۱۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۰۸

خاندوزی:

خروج از وضع شکنندگی اقتصاد، اولویت دولت سیزدهم باشد

خروج از وضع شکنندگی اقتصاد، اولویت دولت سیزدهم باشد

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در پایان یک دهه ناکام اقتصادی، باید خروج از وضع شکنندگی اقتصاد، مهم ترین اولویت دولت سیزدهم باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سید احسان خاندوزی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما درباره اولویت‌های اصلی اقتصادی دولت آینده افزود: دولت ماهانه حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کند کمتر از نصف این عدد به عنوان وصولی مالیاتی وارد خزانه می‌شود.

وی ادامه داد: در کشورهای با اقتصاد پایدار، حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه‌های دولت، فقط از طریق مالیات تأمین می‌شود.

خاندوزی با بیان اینکه رشد نقدینگی، کسری تراز تجاری و کاهش درآمدهای نفتی موجب افزایش تورم می‌شود، اضافه کرد: این وضعیت قابل تداوم نیست و شکننده و آسیب پذیر است.

وی افزود: تجربه ۱۰ سال گذشته و رفت و آمد آدم‌های مختلف و سیاست‌های متفاوت، نشان می‌دهد نیازمند تغییر ریل هستیم و اگر ساختارهای معیوب اصلاح شود می‌توانیم درباره اهداف بعدی اقتصاد، گفتگو کنیم.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ساختارهای نظام پولی و بانکی، ساختارهای بودجه‌ای معیوب، ساختارهای تجاری و ارزی کاملاً وابسته کننده و غیر مقاومتی ما و ساختارهای محیط کسب و کار و فعالان اقتصادی، مهمترین دستورهای کار دولت سیزدهم می‌تواند باشد.

خاندوزی افزود: دوراندیشی و نگاه سیستمی به اداره اقتصاد، اقتضا می‌کند از اکنون که زاویه مجلس و دولت آینده کمتر خواهد بود و امیدواریم وارد فضای همکاری بیشتر و تنش و مخالفت‌های کمتری شویم، شروع کننده این همکاری باشیم.

وی ادامه داد: هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی مجلس تصمیم گرفتیم که خلاصه‌ای از کلیات طرح بانک مرکزی را که جزو اصلاح ساختار است آماده کنیم و از آیت الله رئیسی وقت بخواهیم و وارد تعامل شویم تا از همین ابتدا نظر و پیشنهادات دولت آینده را داشته باشیم.

خاندوزی افزود: بسیاری از ضربه‌های این چند سال اخیر، به علت این بود که وزرا نمی‌توانستند در اتاق هماهنگی دولت، مسائل خود را حل کنند.

سید رضا فاطمی امین کارشناس مسائل اقتصادی نیز با حضور در این برنامه بر لزوم هماهنگی‌های اقتصادی تأکید کرد و گفت: مسائل جامعه، به هم پیچیده و گره خورده است بنابراین برای هماهنگی باید راه حل همه را یکجا پیدا کنیم و اجرای آن هم زمان بر است.

وی با اشاره به اینکه عوامل اجرایی هم باید هماهنگ باشند، با ذکر مثالی گفت: تقریباً نیمی از ظرفیت کارخانه‌های آرد ایران تعطیل است؛ حدود ۷۰ کارخانه آرد داریم؛ در شمال بیش از ۱۲۰ میلیون تن غله تولید می‌شود و اضافه بر آن هم ۶۰ میلیون تن می‌تواند تولید شود، اما بازار فروش ندارد و این در حالی است که عراق و افغانستان وارد کننده گندم و آرد هستند و خودمان هم تا حدی وارد می‌کنیم و همه این‌ها یعنی هماهنگی وجود ندارد تا از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

فاطمی امین افزود: اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود اشتغال هم ایجاد می‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: برخی کالاها مانند نان باید قیمت تثبیتی داشته باشند و معیشت مردم باید مورد توجه قرار گیرد، اما اگر بخواهیم یارانه‌ای بدهیم باید به حلقه‌های آخر نزدیک باشد.

وی افزود: علاوه بر اینکه مصرف کننده باید مورد توجه باشد به سرمایه گذاری‌ها و سودآوری تولید هم باید توجه شود.

فاطمی امین اضافه کرد: تا زمانی که اقتصاد به ثبات نرسد گاهی اوقات سیاست گذاران ناچار می‌شوند مداخله کنند؛ از این ناچاری باید بیرون بیاییم و ساز و کارها را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صادرات داریم، گفت: در برخی سال‌ها تا ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم، اما چون پایدار نبوده با شوک‌هایی، متوقف شده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه ۱۵ کشور همسایه ما حدود هزار میلیارد دلار واردات دارند، گفت: این در حالی است که ما حدود ۲۰ میلیارد دلار صادر می‌کنیم.

فاطمی امین با اشاره به اینکه روسیه ۴۰ میلیارد دلار فقط مواد غذایی وارد می‌کند، تاکید کرد: باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و هماهنگی داشته باشیم.

کد خبر 5248405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha