خبرگزاری مهر - گروه استانها - رضا زرگر: ۹ ماه از سال هوای استانهای جنوبی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان گرم و طاقت فرسا است. طبق اعلام سازمان هواشناسی دمای هوا در این استانها در روزهای اخیر و با شدت گرفتن گرما به ۴۲ الی ۵۰ درجه هم رسیده است. در روزهایی که هوای هرمزگان به طور میانگین بین ۴۰ تا ۴۵ درجه است قطعی های مکرر در ساعات اوج گرما امان مردم را بریده است.
سازمان هواشناسی کشور هفته گذشته، اعلام کرد هفته پیش رو شاهد افزایش دما در کشور به خصوص استانهای جنوبی خواهیم بود. از این رو این تصور می رفت تا مسئولان وزارت خانه و توانیر با برنامه ریزی صحیح از قطعی های مکرر در استانهای جنوبی خوددداری کنند و شرایط را به نحوه دیگری رقم بزنند.
علیرغم اعلام جدول خاموشی ها در هرمزگان از سوی شرکت توزیع برق هرمزگان اما شاهد قطعی های خارج از برنامه و حتی لیست اعلامی هستیم به طوری که طی سه روز گذشته قطعی ها در برخی از نقاط استان به روزانه ۳ بار رسیده است. طی دو روز گذشته برق در برخی از محلات شهر بندرعباس ۳ بار قطع شده است. قطعی برق در ساعات اوج گرما بین ساعت ۱۲ تا ۱۶ عصر صدای اعتراض و گلایه بسیاری از شهروندان هرمزگانی را درآورده است.
در تازه ترین قطعی ها، قطع برق در ساعات ۲۲ الی ۱ بامداد هم به برنامه قطعی ها اضافه شده است. قطعی برق در ساعات استراحت موجب اعتراض گسترده و بی امان در هرمزگان شده است.
افزایش برق و احتمال خاموشی های مکرر
سخنگوی صنعت برق هم در اظهارنظری با بیان اینکه سه روز بسیار گرم را پیش رو داریم، افزود: روز گذشته نیاز مصرف به ۶۵ هزار و ۹۰۰ مگاوات رسید که تاکنون در صنعت برق سابقه نداشته است اما با توجه به گرمای پیش رو، احتمال اینکه این میزان حتی از ۶۶ هزار مگاوات نیز فراتر رود، وجود دارد.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه نیروگاه های کشور توان تولید بیش از ۵۵ هزار مگاوات را ندارند، خاطرنشان کرد: هم اکنون شاهد فاصله ۱۱ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق هستیم که این میزان فاصله تولید و مصرف را باید با فعالیت ها و برنامه های جابجایی بار صنایع و مشترکان عمده پر کنیم و یا اگر امکان پذیرنباشد، ناچار از اعمال خاموشی خواهیم شد.
رجبی مشهدی در خصوص دلایل خاموشی های خارج از برنامه شب گذشته نیز اظهارداشت: به منظور حفظ پایداری شبکه، رله های فرکانسی بکار گرفته شده است و هنگامی که تراز تولید و مصرف از حد استاندارد فراتر رود و امکان کنترل مصرف وجود نداشته باشد، این رله ها به صورت خودکار بکار افتاده و برق تعدادی از مشترکان را قطع می کنند.
رشد نامتعارف مصرف برق در کشور
وی با عذرخواهی از مشترکان به دلیل بروز این گونه خاموشی های خارج از برنامه، تصریح کرد: در صورتی که رله های فرکانسی به درستی عمل نکنند، شاهد خاموشی گسترده ای در کشور خواهیم بود و به همین دلیل به این رله ها جهت حفظ پایداری شبکه برق کل کشور نیازمندیم.
سخنگوی صنعت برق در عین حال با اشاره به اینکه در روزهای گذشته نیز تعدادی از واحدهای نیروگاهی در مجموع به ظرفیت ۲ هزار مگاوات از مدار تولید خارج شد، یاداور شد: هم اکنون تمام تاسیسات ما تحت فشار شدیدی قرار دارند بنابراین در این شرایط حفظ پایداری شبکه سراسری نیازمند همکاری و کاهش مصرف همه مشترکان است.
رجبی مشهدی با بیان اینکه سال گذشته پیک مصرف برق ۵۸ هزار و ۲۵۳ مگاوات بود، یاداور شد: کمبود بیش از ۱۰ هزار مگاواتی برق با صرفه جویی و مدیریت بار قابل جبران است اما ساخت نیروگاه امری زمان بر است که حتی با فرض داشتن زمان مناسب، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه برای ساخت این میزان نیروگاه نیاز خواهیم داشت.
وی رشد متعارف مصرف برق را ۴ تا ۵ درصد عنوان کرد و گفت: این درحالی است که امسال شاهد حداقل ۱۴ درصد افزایش مصرف هستیم که پاسخگویی آن براحتی مقدور نیست.
افزایش مصرف برق و قطعی های مکرر و خارج از برنامه اعلامی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: روز گذشته مصرف برق از میزان تولید فراتر رفت به همین خاطر ناچار به اعمال خاموشی با برنامه شدیم.
هاجر عبدی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خاموشی های اعمال شده گفت: از روز گذشته بخاطر افزایش ناگهانی مصرف برق و عدم تعادل بین تولید و مصرف، طبق اعلام شرکت برق منطقه ای استان ناچار شدیم بصورت پراکنده به مشترکین خاموشی اعمال نماییم.
وی تاکید کرد: برنامه خاموشی ها در سراسر کشور به نسبت مصرف برق هر استان اجرا می شود که هرمزگان بخاطر شرایط خاص آب و هوایی دارای کمترین میزان قطعی برق به نسبت به میانگین کل کشور است.
عبدی اضافه کرد: باتوجه به تداوم موج هوای گرم در استان و افزایش مصرف برق این احتمال وجود دارد که خاموشی ها در روزهای آینده هم ادامه داشته باشد. وی اضافه کرد: بار شبکه توزیع برق در هفته گذشته به ۲۳۸۰ مگاوات رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد افزایش یافته است. در شرایطی که مصرف برق در حال اوج گیری است، این شرکت برای جلوگیری از فروپاشی شبکه ناچار به قطع برق برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به تبعات عدم اعمال خاموشی در صورت افزایش مصرف برق گفت: هنگامی که مصرف برق از توان تولید فراتر رود، شبکه تحمل بار مصرفی را نداشته و دچار فروپاشی می شود. در این شرایط که شبکه دچار خسارت شده، بازگرداندن آن به حالت عادی به یک شبانه روز زمان نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق در ادامه اظهار داشت: تامین برق مشترکین و جلوگیری از خاموشی های احتمالی به همراهی و مصرف بهینه برق توسط مشترکین در ساعات اوج بار بستگی دارد.
بازدید استاندار از مرکز دیسپاچینگ برق منطقه ای
فریدون همتی استاندار هرمزگان یکشنبه شب در بازدید از مرکز دیسپاچینگ شرکت برق منطقه ایهرمزگان گفت: با معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، توافق کردیم سقف برق استان تا حدود سه هزار و ۴۰۰ مگاوات باشد.
همتی در جلسه فوقالعاده به صورت ویدئو کنفرانس با وزارت نیرو، با بیان اینکه شرایط هر استان متفاوت است، عنوان کرد: این تفاوت باید در تعیین سهمیه و سقف برق هر استان، رعایت شود و استانهایی که تولید برق کافی و نزدیک به مصرف دارند، باید در این شرایط مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: استانهای جنوبی کشور از جمله هرمزگان از شرایط آب و هوایی گرم و بسیار متفاوت با دیگر مناطق کشور برخوردار هستند و باید توجه داشته باشیم که در این وضعیت آب و هوایی، قطعی برق در استان هرمزگان، برای مردم غیرقابل تحمل است.
استاندار هرمزگان که با توجه به خاموشیهای دو روز گذشته، شخصاً در محل دیسپاچینگ برق استان حاضر شد با بیان اینکه مصرف برق در استان هرمزگان، ترکیبی از مصرف ملی و استانی است، افزود: برخی از واحدهای مصرف کننده در استان هرمزگان، نقش ملی دارند و سهمیه مصرف آنها باید جدا از سهمیه استان، در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به وضعیت شبکه سراسری برق کشور که به هم متصل است، گفت: در این زمینه، خیلی از موارد خارج از اراده و اختیارات استان است و قطعی و خاموشی برق توسط شبکه سراسری متصل به همدیگر صورت میگیرد.
با وجود بازدید استاندار هرمزگان از شرکت برق منطقه ای هرمزگان و جلسات مکرر اما همچنان شاهد قطعی های مکرر برق حتی خارج از لیست اعلامی هستیم. به طوری که برخی از شهروندان در تماس با خبرگزاری مهر از شرایط موجود ابراز گلایه شدید دارند. اما نباید فراموش کرد قطعی های برق حتی بیماران کرونایی بستری در خانه ها را به بیرون کشانده است. به گونه ای که سوار بر خودروها در خیابان های شهر تا وصل شدن برق پرسه می زنند.
از سوی دیگر شیوع نوع جدید کرونای هندی در استان های جنوبی با توجه به شرایط کنونی گرما و نبود برق شرایط را برای کنترل این بیماری دو چندان سخت خواهد کرد.
نظر شما