خبرگزاری مهر- گروه استانها - سکینه اسمی: با آغاز مهلت قانونی تبلیغات، فضای شهر ارومیه همانند سایر شهرهای کشور شور و حال کاملاً انتخاباتی به خود گرفته است و نامزدها و هواداران آنها از هر روشی برای کسب اکثریت آرا مردمی تلاش میکنند.
گروه زیادی از هواداران و عوامل تبلیغاتی در سر خیابانها و چهار راهها انواع کارتهای ویزیت، بروشورهای تبلیغاتی در بین رهگذران توزیع میکنند و توزیع انبوه اقلام تبلیغاتی در میان مردم و رهگذران باعث شده تا انبوهی از کاغذ پاره و اقلام تبلیغاتی در خیابانهای اصلی و مناطق پرتردد شهر روی هم انباشته شود.
تاکسیها و اتوبوس و مینی بوس های شهری نیز در این ایام وارد کارزار تبلیغاتی شدهاند و هرکدام عکس کاندیدای مورد نظر خود را بر روی خودرو نصب کرده و تبلیغ میکند.
همچنین از ماهها پیش سالنها و محلهای اجتماعات شهرها از سوی نامزدهای انتخاباتی برای تشکیل جلسات و انجام سخنرانیهای تبلیغاتی اجاره شده و هم اکنون بنر و اطلاعیههای زیادی از برگزاری این گونه جلسات در سطح شهرها به چشم میخورد.
رقابت تنگاتنگ نامزدها به روشهای سنتی و نوین
ستادهای تبلیغاتی نامزدهای شوراهای اسلامی در روزهای اخیر شاهد حضور صدها نفر از هواداران و اقشار مردم است که برای اعلام حمایت و یا بررسی وضعیت به این ستادها در حال رفت و آمد هستند.
برخی نامزدها نیز با نصب بنرها به همراه عکسهای خود در کنار مسئولان از جمله نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از محبوبیت مردمی آنها در جهت جمع آوری آرا استفاده کردهاند.
همچنین با نزدیک شدن به روز ۲۸ ماه پیامکهای تبلیغاتی نامزدها به روزهای اوج خود رسیده، پیامکهای متعددی مبنی بر دعوت برای شرکت در مراسم تبلیغاتی یا عضویت در ستاد نامزدها ارسال میشود.
با گذر از خیابانهای شهر ارومیه میتوان حدس زد که با وجود بروز و ظهور تکنولوژیهای نوین ارتباطی هنوز تبلیغات به روش سنتی بر روش و مدلهای تبلیغاتی امروز غلبه دارد و هنوز نیز میتوان به سبک سنتی با توزیع خیل عظیم عکس و پوستر آرا و نظر مردم را جلب کرد.
ایجاد و تغییرات پی در پی لیستها و ائتلافهای انتخاباتی
در این میان وضعیت ائتلاف گروههای مختلف نامزدها نیز قابل توجه است به اندازه تعداد نامزدهای ثبت نامی این دوره ائتلاف در ارومیه ایجاد شده، برخی از ائتلافها آغاز نشده غیر فعال شده و برخی ائتلافها با انتساب به برخی مسئولان و مدیران گوی سبقت را از بقیه ربودهاند.
رشد قارچ گونه سایتها و کانالها در فضای رسانهها نیز محسوس است از تحلیلها و گمانه زنیها و نیز اتهام زنی به برخی نامزدها، تخریب و اتهام زنی در فضای مجازی طی روزهای اخیر به اوج رسیده است.
انتخابات شوراها در ارومیه در هر دوره به دور از جریانهای سیاسی مطرح کشور هموار رنگ و بوی قومی، صنفی داشته و امسال نیز این امر نمود بیشتری داشته است.
هر چند تحلیل اوضاع سیاسی حاکم در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به عقیده کارشناسان امری پیچیده است چرا که در این دوره با وجود اینکه چهار روز بیشتر به ۲۸ خرداد ماه باقی نمانده هنوز حرکتی منسجم و با برنامه از سوی هیچ طیف، جریان و گروهی برای جلب اکثریت آرا مردم صورت نگرفته است.
روحانیون، ائمه جمعه و جماعات و طلاب مدارس علوم دینی اهل سنت آذربایجان غربی نیز در بیانیهای از ملت ایران اسلامی و مردم همیشه در صحنه آذربایجان غربی برای حضور گسترده و پرشور در انتخابات ۲۸ خرداد دعوت کردند.
انتخابات شوراهای اسلامی در ۴۸ نقطه آذربایجان غربی برگزار میشود
اما مردم هم که این روزها بیشتر دغدغههای اقتصادی و معیشتی دارند از نامزدهای ریاست جمهوری سیزدهم انتظار دارند وعدههای انتخاباتی خود را عملیاتی کنند و از دادن وعدههایی که توان اجرا و عمل به آن را ندارند بپرهیزند.
از سوی دیگر قشرهای مختلف مردم از داوطلبان ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا انتظار دارند برنامههای مدون و کارشناسی شده برای مدیریت بهتر شهر و روستا ارائه کنند.
به گفته رئیس ستاد انتخابات آذربایجان غربی، تجمع و سخنرانی انتخاباتی در فضایهای سربسته ممنوع است و در فضاهای سر باز نیز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و استفاده از ظرفیت ۳۰ درصدی فضای سالن امکان برگزاری تجمعهای انتخاباتی نامزدها امکان پذیر خواهد بود.
انتخابات شوراهای اسلامی شهر در ۴۸ نقطه استان برگزار میشود و از مجموع ۱۲ هزار و ۲۴۵ نفر داوطلب عضویت در شوراهای اسلامی روستا، صلاحیت ۹۶.۵ درصد مورد تأیید قرار گرفت.
همچنین ۷۸ درصد داوطلبان برای نخستین بار برای حضور در شوراهای اسلامی روستاهای استان ثبت نام کرده اند.
در نهایت اما باید منتظر ماند و دید در روز رأی گیری از این آشفته بازار ارائه لیستهای متعدد چه کسانی خواهند توانست بیشترین آرا مردم را به خود اختصاص دهند.
نظر شما