۶ تیر ۱۴۰۰، ۱۵:۳۶

انجم‌شعاع بیان کرد:

اتحادیه‌های استانی وکشوری،هیچ نقشی در صدور مجوز تشکل‌ها ندارند

اتحادیه‌های استانی وکشوری،هیچ نقشی در صدور مجوز تشکل‌ها ندارند

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن گفت:نمی‌توانیم وظایف ذاتی خود را انجام دهیم. چنانکه امروزه اتحادیه‌های استانی و کشوری، هیچ نقشی در صدور مجوز فعالیت تشکل‌های مردمی ندارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد انجم‌شعاع، مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت شامگاه گذشته، پنجم تیرماه در برنامه زنده مصباح شبکه قرآن و معارف سیما، درباره روند ادغام دو اتحادیه مؤسسات قرآنی گفت: سابقه ادغام اتحادیه حدود ۱۲ سال به طول انجامید و با کمک شورای توسعه فرهنگ قرآنی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط و اهتمام دو اتحادیه گذشته، ابتدا ادغام در اتحادیه‌های استان‌ها و سرانجام ادغام اتحادیه کشوری در مردادماه سال ۹۹ انجام شد.

وی افزود: یکی دیگر از جلسات هیئت مدیره اتحادیه کشوری، عصر پنجم تیرماه برگزار شد که طی آن به بررسی برنامه‌ها و عملکرد اتحادیه و بررسی پیشنهادات پرداختیم.

انجم‌شعاع درباره اینکه چه نمره‌ای به این ۱۰ ماه فعالیت پس از ادغام اتحادیه‌ها می‌دهید؟ افزود: بخشی از این نمره‌دهی به دستگاه‌هایی باز می‌گردد که هنوز اتحادیه را به عنوان بازوان اجرایی خود قبول ندارند و تا هنگامی که نتوانیم مقدمات اولیه را برای این مجموعه بزرگ صنفی قرآنی کشور قائل شویم، نمی‌توانیم وظایف ذاتی خود را انجام دهیم. چنانکه امروزه اتحادیه‌های استانی و کشوری، هیچ نقشی در صدور مجوز فعالیت تشکل‌های مردمی ندارند.

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت با تأکید بر اینکه اگر مشکلات مؤسسات و دستگاه‌های ذی‌ربط به اتحادیه ارجاع شده بود، حداقل بخشی از مشکلات حل شده بود، بیان کرد: در حال حاضر مؤسسات با مشکلاتی چون بیمه و مالیات دست و پنجه نرم می‌کنند. بنابر این بخشی از این مشکلات به بخش تقنینی باز می‌گردد که بخشی از آن به رئیس مجلس شورای اسلامی، بخشی به کمیسیون فرهنگی و بخشی دیگر نیز به کمیسیون قرآن و عترت باز می‌گردد و اتحادیه نیز به عنوان بخش مردمی مکاتبات متعددی با مجلس داشته و پاسخی داده نشده است، بنابر این در بخشی از مشکلات، نمره خوب نمی‌دهیم.

وی ادامه داد: اما در اینکه بخشی از اعتماد دستگاه‌ها را جلب کرده‌ایم، اتحادیه، نمره قابل قبولی دریافت می‌کند، به طوری که طبق تفاهم‌نامه‌های دریافت اعتبار برنامه‌ای، مؤسسات به طور میانگین حداقل یک میلیون تومان اعتبار برنامه‌ای دارند.

انجم‌شعاع با اشاره به اینکه طبق قرارداد و تفاهم‌نامه انجام شده دوره تربیت مربی حفظ برای بیش از هزار و ۲۰۰ نفر برگزار خواهد شد، اظهار کرد: وقتی فرمایش مقام معظم رهبری را مرور می‌کنیم، می‌بینیم بخش قابل توجهی از آن هنوز بر روی زمین مانده است و حال آنکه بنابر گفته ایشان اگر این فعالیت‌ها به بخش مردمی واگذار می‌شد، تا کنون انجام شده بود. در اتحادیه تلاش می‌کنیم تا در سال ۱۴۰۰ با آرای هیئت مدیره، بخشی از مشکلات را حل کنیم.

وی با اشاره به اینکه اگر گام‌های خوبی که شورای توسعه فرهنگ قرآنی امروزه در حمایت از اتحادیه و واگذاری برنامه‌ها برداشته است، زودتر برمی‌داشت، امروزه این عقب‌ماندگی را شاهد نبودیم، اضافه کرد: بخش مردم‌نهاد باید در تمامی شئون وظایف خود را انجام دهد اما واقعیت این است که مجموعه‌های دولتی تا مادامی که قانونگذار بر آنها تکلیف نکند، همان برنامه‌های اجرایی و آموزشی و تبلیغی و ترویجی را دارند. بهتر است دستگاه‌های حاکمیتی به واگذاری طرح‌ها و برنامه‌ها به بخش مردمی و بهره‌مندی از ظرفیت بخش مردمی بپردازند و پس از واگذاری به نظارت و پیگیری اعتبارات بپردازند و خود را درگیر روزمرگی نکنند.

انجم‌شعاع با اشاره به مکاتباتی که در اولین روزهای انتصابش به عنوان مدیرعاملی با سه دستگاه امور قرآنی که وظیفه ذاتی فعالیت‌های قرآنی را داشته است، افزود: به مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برای اجرای مسابقات تا سطح بین‌المللی اعلام آمادگی کردیم، همچنین به ستاد راهبری طرح حفظ اعلام کردیم که توانایی اجرای تمام کارهای این حوزه را داریم. به سازمان‌های تبلیغات اسلامی و دارالقرآن الکریم برای هشت مورد از آموزش‌های عمومی و تخصصی اعلام آمادگی کردیم. همچنین به معاونت قرآن و عترت ارشاد نیز برای برگزاری نمایشگاه قرآن در سطح ملی و بین‌المللی اعلام آمادگی در اجرا داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در کمیسیون تبلیغ و ترویج پیشرفت خوبی داشتیم و با لطف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت ارشاد، ۳۶ برنامه در حوزه فضای مجازی به اتحادیه واگذار شد، اضافه کرد: در سطح استان نیز توافق و همراهی خوبی میان اتحادیه‌ها و سازمان اوقاف است، اما در بخش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنوز وظایف در اختیار کارشناسان و بخش‌های خودشان است و به ویژه در سطح استان‌ها همچنان فعالیت‌ها واگذار نشده است و حال آنکه انتظار می‌رود که وزارت ارشاد سنگ بنای محکمی در حوزه واگذاری حوزه اجرایی به بخش مردمی داشته باشد.

انجم‌شعاع اظهار کرد: طی تفاهم با سازمان اوقاف و امور خیریه مقرر شد تا از ظرفیت هیئات مذهبی طی سایر ایام سال به عنوان مکانی برای مؤسسات قرآنی، همچنین از ظرفیت ۲۰۰ بقعه متبرکه و پرتردد در سال ۱۴۰۰ استفاده کنیم. در سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم با اینکه دوستان با روی گشاده از اتحادیه حمایت کرده و می‌کنند، اما موانعی دارند که تفاهم‌نامه جدی در بعُد برنامه‌ای نداشته‌ایم.

وی به انتخاب اتحادیه کشوری به عنوان رئیس کارگروه قرآن و فعالیت‌های مردمی کمیسیون تبلیغ و ترویج اشاره کرد و افزود: سعی می‌کنیم تا با تدوین چشم انداز بتوانیم مستحکم‌تر در این مسیر حرکت کنیم. همچنین به ریاست شبکه قرآن و معارف سیما با دارا بودن ظرفیت سه هزار و ۲۰۰ مؤسسه قرآنی، اعلام آمادگی کردیم تا در طرح ۱۴۵۵ در زمینه برگزاری مسابقات و کلاس‌ها به صورت کامل، همکاری داشته باشیم.

انجم‌شعاع با اشاره به اینکه در جلسه هیئت مدیره دیروز مقرر شد تا برنامه‌های ۱۴۰۰ با رویکرد غیرمنفعلانه و فعالانه در عرصه فعالیت‌های قرآنی کشور انجام دهیم، بیان کرد: به دنبال تدوین برنامه سال ۱۴۰۱ و ارائه آن به سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون‌های مختلف مجلس هستیم.

وی به قانون معاف مالیاتی و تکلیف قانونگذار بر مؤسسات قرآنی چون تنظیم اظهارنامه مالیاتی و تنظیم دفاتر قانونی اشاره کرد و گفت: هنگامی که مؤسسه در تأمین درآمدهای روزانه خود مانده است، چگونه می‌تواند هزینه حسابدار را برای نوشتن دفتر مالیاتی تأمین کند. در زمینه بیمه فعالان قرآنی با وجود عضویت حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر از صندوق بیمه هنرمندان اما هنوز چند هزار مربی در انتظار بیمه هستند و حتی از بیمه سلامت نیز محرومند که در این زمینه چندین بار با مجلس مکاتبه کردیم، اما جوابی دریافت نکردیم.

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت اظهار کرد: بخشی از مؤسسات به دلیل همین مشکلات از فعالیت‌ها دور مانده‌اند. امیدوارم مجلس شورای اسلامی برای این دوستان کار انقلابی انجام دهد. طرح ملی حفظ را آماده کردیم و تقدیم نمایندگان مجلس کردیم تا بدانیم طی آن برنامه ۱۰، ۱۵ و ۲۰ ساله برای جامه عمل پوشاندن به فرمایش مقام معظم رهبری، چه میزان آمادگی دارند، چرا که این کار ملی است و باید تمام مجموعه‌های ملی وارد عمل شوند که مهمترین بخش، مجلس و سازمان امور مالیاتی است.

کد خبر 5240160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha