به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی صباح، سران اتحادیه اروپا در نشست اخیر خود از رایزنی جهت تخصیص کمک مالی ۳.۵ میلیارد یورویی به ترکیه به منظور نگهداری از حدود ۴ میلیون پناهنده ساکن در این کشور خبر دادند.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا قرار است در صورت تصویب کمک مالی مذکور، در مجموع رقمی حدود ۵.۷۷ میلیارد یورو به کشورهای ترکیه، اردن، لبنان و سوریه در راستای کمکهای بشر دوستانه و همچنین جلوگیری از روانه شدن سیل عظیم مهاجران سوری به سمت مرزهای اتحادیه اروپا تخصیص دهد.
دولت ترکیه میگوید که این کشور در حال حاضر پذیرای بیش از ۴ میلیون پناهنده سوری بوده و تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد یورو صرف هزینههای مربوط به نگهداری این تعداد پناهجو کرده است.
لازم به ذکر است، «اروزلا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا روز گذشته طی سخنانی گفت که اتحادیه اروپا باید موافقتنامههای خود بر سر امور پناهجویان با ترکیه را به روز رسانی کند.
فون در لاین گفت: این بسیار مهم است که ما به حمایت از ترکیه در خصوص ۳.۷ میلیون نفر پناهجویی که در این کشور به سر میبرند و برخی از آنها نزدیک به ۱۰ سال است که در ترکیه هستند، ادامه دهیم. ما به اندازه گذشته به کمکهای بشردوستانه حاد نیازی نخواهیم داشت، اما مردم باید چشم اندازی پیش روی خود داشته باشند.
این در حالیست که «ایلوا یوهانسون» کمیسر سوئدی بخش مهاجرت کمیسیون اروپا در تاریخ ۱۵ خرداد ماه، از برنامههای جدید اتحادیه اروپا برای مبارزه با ورود پناهجویان پرده برداشت.
وی در سخنان خود با خبرنگاران گفت که چالشهای جدید مهاجرتی در ماهها و هفتههای آینده برای اروپا وجود دارد که اتحادیه اروپا باید از خود محافظت کند.
طبق طرح جدید، اتحادیه اروپا نیروهای نظامی مستقر در مرزهای شنگن را افزایش خواهد داد. آژانس کنترل مرزهای اروپایی، فرونتکس، قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ محافظان مرزهای زمینی و دریایی را به ۱۰ هزار نفر برساند.
همچنین طبق برنامه جدید کمیسیون اروپا قرار شده است تا سال ۲۰۲۳ سامانههای اطلاعاتی جدیدی برای ثبت ورود و خروج افراد در منطقه شنگن نصب شوند و برخی از مقررات پناهندگی در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا سختگیرانه تر خواهد شد.
نظر شما