۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۵۳

معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد؛

شرکت بیش از ۸۲ هزار داوطلب خوزستانی در آزمون‌های سراسری کشور

شرکت بیش از ۸۲ هزار داوطلب خوزستانی در آزمون‌های سراسری کشور

اهواز -معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز از مشارکت بیش از ۸۲ هزار داوطلب خوزستانی در آزمون‌های سراسری کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جلیلی فر ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور از ۹ تیرماه امسال آغاز و تا ۱۲ تیرماه ادامه دارد که در سطح خوزستان نیز بالغ‌بر ۸۲ هزار داوطلب شرکت در این آزمون شرکت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ داوطلب در اهواز وجود خواهد داشت، افزود: دانشگاه شهید چمران مهم‌ترین حوزه برگزاری در خوزستان است که در حوزه هنر یک هزار و ۵۰۰ نفر (۳۱۲ نفر مرد و یک هزار و ۲۲۱ نفر مرد)، علوم ریاضی ۵۰۰ نفر مرد و ۵۰۰ نفر زن، علوم انسانی ۵۰۰ نفر مرد و ۵۰۰ نفر زن، علوم تجربی یک هزار نفر زن و یک هزار نفر مرد، رشته زبان‌های خارجی یک هزار نفر زن و ۹۰۰ نفر مرد را میزبانی می‌کنیم؛ علاوه بر دانشگاه شهید چمران نیز ۲۲ منطقه آموزش و پرورش در شهرستان‌های مختلف از جمله دانشگاه‌های صنعتی دزفول و بهبهان، علوم و فنون دریایی خرمشهر و پردیس‌های دانشگاهی میزبان برگزاری آزمون سراسری هستند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به میزبانی دانشگاه شهید چمران از هفت هزار و ۵۰۰ داوطلب در آزمون سراسری تصریح کرد: سال گذشته ۸۲ هزار و سال ۹۸ نیز ۸۱ هزار نفر شرکت‌کننده در خوزستان وجود داشت؛ همچنین سال جاری نیز بالغ بر ۸۲ هزار نفر داوطلب شرکت در آزمون وجود دارد؛ همچنین تعداد داوطلبان اهواز نیز به طور تقریبی نزدیک به آمار سال‌های گذشته است.

جلیلی فر ادامه داد: دانشگاه شهید چمران سال گذشته میزبان ۹ هزار و ۷۰۰ نفر داوطلب بود که این میزان امسال به خاطر شرایط شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی کاهش پیدا کرده است؛ البته به روال هر سال یک سری ملزومات برگزاری آزمون سراسری وجود دارد که فارغ از شرایط کرونا اجرایی می‌شوند.

افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه شهید چمران اهواز

وی با اشاره به هماهنگی با اداره برق برای قطع نشدن برق در روزهای برگزاری آزمون و هماهنگی با آتش‌نشانی و بیمارستان‌ها برای هرگونه حادثه احتمالی یادآور شد: دستورالعمل‌های سازمان سنجش ابلاغ شده و نماینده آن برای بازبینی همراه با نماینده وزارت بهداشت در استان حضور پیدا می‌کنند؛ همچنین رؤسای دانشگاه چمران و علوم پزشکی نیز بازدیدهای لازم را از شعب برگزاری آزمون دارند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله وظایف دانشگاه است که برای داوطلبان و خانواده‌های آنها نیز امنیت و آرامش ایجاد می‌کند، گفت: گندزدایی، ضدعفونی صندلی‌ها و فضاهای فیزیکی انجام و بعد از هر آزمون نیز برای برگزاری نوبت بعدی تکرار می‌شود و نصب دستگاه‌های ضدعفونی الکلی برای دانشجویان از مهم‌ترین اقدامات بهداشتی به شمار می‌رود.

جلیلی فر در خصوص بازگشایی دانشگاه در فصل جدید آموزشی از مهرماه سال جاری بیان کرد: برای صحبت از بازگشایی زود است ولی پیش‌بینی می‌کنیم تا حداکثر آموزش‌های مجازی را به خصوص در مقطع کارشناسی ارائه و کلاس‌های تحصیلات تکمیلی را به صورت حضوری برگزار کنیم چون واکسیناسیون دانشجویی زمان‌بر است.

وی عنوان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز به طور تقریبی ۲۰۰ رشته فعال در مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا دارد که در هر فصل بعد از آزمون نیز به صورت تقریبی ۳۰۰ دانشجوی دکترا، دو هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دو هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی جذب می‌کنیم؛ بخش عمده‌ای از آنها روزانه، مرحله بعد پردیس‌ها و در نهایت نیز برای رشته‌های کشاورزی و علوم آب به شکل محدودی دانشجوی شبانه‌روزی می‌پذیریم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه بیان کرد: در برنامه‌های پنج ساله افزایش رشته‌های دانشگاه مصوب می‌شود که در پنج ساله دوم نیز کارهای خوبی در این دانشگاه انجام شده و آمایش آموزش عالی استان به عنوان دانشگاه معین و آمایش سرزمینی از آن جمله هستند؛ همچنین در حال نوشتن برنامه راهبردی پنج ساله دوم دانشگاه هستیم که کاهش یا افزایش رشته‌ها نیز در ذیل آن بررسی می‌شود.

مزایای مطالعات آمایش سرزمینی

جلیلی فر یادآور شد: خوزستان یک استان صنعتی و کشاورزی است که در این حوزه نیازمند تعریف رشته‌های جدیدتری هستیم و امید است تا شهریورماه سال جاری با اتمام برنامه راهبردی دانشگاه بتوانیم رشته‌های جدیدی را تعریف کنیم؛ البته برای افزایش رشته‌ها باید امکانات فیزیکی و منابع انسانی مورد نیاز (حداقل‌های وزارت علوم) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مزایای مطالعات آمایش سرزمینی احصای نیازهای آموزشی و تربیت دانشجویان متناسب با نیاز دستگاه‌ها و شرکت‌های صنعتی استان است، تصریح کرد: در سه سال اخیر برخی از رشته‌ها به دلیل نبود داوطلب شرکت‌کننده بدون آزمون آن هم بر اساس ساز و کارهای وزارت علوم نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می‌کنند؛ در دانشگاه شهید چمران اهواز دو سال قبل هشت رشته مشمول این طرح شدند ولی سال گذشته هیچ رشته بدون متقاضی نداشتیم و این در حالی است که برخی دانشگاه‌ها مثل مشهد حتی تا ۹ رشته جذب بدون آزمون داشتند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برای افرادی که از قبل دلیل موجه خود را برای شرکت نکردن در آزمون اعلام کنند، شرایطی فراهم شده است؛ مثلاً سال گذشته برخی داوطلبان مبتلا به کرونا در بیمارستان و با حضور مراقبان نسبت به شرکت در آزمون سراسری اقدام کردند و افرادی که نابینا یا معلول جسمی حرکتی باشند نیز مشمول شرایط ویژه خاص خود برای حضور در دانشگاه می‌شوند.

جلیلی فر با اعلام خبر که قرار گرفتن دانشگاه شهید چمران اهواز جزو ۱۰ دانشگاه برتر و جامع ایران است، گفت: داوطلبان باید وسایل حفاظت شخصی را با خود همراه داشته باشند ولی از آوردن وسایل غیرضروری خودداری کنند؛ همچنین وسایل نقلیه شخصی اجازه ورود به دانشگاه را ندارند و با مصوبه ستاد کرونا اتوبوس به تعداد کافی و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای جابه‌جایی داوطلبان در محیط دانشگاه پیش‌بینی شده است.

کد خبر 5240989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha