اکبر کرامتی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مزرعه دشت فسندوز دارای ۲۵ هکتار مساحت کل و ۱۸ هکتار مساحت مفید بوده و در سال ۱۴۰۰ راه اندازی شده است، افزود: برای بهره برداری اصولی از آرتمیا که خواستگاه این موجود در آذربایجان غربی است، پرورش آن به صورت مصنوعی از سال ۹۳ در استان آغاز شده است.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این مزرعه سطح استخرهای پرورش آرتمیا در مجتمع فسندوز به ۴۵ هکتار افزایش یافته و هم اکنون با اقدامات به عمل آمده مشکلات این مجتمع مرتفع شده و پیش بینی میشود تا پایان سال جاری سطح زیر کشت آرتمیا به ۲۰۰ هکتار افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در این راستا با تولید ۲۰ تن سیست آرتمیا و ۲۰۰ تن بیومس آرتمیا در این مزارع حداقل برای ۱۰۰ نفر ایجاد اشتغال میشود.
وی با بیان اینکه ۱۳۰۰ هکتار از این مجتمع آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری در این بخش است، عنوان کرد: تأمین آب شور مورد نیاز برای پرورش آرتمیا به دلیل نزدیکی این دشت به دریاچه ارومیه دومین منبع آب شور و آرتمیا در دنیا فراهم شده است.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه در هر هکتار از این مجتمع میتوان ۱۰۰ کیلو سیست آرتمیا تولید کرد، افزود: آرتمیا در حال حاضر بهترین منبع تغذیه صنعت پرورش میگو و ماهیان خاویاری به همراه ماهیان زینتی در کشور به شمار میرود و در بخش صنعت پرورش میگو تنها منبع تغذیه بوده و تاکنون جایگزینی برای آرتمیا پیدا نشده است.
محمدباقر قریشی ادامه داد: با آغار هفته جهاد کشاورزی حفاری اولین چاه آب در یکی از مزارع پرورش آرتمیا در مجتمع آبزی پروری دشت فسندوز میاندوآب با مجوز سازمان آب استان نیز انجام شد.
وی افزود: پیش بینی میشود با حفاری حداقل ۱۰ حلقه چاه آب دارای مجوز در سال جاری در این مجتمع کار احیا و بهره برداری از تعداد ۱۰ مزرعه با مساحت ۲۰۰ هکتار شروع و به تدریج تمامی مزارع تولیدی واگذار شده به مرحله تولید موجود ارزشمند و سودآور آرتمیا رسیده و برای ۱۰۰ نفر زمینه اشتغال پایدار ایجاد شود.
نظر شما