۲۴ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۵۳

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

فرصت «مناظره» نامزدها تمام نشده است/ برای «چالش» هیچ منعی نداریم

فرصت «مناظره» نامزدها تمام نشده است/ برای «چالش» هیچ منعی نداریم

مدیرکل انتشار معاونت فضای مجازی درباره امکان برگزاری مناظره در تلوبیون بیان کرد که تاکنون برخی از نامزدها به تلوبیون رفته‌اند و می‌توانند مناظره‌های دو به دو یا هفت نفره در آنجا برگزار کنند.

محمد عرفانی مدیرکل انتشار معاونت فضای مجازی سازمان صداوسیما درباره برنامه‌هایی که در سایت تلوبیون و شبکه «آرا» برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تدارک دیده شده است به خبرنگار مهر گفت: معاونت فضای مجازی علاوه بر ایجاد شبکه‌های اختصاصی در تلوبیون برای هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ که امکان تولید و پخش ۲۴ ساعته محتوا برای نامزدهای انتخابات را دارد، شبکه آرا را در بستر تلویزیون تعاملی تلوبیون، راه اندازی کرده است تا علاوه بر تولید محتوا بتواند برنامه‌های سایر بخش‌های سازمان در زمینه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را از این شبکه در اختیار مخاطبان فضای مجازی قرار دهد.

پوشش نشست‌های انتخاباتی خبرگزاری‌ها در تلوبیون

وی ادامه داد: علاوه بر اینها شبکه آرا این خدمت را در اختیار سایر رسانه‌ها از جمله خبرگزاری‌های رسمی قرار می‌دهد که بتوانند برنامه‌های زنده و گفتگومحور خود حول انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را به صورت زنده از طریق همین شبکه به پخش برسانند که این برای اولین بار اتفاق افتاده است.

عرفانی درباره امکان گسترده‌تر کردن محتوای این شبکه تصریح کرد: برنامه‌های معاونت فضای مجازی در انتخابات ۱۴۰۰ در ستاد انتخابات مصوب شد و بر اساس امکانی که داشتیم برنامه‌ریزی صورت گرفت و اقدام شد که حاصل آن تولید برنامه «تبادل» و «انتخاب هات» در شبکه آرا، تأمین محتوای سایر بخش‌ها، تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی، تخصیص ۷ شبکه اختصاصی به نامزدها و برپایی رویداد مردمی «مردم میدان» بود.

وی با اشاره به این تجربه گفت: تلوبیون تا حالا برنامه مستقل تولید نکرده بود و این اولین برنامه مستقل بود. به هر حال تعریف این پلتفرم هم همین است که محتوای تولیدی نداشته باشد و آنچه هم که در برنامه تبادل با اجرای محمد دلاوری دیده می‌شود در شبکه آرا ساخته شده و از طرف معاونت فضای مجازی است.

مدیرکل انتشار معاونت فضای مجازی با اشاره به برنامه‌های این شبکه یادآور شد: «آرا» دو برنامه «تبادل» و «انتخاب هات» را در ایام انتخابات دارد که فکر می‌کنم برای شروع مناسب است و اگر می‌خواستیم با حجم گسترده از تولید محتوا رو به رو شویم رویکردی منطقی نبود و ترجیح دادیم یکی دو برنامه داشته باشیم اما همان‌ها قوی و با کیفیت باشند، خدا را شکر در حد و اندازه برنامه‌ای برای فضای مجازی جلو رفتیم.

اجرای چالشی و صریح محمد دلاوری در «آرا»

وی با اشاره به اجرای دلاوری در برنامه تصریح کرد: پیشینه خبرنگاری محمد دلاوری در اداره چنین برنامه‌هایی به او کمک کرده است و او با توجه به صراحت بیان و تسلط کاملی که به ویژه در مسائل سیاسی و اجتماعی دارند، انتخاب شد.

عرفانی در پاسخ به دعوت برخی از نامزدها از یکدیگر برای مناظره دو نفره در تلوبیون بیان کرد: ما از نامزدها برای حضور در برنامه و مناظره دعوت کرده‌ایم، فضای برنامه «تبادل» هم این ظرفیت را ایجاد کرد که نامزدها، نمایندگان رسمی و غیررسمی و همه کسانی که حرفی دارند بتوانند در این برنامه سخن بگویند.

برای نامزدها این امکان وجود دارد که به صورت انفرادی و یا مناظره‌ای در برنامه حضور یابند و حرف‌هایی صریح بزنند وی با اشاره به تمایل برخی نامزدها قبل از تایید صلاحیت‌ها عنوان کرد: برخی از نامزدها قبل از تایید صلاحیت‌ها تمایل برای مناظره و حضور در برنامه را داشتند که جزو لیست نهایی انتخاب نشدند با این حال ما بارها مطرح کردیم که برای نامزدها این امکان وجود دارد که به صورت انفرادی و یا مناظره‌ای در برنامه حضور یابند و حرف‌هایی صریح بزنند. شاید انتقادهایی که به مناظره‌ها در تلویزیون وارد می‌شد به خود صداوسیما و ساختار برنامه برنگردد چون فضای آنجا متفاوت است اما در این فضا می‌توان با ساختار دیگری پیش رفت. نامزدها هم اگر در فضایی غیر توهین، افترا و جوسازی به سمت فضایی روشن و شفاف با بیان برنامه‌هایی که تحقق اجرایی دارند صحبت کنند برای مخاطب جذاب خواهد بود.

مدیر شبکه آرا درباره امکان میزبانی از مناظره‌های دو نفره هم بیان کرد: قطعاً مناظره دو به دو جذاب‌تر است و مردم دقیق‌تر درمی‌یابند که نامزدها چه در چنته دارند. ستاد انتخابات مخالفتی برای برگزاری مناظره ندارد، ما هم مطرح کرده‌ایم و البته جزو تکالیف قانونی نامزدها نیست که در برنامه «تبادل» برای مناظره حضور بیابند با این حال ما این آمادگی را داریم.

وی درباره اینکه چرا به صورت رسمی از نامزدها دعوت نشده است، گفت: بنای ما بر دعوت رسمی نبود چون چارچوب‌های متداول در فضای مجازی با ساختارهای فضای رسمی مثل نامه و… متفاوت است و ما خواستیم طبق قاعده فضای مجازی پیش رویم و دعوتمان حالت رسمی پیدا نکند.

مدیرکل انتشار معاونت فضای مجازی با اشاره به حضور یکی از نامزدها در برنامه «تبادل» بیان کرد: علیرضا زاکانی تنها نامزدی است که تاکنون در برنامه حضور یافت و اتفاقاً همان شب حدود ۲۵۰۰ محتوای مختلف بر اساس سخنان او توسط کنشگران فضای مجازی تولید و توزیع شد.

چارچوب‌های مناظره در فضای مجازی چیست؟

عرفانی با اشاره به احتمال چالش محمد دلاوری با نامزدها در صورت برگزاری مناظره گفت: قوانین ما همان حفظ چارچوب‌های اخلاقی و انسانی و حدودی است که قانون برای ما معین کرده است، غیر از آن دیگر ملاحظه‌ای نداریم و مجری هم در این برنامه آزاد است که سوال چالشی بپرسد.

وی درباره اینکه محدودیتی در دعوت از چهره‌ها دارند یا خیر تصریح کرد: ما تقریباً از خیلی‌ها دعوت کرده‌ایم و محدودیتی نداشته‌ایم. حتی در حوزه‌هایی برنامه‌هایی داشته‌ایم که در این سال‌ها کم در تلویزیون بوده است. من کم دیده‌ام که در این سال‌ها درباره اقوام برنامه‌ای تولید شده باشد، اما ما برنامه‌ای با حضور اقوام داشتیم و فعالان اجتماعی از سیستان و بلوچستان، خوزستان و مناطق آذری و کرد زبان در برنامه حضور یافتند.

عرفانی در پایان درباره ادامه تولید محتوا و برنامه سازی در شبکه آرا عنوان کرد: امیدواریم این مسیر ادامه یابد، صحبت‌هایی کرده‌ایم اما باید بعد از انتخابات و با یک فاصله، برنامه‌ریزی‌های جدید داشته باشیم.

کد خبر 5233604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha