شراره دژکام در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در این زمینه یک دستگاه تریما برای جمعآوری پلاسما در استان اردبیل راهاندازی شده تا به مانند دستگاه دیالیز پلاسمای بیماران را جمعآوری و فریز کرده و در اختیار مراکز بیمارستانی قرار دهد.
وی به نتایج مطلوب این فرآیند در بهبود بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: ما با در نظر گرفتن تمام شرایط استاندارد و همچنین الزامات پروتکلهای بهداشتی سعی کردیم تا جمعآوری پلاسما و اهدای آن را به مراکز بیمارستانی انجام دهیم.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل تصریح کرد: بیمارانی که بعد از ۲۸ روز بهبودی از کرونا آمادگی اهدای پلاسما داشته باشند، همچنان میتوانند به پایگاههای انتقال خون مراجعه کرده و در صورت احراز شرایط به ویژه انجام معاینات فشار خون و سوابق بیماری پلاسمای خود را اهدا کنند.
دژکام با گرامیداشت ۲۴ خرداد روز اهدای خون افزود: در این روز برنامههای مختلف تشویقی و ترغیبی برای اهداکنندگان خون در نظر گرفته شده تا با توجه به شعار امسال روز اهدای خون که به نام اهدای خون تو تپش قلب جهان نامگذاری شده، بتوانیم با دریافت خون هموطنان به کمک بیماران بشتابیم.
وی نیاز به خون را مستمر و دائمی اعلام کرد و ادامه داد: بیماران تالاسمی و هموفیلی همواره به خون نیازمند هستند و از همین رو شهروندان باید در اهدای خون پیشقدم شوند تا در طول سال ۴۳۰ سی. سی از خون خود را با احراز شرایط سلامت کامل اهدا کنند.
دژکام در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: هر فرد میتواند به طور متوسط سالانه دو بار اهدای خون را انجام دهد که این امر هم به سلامتی و هم بهبود شرایط جسمانی افراد کمک میکند و از همین رو میانگین اهدای خون در استان اردبیل مطلوب است.
وی اضافه کرد: به ازای هر یکهزار نفر در استان اردبیل اهدای خون ۳۰ نفر است در حالی که این میانگین در کشور ۲۵ در یکهزار نفر میباشد.
دژکام استان اردبیل را استان خودکفا در تأمین خون و فرآوردههای آن اعلام کرد و گفت: ما حتی در مواقعی از سال در صورت نیاز سایر استانها خون آنها را تأمین میکنیم و در این زمینه هیچ مشکل و مانعی نیز وجود ندارد.
وی به کمبود خون گروههای خونی منفی در استان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در استان اردبیل بیشترین اهدای خون از گروههای مثبت است، امیدواریم صاحبان گروه خونی منفی نیز در امر اهدای خون پیش قدم شوند.
دژکام بیان کرد: به تناسب نیاز بیمارستانها ما نسبت به تهیه پلاکت و سایر فرآوردههای خونی اقدام میکنیم تا هدر رفتی را نداشته باشیم که قطعاً در این زمینه برنامهریزیها و هدفگذاریها به شکل صحیح انجام میشود.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل از هموطنان خواست تا با توجه به دایر بودن پایگاه انتقال خون در پارسآباد، مشگینشهر، خلخال و اردبیل و همچنین اتوبوس سیار نسبت به اهدای خون اقدام کرده و در این زمینه دیگر هموطنان بیمار خود را کمک کنند.
نظر شما