با هدف شکستن بن بست مذاکره؛

سئول و واشنگتن خاتمه کارگروه کره شمالی را بررسی می کنند

سئول و واشنگتن خاتمه کارگروه کره شمالی را بررسی می کنند

کره جنوبی و آمریکا در تلاش برای باز کردن باب گفتگو با پیونگ یانگ، به دنبال خاتمه دادن به کارگروه سیاست گذاری مشترک در قبال کره شمالی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یونهاپ، وزارت امور خارجه کره جنوبی روز سه شنبه اعلام کرد که سئول-واشنگتن توافق کرده‌اند که امکان خاتمه دادن به فعاایت کارگروه سیاست گذاری در قبال کره شمالی را بررسی کنند. این تصمیم می‌تواند حرکتی جهت جلب رضایت پیونگ یانگ باشد که با انتقاد از این کارگروه آن را مانعی در جهت روابط بین دو کره تلقی می‌کرد.

«نو کیودوک» نماینده ارشد امور هسته‌ای کره جنوبی و «سانگ کیم» همتای آمریکایی اش در جریان گفتگوها در راستای ارائه راهبردی برای از سرگیری دیپلماسی هسته‌ای با کره شمالی، به این توافق رسیدند.

ایجاد این کارگروه به سال ۲۰۱۸ بازمی گردد و هدف از آن کمک به دو هم پیمان (کره جنوبی و آمریکا) برای هماهنگی رویکردهایشان در قبال مسائلی از قبیل گفتگوهای خلع سلاح هسته‌ای، کمک‌های بشر دوستانه، اعمال تحریم‌ها و روابط بین دو کره بوده است.

سانگ کیم نماینده ویژه آمریکا در مسائل مربوط به شبه جزیره کره روز دوشنبه اعلام کرده بود که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد دیدار با مقامات کره شمالی را «در هر زمان یا مکان و بدون هیچ گونه پیش شرطی» مطرح کرده و امیدوار است که پاسخی مثبت از پیونگ یانگ دریافت کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اظهارات سانگ کیم که برای سفری پنج روزه به کره جنوبی رفته است در حالی مطرح می‌شود که پیشتر نیز، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده بود: ما آماده ورود به مذاکرات هسته‌ای با کره شمالی هستیم و منتظر یک سیگنال روشن در این زمینه هستیم. مسئله این است که آیا آنها آماده هستند تا پشت میز مذاکره بنشینند تا در این مسیر کاری انجام شود. ما پیشنهاد هفته جاری او (رهبر کره شمالی) را نشانی جالب تلقی می‌کنیم.

چند روز پیش از آن نیز، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در نشست کمیته مرکزی «حزب کارگران کره» که با حضور تمام اعضای این کمیته برگزار شد، اظهار داشت که این کشور باید «هم برای گفتگو و هم برای رویارویی» با ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری «جو بایدن» آماده شود.

وی در صحبت‌های خود تأکید کرده بود که آمادگی جهت رویارویی «برای حراست از شأن و منزلت کشور» و تضمین یک «فضای صلح آمیز» بسیار مهم است.

با این حال، «کیم یو جونگ» خواهر رهبر کره شمالی و از سرشناس‌ترین چهره‌های سیاسی این کشور، می‌گوید سالیوان برداشت نادرستی از اظهارات برادرش داشته و این می‌تواند به ناامیدی هرچه بیشتر آمریکا منجر شود.

کد خبر 5241596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha