میکنند و در پیاده روها مستقر میشوند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید نظام سلامت عادلانه باشد، گفت: طرح تحول سلامت از تصمیماتی بود که فاصله طبقاتی را افزایش داد. این طرح بسیار ناعادلانه بود، جیب برخیها را به شدت پُر و جیب برخی را به شدت خالی کرد.
نظر شما