۱۱ تیر ۱۴۰۰، ۱۵:۲۴

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان:

«دین و نهاد مرجعیت» مردم را در انقلاب بسیج کردند

«دین و نهاد مرجعیت» مردم را در انقلاب بسیج کردند

سمنان- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه دین و مرجعیت از پیشگامان انقلاب بودند، گفت: این دو نهاد توانستند مردم را بسیج کنند و استثنایی‌ترین انقلاب دنیا را ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار مهر حجت‌الاسلام عباس عبدالهی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه سمنان به میزبانی مصلی این شهر با بیان اینکه انقلاب ایران یکی از مردمی‌ترین و استثنایی‌ترین انقلاب‌های دنیا است، بیان کرد: سه رکن مردم، مذهب یا همان دین و دغدغه‌های مذهبی مردم و همچنین رهبری در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش داشتند.

وی افزود: نهاد دین در پیروزی انقلاب اسلامی نقش محوری در بسیج کردن مردم و شکل دادن به یک انقلاب اجتماعی و سیاسی، رسالتی محوری داشتند و کار بزرگی را رقم زدند زیرا پیش از انقلاب ایران اندیشمندان بسیاری در کتاب‌ها و مقالات خود اعتقاد داشتند که کسی نمی‌تواند یک انقلاب را ایجاد کند اما در ایران نهاد مرجعیت با بدنه روحانیت توانست مردم را بسیج کند و به عنوان یک ملت آگاه توانست یک رژیم سیاسی را ساقط کرده و با جمهوریت کامل، نظام سیاسی جدیدی را حاکم کند.

ویژگی‌های انقلاب مردمی

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان ادامه داد: همچنان که در پیروزی انقلاب دین و نقش مرجعیت بسیار محوری بود، پس از انقلاب نیز این نقش در حرکت رو به جلو تحقق شعارها و آرمان‌ها، اولین نهاد مسئول در واقع نهاد روحانیت و اندیشه دینی است در نتیجه مردم حق دارند از نهاد روحانیت مطالبه داشته باشند چرا که به نام دین پشت سر نهاد مرجعیت قیام کرده و همانطور که امام راحل فرمودند: امروز مردم ولی نعمت هستند.

عبدالهی افزود: امام خمینی (ره) در واقع کار بزرگی را در انقلاب انجام داد و همان طور که یک خبرنگار از امام در فرانسه پرسید دلیل انقلاب شما چیست ایشان فرمود: من خودم را مخاطب یک آیه از قرآن قرار داده‌ام که خداوند می‌فرماید به مردم بگو من یک موعظه بیشتر ندارم و آن هم قیام راه خدا است.

وی در دیگر بخش سخنان خود با بیان اینکه جایگاه سازمان تبلیغات اسلامی در بین نهادهای دینی از یک منظر استثنایی است و آن اینکه سازمان تبلیغات اسلامی یک نهاد شبه دولتی از پایگاه نهاد دین و روحانیت است، گفت: نه حوزه علمیه یا دفتر تبلیغات اسلامی و امور مساجد و نه هیچ سازمان حوزوی دیگری نهاد عمومی محسوب نمی‌شود که در تمام برنامه‌ریزی‌های استانی و کشوری حضور داشته باشد اما سازمان تبلیغات اسلامی تنها نهاد حوزوی است از که در تمام جلسات بالادستی کشوری و استانی صندلی حقوقی دارد و در نتیجه نماینده روحانیت است و از این حیث باید آن را یک ظرفیت ویژه دانست.

ظرفیت ویژه سازمان تبلیغات اسلامی

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی به همراه شبکه‌های مردمی که مبلغان و روحانیان مستقر در روستاها و اعزامی در مناسبت‌های مختلف در سراسر استان هستند همچنین هیئات، مساجد، مداحان، خانه‌های عالم و مؤسسات قرآنی همگی نقش اساسی در ترویج و تبلیغ حکیمانه دین اسلام دارند.

عبدالهی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی یک ظرفیت ویژه است زیرا در بسیاری نقاط محروم استان‌ها روحانی مستقر اعزام کرده که وظیفه امامت مردم در حوزه هویت فردی و اجتماعی و همچنین معنویت را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه شجره طیبه سازمان تبلیغات اسلامی در واقع یکی از ابتکارات امام راحل بود که در طول چهار دهه گذشته علیرغم تمام مشکلات همچنان نقش آفرینی خوبی دارد، گفت: با اینکه از لحاظ اعتبارات در واقع سازمان تبلیغات اسلامی یکی از ضعیف‌ترین نهادها در زمینه تخصیص اعتبارات محسوب می‌شود اما این امر سبب نشده تا نهاد روحانیت و تبلیغ دین در این استان بر زمین گذاشته شود و همه شبکه بزرگ تبلیغی سعی دارند تا وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.

عبدالهی در پایان افزود: مردمی‌سازی تبلیغ برای میدان‌داری مردم در کنش‌گری سازمان و اجتماعی سازی تبلیغ برای حل مسائل فرهنگی مردم از سیاست‌های جدید سازمان تبلیغات اسلامی است.

کد خبر 5248880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha