به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی عباسی عصر سه شنبه در نشست خبری اداره کل تبلیغات اسلامی به مناسبت سالروز تأسیس سازمان تبلیغات در کشور، گفت: امیدواریم رئیس جمهور منتخب بتوانند در زمینهی رشد و پیشرفت جمهوری اسلامی کوشا باشند و ان شاالله بتوانیم دورهی اوج عزت و اقتدار انقلاب اسلامی را در این برهه شاهد باشیم.
وی با گرامیداشت سالروز تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان امام راحل، ادامه داد: برکاتی که سازمان تبلیغات اسلامی در این دههها داشته است بر کسی پوشیده نیست ولی آنچه که نیاز است به روز بودن فعالیتها و برنامههای این سازمان است.
عباسی با بیان اینکه تبلیغات اسلامی استان مرکزی را در سال ۱۴۰۰ به عنوان کنشگر فرهنگی تنظیمگر معرفی کردیم و این تعریف ما از هویت این سازمان هست، گفت: تبلیغات اسلامی کنشگر فعالی که در عرصهی فرهنگی وظیفهی تنظیم روابط فرهنگی بین نهادهای مردم پایه و نهادهای سازمانی را دارد.
ایجاد همگرایی برای تبلیغات اسلامی استان مرکزی اهمیت ویژهای دارد
مدیر کل تبلیغات استان مرکزی تصریح کرد: اصل اولی که برای این سازمان در استان مرکزی مهم بوده و هست همگرایی بین نهادی و همگرایی بین نیروهای فرهنگی و مذهبی در استان مرکزی است.
وی ادامه داد: اولین نتیجه این همگرایی جلسات منظم و تعامل و همکاری بین نهادهای حوزوی استان بود که در قالب شورای نهادهای حوزوی، کمیتهی تبلیغ، کمیتهی حمایت، کمیته آموزش ذیل نهادهای حوزوی مرکز مدیریت خواهران و برادران و مرکز خدمات حوزه علمیه و اداره تبلیغات اسلامی شکل گرفت. با کمیتههایی که شکل گرفته است طرح و برنامههای این چهار سازمان به هم نزدیک شده و فعالیتها هماهنگ برگزار میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: همگرایی بین تبلیغات اسلامی و ائمه جمعه استان انجام شده است و در شورای ائمه جمعه مناطق حضور پیدا کردیم.
عباسی ادامه داد: علاوه بر ارتباط با امام جمعه مرکز استان حضرت آیت الله دری نجف آبادی، اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با امام جمعه شهرستانها ارتباطات خوبی برقرار کرده است.
وی با بیان اینکه ما خودمان را سربازان فرهنگی ائمه جمعه استان میدانیم و خوشحالیم که ارتباطات خوبی با این عزیزان داریم، گفت: این ارتباطات در بحران کرونا بسیار به اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی کمک کرد که منویات مقام معظم رهبری و مصوبات ستاد کرونا به خوبی در استان به مرحله اجرا برسد.
وی گفت: در برنامههای مشترکی که سپاه روح الله و بسیج طراحی شد خصوصاً در بخش توانمند سازی فعالین فرهنگی استان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان مرکزی بسیار به تبلیغات اسلامی کمک و همراهی کرده است و با همکاری سپاه، سازمان اوقاف و اداره کل ارشاد اسلامی استان مرکزی با محوریت ائمه جماعات، شیوه نامه مدیریت مسجد را طراحی، تدوین و نهایی کردیم که پس از تأیید نماینده ولی فقیه در استان به مساجد ابلاغ خواهد شد.
شیوه نامهای متناسب با اقتضائات و شرایط استان مرکزی برای رونق مساجد تهیه شده است
وی ادامه داد: این یک گام بلند است که برای رونق مساجد شیوه نامهای متناسب با اقتضائات و شرایط استان مرکزی تهیه شده است و کمک میکند که زیرساختهای کارهای تشکیلاتی و گروهی در مساجد فراهم شود.
مدیر کل تبلیغات استان مرکزی با بیان اینکه در آینده شاهد رشد و رونق مساجد خواهیم بود، گفت: این شیوه نامه نشان داد که هماهنگی ارکان مختلف مسجد میتواند شکل بگیرد و به نتیجه مطلوب برسیم.
عباسی با بیان اینکه تفاهم نامههای بسیاری خوبی با سازمان صدا و سیمای استان مرکزی داشتهایم، گفت: در طراحیها، تولید و هم در فضای ترویج با صدا و سیما همکاریهای خوبی را داشتهایم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه برنامه خوبی که با نام «شهر رمضان» به صورت تولیدی ۱۲۰ قاری و حافظ قرآن طی ۳۰ قسمت در شبکه آفتاب استان مرکزی به پخش رسید.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با تاکید بر اینکه با سازمان اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در امور مساجد و مبلغان هماهنگ هستیم گفت: از حمایتهای سازمانهای دیگری مثل استاندار محترم مرکزی و معاونت سیاسی امنیتی استانداری و سازمان برنامه و بودجه استان تشکر میکنم. به شکلی نبوده است که احساس کنیم در فضای فرهنگی استان تنها یا دست خالی هستیم.
مثلث راهبردی اولویت تبلیغات اسلامی استان مرکزی در سال ۱۴۰۰
عباسی گفت: سه موضوع اولویت دار برای سازمان تبلیغات اسلامی مطرح هست که ۳۵ عنوان برنامه برای این اولیتها تنظیم شده است.
وی بیان کرد: مورد اول تحکیم خانواده است که موضوعی بسیار اهمیت دارد. ارتقا سلامت روان خانوادهها و تحکیم کانون خانواده با همکاری نمایندگی آستان قدس و معاونت اجتماعی سپاه استان ۲ رویکردی است که در این زمینه پیگیری میشود.
وی ادامه داد: در شهر اراک ۱۴ مسجد و در کل استان ۳۰ مسجد در نظر گرفته شدهاند که طرح کانون تحکیم خانواده در آنها اجرا خواهد شد.
مدیر کل سازمان تبلیغات استان مرکزی تصریح کرد: در تحکیم کانون خانواده ۳ دوره طراحی شده است که با کمک والدین و محصلین اطراف مسجد برگزار خواهد شد. این کارگاهها با موضوع شیوههای همسرداری، شیوههای فرزندداری و مدیریت فردی برگزار میشود.
وی ادامه داد: کارگاههای ازدواج برای دانشجویان و طلاب مجرد را با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها و حوزههای خواهران و برادران برگزار خواهیم کرد.
تحکیم کانون خانواده و پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی اولویت اول ماست
مدیرکل تبلیغات استان مرکزی عنوان کرد: رویکرد بعدی که مد نظر است پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی که خانواده با آنها درگیر است.
وی ادامه داد: در موضوعاتی مثل طلاق و اعتیاد تربیت مبلغین تخصصی در دستور کار قرار دارد. سال گذشته طی سه دوره، ۲۰ مشاور خواهر در این موضوعات دوره دیدهاند و امسال به جمع مبلغین اضافه خواهند شد.
انقلاب اسلامی دومین اولویت در فعالیتهای اداره تبلیغات است
عباسی با بیان اینکه دومین اولویت در فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی، انقلاب اسلامی است، گفت: در این زمینه ۲ پروژه در جریان است، یکی تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است که در دست تدوین هست و دوم پروژه تاریخ شفاهی شازند است که کانون فرهنگی تبلیغی یاد عهدهدار آن است.
سلسله نشستهای تحلیل تحولات جهان اسلام
مدیر کل تبلیغات استان مرکزی با بیان اینکه سلسله نشستهای تحلیل تحولات جهان اسلام یکی دیگر از محورهای سازمان است، گفت: ۱۲ نشست تخصصی ویژه فعالان فرهنگی خواهر در ۱۱ شهر استان در حال برگزاری است؛ این نشستها کاملاً دقیق طراحی شده و اساتید نخبه بین الملل در این نشست حضور مییابند.
عباسی ادامه داد: تا کنون تقریباً ۶ نشست تخصصی برگزار شده و خروجی این دورهها این است که فعالان فرهنگی ما با یک نگاه بین المللی وارد عرصه فعالیت فرهنگی شده و این فضا را بهتر درک خواهند کرد.
فضای مجازی اولویت سوم تبلیغات اسلامی در سال ۱۴۰۰ فضای مجازی است
وی با بیان اینکه اولویت سوم سازمان تبلیغات در سال ۱۴۰۰ فضای مجازی است، گفت: در فضای مجازی ۲ رویکرد داریم. رویکردهای کلان کادر سازی یعنی تربیت نیروی انقلابی پویا و خلاق برای برداشتن بار فرهنگی نظام و تشیع و شبکه سازی به این معنا که فعالین فرهنگی در قامت یک شبکه سرمایه انسانی داشته باشیم و به صورت جزیرهای فعالیت نشود.
مدیر کل تبلیغات استان مرکزی جریان سازی و گفتمان سازی را بخش دیگری از رویکردهای کلان این مجموعه دانست و بیان کرد: جریان سازی یعنی در فضای شبکه باید بتوانیم با استفاده از فرهیختگان جریان سازی بکنیم و گفتمان سازی به این معنا که شعار ما در سال ۱۴۰۰ گفتمان سازی است.
عباسی گفت: باید بتوانیم با مجموعه فعالین فرهنگی گفتمان اسلام ناب، اصیل و انقلابی را تبیین بکنیم.
تفاهمنامه همکاری با نهاد رهبری در دانشگاهها در ۵ محور امضا شده است
وی با بیان اینکه تفاهمنامه همکاری با نهاد رهبری در دانشگاهها در ۵ محور امضا شده است، گفت: این تفاهم نامه شامل آموزش ائمه جماعات دانشگاهها میشود.
مدیر کل تبلیغات استان مرکزی ادامه داد: کارگاههای مهارتی و بینشی در منطقه لواسان در حال برگزاری است و این آموزشها در راستای تقویت محتوا معارفی پس از بازگشایی دانشگاههاست.
عباسی عنوان کرد: در مورد اعضای هیأت علمی دانشگاههای استان تقویت محتوای معارفی از ماه مبارک رمضان با حضور استاد دستیاری در مباحث اخلاقی این محورها آغاز شده است و طبق برنامه مدون تنظیم شده سایر مراحل نیز اجرا میشود.
وی ادامه داد: بخش سوم، اساتید گروه معارف دانشگاهها هستند (۵۰ عضو هیئت علمی) که اقدام آن هم از ماه مبارک رمضان آغاز شده و ادامه خواهد یافت.
مدیر کل تبلیغات استان مرکزی عنوان کرد: بخش چهارم حضور رؤسای دانشگاهها و معاونان فرهنگی آنها برای هم اندیشی و هم افزایی است که از ۴ تا ۶ تیر انجام خواهد شد و اساتید برجسته کشوری نیز برای گفتگو های دینی دعوت شدهاند.
عباسی بیان کرد: بخش پنجم تفاهمنامه توانمندسازی ۲۰۰ فعال فرهنگی نخبه هست که با همکاری بسیج دانشجویی در تابستان برگزار خواهد شد که بتوانند بهتر فعالیت فرهنگی را در دانشگاهها انجام دهند.
آغاز پروژه پویانمایی کربلایی کاظم ساروقی
وی گفت: امروز مصادف با سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی با توجه به معجزهی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی افتخار ساخت انیمیشن کودکیهای این بزرگوار را خواهیم داشت که امروز اول تیرماه ۱۴۰۰ با حضور مردم و بزرگان و فعالین فرهنگی ساروق و استان رونمایی خواهد شد.
نظر شما