به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مبانی و روشهای بهسازی زمین» در دو جلد و ۱۱ فصل در ۱۱۲۳ صفحه به قلم پروفسور حسن رحیمی و پروفسور نادر عباسی در حوزه مهندسی ژئوتکنیک از سوی مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران منتشر شد.
مولفین برای معرفی این کتاب چنین نوشتهاند: وجود تشکیلات ضعیف زمینشناسی و خاکهای مشکلآفرین در اغلب مناطق ایران به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی کشور موجب گردیده تا بسیاری از پروژههای زیربنایی به دلیل مشکلات ژئوتکنیکی با محدودیت کیفی بستر مواجه باشند.
این شرایط تاکنون خسارتهای مادی فراوانی را به پروژههای عمرانی، بهویژه سازههای آبی کشور وارد ساخته است. وجود این مشکل مؤلفان کتاب حاضر را بر آن داشت تا براساس تجربیات به دست آمده در طراحی و اجرای پروژههای عمرانی کشور در سالهای گذشته و نیز با استفاده از تجربیات بینالمللی معتبر، اقدام به انتشار کتابهایی در زمینۀ شناخت ویژگیهای ژئوتکنیکی خاکهای مشکلآفرین و ارائه مبانی و روشهای بهسازی آنها نمایند.
بخش اول این مجموعه در قالب کتابی تحت عنوان «مهندسی ژئوتکنیک، خاکهای مشکلآفرین» در سال ۱۳۹۳ توسط مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران انتشار یافت و مجموعۀ حاضر که در واقع مکمل کتاب مذکور میباشد تحت عنوان «مبانی و روشهای بهسازی زمین» انتشار مییابد. این کتاب در دو جلد و یازده فصل به گونهای تدوین گردیده است که استفاده از هر فصل به طور مستقل نیز امکان پذیر باشد.
جلد اول این کتاب با عنوان "بهسازی مکانیکی و هیدرولیکی" شامل شش فصل است که در آن ضمن معرفی روشهای متداول بهسازی زمین بطور عام، روشهای تراکم سطحی و عمیق و نیز روشهای هیدرولیکی بهسازی زمین تشریح شده است. جلد دوم با عنوان "مسلح سازی و بهسازی فیزیکی – شیمیایی" شامل فصلهای هفتم تا یازدهم است که طی آنها روشهای مسلحسازی تودههای خاکی و سنگی و روشهای فیزیکی و شیمیایی بهسازی زمین مورد بحث قرار گرفتهاند.
علاقهمندان به مطالعه و در اختیار داشتن این کتاب میتوانند به پایگاه اینترنتی مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران به نشانی https://press.ut.ac.ir/ مراجعه کنند.
نظر شما