۲۴ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۲۰

دبیر ستاد جلیلی در قزوین:

مشکلات داخلی را نباید به خارج از کشور گره زد

مشکلات داخلی را نباید به خارج از کشور گره زد

قزوین - دبیر ستاد دکتر جلیلی در قزوین گفت: در دیدگاه دکتر جلیلی نمی‌توان موضوعاتی که با توان داخلی حل می‌شود را به خارج از کشور گره زد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها -فاطمه جهانبخش: انتخابات اصلی‌ترین نشانه دموکراسی و دخالت عموم مردم در اداره کشور و سرنوشت خود است.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی به سوی برگزاری حرکت می‌کند که با نزدیک شدن به روز ۲۸ خرداد ماه جنب و جوش جامعه برای حضور فعال در این اقدام ملی بیش از پیش حس می‌شود.

در این میان هفت نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تلاش می‌کنند با تبیین برنامه‌ها و شرح رویکردهای خود در ۴ سال پیش رو نظر مثبت عموم را جلب کنند.

خبرگزاری مهر در ادامه گفت‌وگوهای خود که با هدف تبیین برنامه‌های کاندیدای ریاست جمهوری است به سراغ حجت‌الاسلام دایی دایی رفته و در گفتگویی از برنامه‌های دولت مدنظر سعید جلیلی پرسیده است. شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم.

لطفاً در ابتدای این گفت‌وگو در خصوص شرایط موجود در ستاد دکتر جلیلی و فضای این ستاد در استان قزوین توضیح بفرمائید.

ستاد دکتر جلیلی و هواداران ایشان در استان قزوین در حالی پیگیر جو انتخاباتی در استان هستند که ستاد مرکزی و ستاد جوانان دکتر جلیلی در شهر قزوین برپا شده است و نیز ستادهای سایر شهرستان‌ها میز به تبع مرکز استان در حال فعالیت هستند.

در مجموعه ستادی آقای جلیلی تلاش می‌کنیم تا با تبیین مواضع و برنامه‌های ایشان در فضای مجازی، گفت و گوی تلفنی و تبیین‌های چهره به چهره بر آگاهی عمومی و جذب حداکثر آرا تلاش کنیم و این مسئله بدیهی است که با توجه به کارنامه و تجربه دکتر جلیلی و نیز برنامه جامعی که امروز ایشان در قالب دولت سایه ارائه داده‌اند موجب شده ما با دست پر و بدون کوچک‌ترین نیازی برای نام بردن از سایر نامزدها در فضای تبلیغاتی قدم برداریم.

مهم‌ترین نکاتی که موجب جذب عموم به دکتر جلیلی می‌شود را چه موضوعاتی میدانید؟

دکتر جلیلی پایبند به منویات رهبر هستند و برای تحقق تمدن نوین اسلامی پای کارند و برنامه ریزی‌هایی نیز در این زمینه دارند، نظر ایشان حل مشکلات کشور از روز اول فعالیت دولت است و کشور را معطل نگه نخواهند داشت، با حضور ۱۴ ساله در شورای امنیت ملی باید گفت که باعث شده تا ایشان با مشکلات کشور به صورت دقیق آشنا شده و امروز صاحب نظر و تجربه در عرصه بین المللی هستند و شناخت کاملی از روابط خارجی دارند.

از سوی دیگر باید به این مفهوم آشنا بود که وظیفه رئیس قوه مجریه انتخاب صحیح رؤسای دستگاه‌ها و ایجاد یک هماهنگی میان آنها است، قطعاً این امر در دولت سایه به دقیق‌ترین شکل خود برنامه ریزی شده است.

برنامه ریزی‌های مورد نیاز تغییر فضای کشور و حرکت به سوی بهبود نزد آقای جلیلی و کارگروه‌های مرتبط با ایشان انجام شده است، او طی ۸ سال ۱۲۰ سفر استانی انجام داده و در این سفرها با اقشار مختلف مردم رو به رو شده و مشکلات را احصا کرده است و حالا با برنامه‌های قابل اجرا و نه فقط ذهنی و انتزاعی آماده خدمت به مردم است. کارگروه‌هایی که با دکتر جلیلی کار می‌کنند از چهار بخش تشکیل شده‌اند؛ جوانان خلاق، اساتید نظریه پرداز، فعالان عرصه‌های متنوع و مسئولان مرتبط در همه دوران‌ها و دولت‌های حاکم بر کشور که ترکیبی جالب توجه ایجاد شده است.

اگر بخواهیم به عملکرد ایشان در حوزه سیاست خارجی نگاه کنیم برخی‌ها این شبهه را مطرح می‌کنند که ایشان در موضوع مذاکرات ناموفق بوده‌اند، نگاه امروز دکتر جلیلی و برنامه پیش روی او در موضوع سیاست خارجی چیست؟

باید در این موضوع این نکته روشن شود که در دیدگاه دکتر جلیلی نمی‌توان موضوعاتی که با توان داخلی حل می‌شود را به خارج از کشور گره زد. برای مثال موضوع مسکن از دغدغه‌های مهم خانواده‌ها و جوان‌های این کشور است که نیروی انسانی، مصالح و زمین‌های آماده ساخت همگی در داخل کشور موجود است و کشور این ظرفیت را دارد که سالانه ۸۰۰ هزار واحد مسکن در آن ساخته شود و این رقم در دوران آقای روحانی به ۳۵۰ هزار واحد تقلیل یافت، این موضوع هیچ ارتباطی با سیاست خارجی نداشت. ما معتقدیم راهگشاترین رویکرد نگاه به توان داخلی است.

از سوی دیگر در طول ۶ سال دبیری دکتر جلیلی در شورای امنیت ملی شرکت‌های خصوصی ایرانی با ریاست آقایانی که امروز در دولت دکتر روحانی مشغول به فعالیتند ۱۰ هزار واحد مسکونی در ونزوئلا ساخت و آورده ارزی برای کشور داشت و این امر به این معنی است که آقای جلیلی کشور را معطل ارتباط با چند کشور اروپایی نگه نمی‌دارد و نگاه خارجی او به همه کشورها به خصوص کشورهای همسایه، به کشورهای آسیایی و امریکای جنوبی نیز هست، همچنین برای رفع مشکلات اقتصادی در قالب ارتباطات و معاملات خارجی قطعاً می‌توان از فضای دلاری خارج شد و این موضوع از برنامه‌های حائز اهمیت دولت آقای جلیلی است.

دیدگاه آقای جلیلی در سیاست خارجی کاملاً عملیاتی است و او معتقد است یک سفیر پیش از آنکه رایزن سیاسی باشد باید یک اقتصاددان و تاجر موفق باشد تا بتواند محصولات کشور را در کشور استقرار خود معرفی و به فروش برساند. ایشان در موضوع مذاکرات هم به رابطه قدم به قدم معتقدند، یعنی یک قدم ما برداریم و یک قدم هم طرف مقابل، اینکه ما به تمامی تعهدات خود عمل کنیم و طرف مقابل بی تحرک باشد به معنای باز شدن دروازه‌های دنیا نیست.

قزوین دارای ظرفیت‌های ویژه‌ای است، برنامه‌های خاص دکتر جلیلی برای استان قزوین چیست؟

قزوین یکی از استان‌هایی است که تعداد روستا و جمعیت روستایی قابل توجهی دارد و برنامه‌های متعددی در دولت سایه برای رونق روستاها دیده شده است، استفاده از تمام ظرفیت شهرک‌های صنعتی نیز مورد تاکید است که قزوین در هر دو موضوع شاخص است و از سوی دیگر نزدیکی قزوین به تهران موجب می‌شود تعاملات نخبگانی قزوین و تهران بیشتر ظهور و بروز داشته باشد.

اهم برنامه‌های اقتصادی دکتر جلیلی به خصوص در مورد کاهش تورم در کشور چیست؟

راه حل ارائه شده توسط دکتر جلیلی یک راهکار عملیاتی است که با ۸ سال مطالعه میدانی به دست آمده است. ایشان با حضور جز به جز بسیاری از زمینه‌ها و با اشرافیت کامل به موضوع می‌توانند برای حل مشکلات اقتصادی قدم بردارند و اینکه بگوییم با عدم ریاست ایشان این برنامه‌ها قابل انتقال به شخص دیگری است با ید گفت که جواب خیر است و چرایی را باید در همان موضوع اشراف نسبت به برنامه‌ها جست و جو کرد.

برنامه‌هایی نظیر طرح وان در جهت عدالت اجتماعی و مدیریت مصرف انرژی، جلوگیری از سوداگری مسکن توسط بانک‌ها و تبدیل آن به‌عنوان یک کالای مصرفی نه سرمایه‌ای با استفاده از نظرات نخبگان سراسر کشور، تعامل و آگاهی از برنامه‌های موفق سایر کشورها در برخورد با تورم (مراوده با بیش از ۱۰۰ کشور)، نگاه به داخل و رونق تبادلات خارجی از اهم برنامه‌های دکتر جلیلی در موضوع اقتصاد است.

این احتمال وجود دارد که آقای جلیلی به نفع نامزد دیگری رقابت را رها کنند؟

برنامه‌های دکتر جلیلی به‌گونه‌ای است که تحولات موردنظر به دست خود ایشان قابل اجرا است و به همین علت هم ایشان تا این لحظه برنامه‌ای برای کناره‌گیری ندارند، قانون و سند بالادستی خواهان تغییر و بهبود وضع کشور است ولی چگونگی این رویداد به برنامه‌های تحولی رئیس‌جمهور مربوط می‌شود، همان‌طور که مناظره برنامه ویژه آقای روحانی بود، همان‌طور که برنامه مسکن مهر توسط دولت آقای احمدی‌نژاد پیش رفت لذا برای خدمت به کشور آقای رئیسی در روند رقابت‌ها شرکت کرده‌اند.

همه ما می‌خواهیم که کشور هر چه سریع‌تر به قله‌های اقتدار برسد و همه آزادند که با مشارکت حداکثری با انتخاب فردی که فکر می‌کنند صلاحیت دارد در این موضوع حضور به هم رسانند، به نظر می‌رسد فضای رقابت بهترین فضا برای جذب حداکثری مردم پای صندوق رأی است و نباید با مصطلح کردن واژه‌هایی نظیر دو قطبی این شور را از جامعه گرفت، ما امیدواریم با کمترین بداخلاقی‌های انتخاباتی بهترین اتفاق برای کشور رقم بخورد.

به گزارش مهر ۲۸ خرداد روزی مهم برای تعیین سرنوشت ۴ ساله کشور است. روزی که اثر آنها تا سال‌ها می‌تواند بر روی کشور باشد. زمان آن فرارسیده که با مطالعه دقیق برنامه‌های کاندیدا انتخابی دقیق داشته باشیم.

کد خبر 5234247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha