۱۴ تیر ۱۴۰۰، ۱۸:۴۷

رئیس گمرک در جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس:

برای ترخیص کالاهای اساسی تناسب تخصیص ارز وجود ندارد

برای ترخیص کالاهای اساسی تناسب تخصیص ارز وجود ندارد

رئیس گمرک کشور در جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس از رسوب یک میلیون و صد هزار تن کالای اساسی در گمرکات خبر داد و گفت: در مورد تخصیص ارز برای ترخیص این کالاها تناسب وجود ندارد.

به گزار خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، بعدازظهر امروز جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور رئیس این کمیسیون، معاونان وزارت جهاد کشاورزی، رئیس گمرک، معاون وزیر راه، نمایندگان دستگاه‌های نظارتی و برخی دیگر از مسئولان و اعضای کمیسیون برای بررسی روند ترخیص نهاده‌های دامی مانده در گمرک برگزار شد.

عسگری نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این جلسه گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه‌های تولید، بی‌توجهی به توزیع نهاده‌های دامی است که این موضوع روی قیمت محصولات دامی و لبنیات تأثیر گذاشته است.

وی افزود: هم‌اکنون حدود سه و نیم میلیون تن نهاده دامی در گمرکات کشور باقی مانده که نزدیک یک میلیون و سیصد هزار تن آن مربوط به شرکت پشتیبانی امور دام است که در موضوع ترخیص و حمل و نقل این نهاده‌ها مشکلات بسیاری وجود دارد.

عسگری گفت: این مشکلات باعث شده دامداران در تأمین نهاده با مشکل مواجه شوند و متأسفانه شاهد آن هستیم که دام‌های مولد توسط دامداران حذف می‌شوند.

وی ادامه داد: در بازدید میدانی از گمرکات شاهد آن بودیم که متأسفانه با یک پلاک جعلی کامیون‌های مختلف نهاده‌های دامی را به اهواز می‌برند و در آنجا دپو می‌کنند و این نهاده‌ها با خاک اره مخلوط شده و به دست دامداران می‌رسد که این موضوع نیازمند نظارت بیشتر است.

عسگری گفت: همچنین سیستم‌های باسکولی نیز دچار مشکلاتی هستند و به سامانه گمرک متصل نیستند که باید اداره کل بنادر به این مشکل هم رسیدگی کند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی افزود: جای سوال است که چرا شرکت پشتیبانی امور دام حدود یک میلیون و سیصد هزار تن نهاده را در گمرک دپو کرده و این نهاده‌ها بیش از سه ماه است که در آنجا مانده‌اند.

همچنین در این جلسه عباسی دیگر نایب رئیس کمیسیون نیز با انتقاد از کندی حمل و نقل نهاده‌ها از گمرکات به استان‌ها گفت: در حال حاضر روزی هفت هزار تن نهاده از بنادر منتقل می‌شود که اگر حمل و نقل با همین سرعت صورت پذیرد بیش از ۷ تا ۸ ماه زمان نیاز است که نهاده‌های دامی باقی مانده در گمرک به دست دامداران برسد که این مدت زمان بسیار زیاد است.

وی گفت: باید مسئولان جهاد کشاورزی در همکاری با مسئولان حمل و نقل کشوری و گمرک، رسیدن نهاده به دست دامداران را سرعت بخشند.

در این جلسه، همچنین، گیلان‌پور معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر ورودی نهاده‌ها به گمرکات کشور افزایش یافته و به میزان مورد نیاز دامداران، نهاده در گمرکات موجود است این در حالیست که سال گذشته در همین بازه زمانی سه ماه عدم ورود نهاده به داخل کشور را شاهد بودیم.

وی گفت: یک میلیون تُن از این نهاده‌ها که در گمرکات مانده‌اند مشکل تأمین ارز داشتند که با همکاری بانک مرکزی این مشکل و مسئله ارزی حل شده است، اما مشکل دیگر بحث ظرفیت حمل و نقل است که باید افزایش یابد.

گیلان‌پور افزود: از هفته آینده دو هزار و سیصد کامیون به صورت روزانه حمل نهاده‌های دامی را انجام می‌دهند که با این افزایش ظرفیت امیدواریم هرچه زودتر نهاده‌هایی که در سامانه بازارگاه به فروش رسیده‌اند به دست دامداران برسند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز به هر دلیلی رانندگان کامیون‌ها تمایل چندانی برای حمل بار از گمرکات ندارند و به نظر می‌رسد کرایه‌های بخش حمل و نقل باید واقعی شود تا این مشکل برطرف شود.

در جلسه امروز کمیسیون کشاورزی مجلس، طلایی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز مهم‌ترین مشکل بحث تأمین نهاده‌ها را حمل و نقل دانست و گفت: ظرفیت حمل و نقل از بنادر دچار مشکل هستند، در حالی که اگر میزان موردنیاز کامیون موجود بود ظرف ۲۵ تا ۳۰ روز مشکل حمل و نقل برطرف می‌شد.

وی افزود: در حال حاضر قصد داریم با توافقات صورت گرفته، از حمل و نقل ریلی نیز برای انتقال نهاده‌ها استفاده کنیم تا هرچه زودتر این مشکل برطرف شود.

همچنین، میراشرفی رئیس گمرک کشور نیز در این جلسه با اشاره به رسوب یک میلیون و صد هزار تن کالای اساسی در گمرکات گفت: در مورد تخصیص ارز برای ترخیص این کالاها تناسب و توازن وجود ندارد و مشکلات ارزی از مهم‌ترین علل انبار این کالاها در گمرکات است.

وی افزود: با توافقات انجام شده، به تازگی به گمرک اجازه داده شده کالاهای اساسی نیز مانند کالاهای غیراساسی به صورت درصدی ترخیص شوند و با تعهد بانک مرکزی برای تأمین ارز، کالاهای مانده در گمرک ترخیص شوند که این موضوع به ترخیص نهاده‌های دامی مانده در گمرک کمک خواهد کرد.

میراشرفی گفت: در بندر امام تعداد باسکول از ۳۰ به ۷۰ افزایش یافته، همچنین این باسکول‌ها به سامانه گمرک نیز متصل شده‌اند تا کار ترخیص به شکل دقیق‌تری انجام شود.

امانی معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه گفت: پرداخت با تأخیر کرایه و همچنین معطلی راننده‌ها برای تحویل نهاده‌ها از مهم‌ترین مشکلاتی است که رغبت آن‌ها برای حمل نهاده‌های دامی را کاهش داده است.

وی افزود: امسال بی‌سابقه‌ترین سال واردات در بندر امام است و هیچیک از دستگاه‌ها از قبل این میزان واردات را با ما در میان نگذاشته‌اند تا تمهیدات لازم برای تأمین ناوگان حمل و نقل این حجم از بار انجام شود.

رئیس راه‌آهن کشور نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر سهم حمل و نقل ریلی در جابه‌جایی محصولات اساسی کم است و باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود، که به این منظور نیز باید زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی گسترش یابد و همچنین از ظرفیت‌های موجود نیز به نحو احسن استفاده شود.

رسولی ادامه داد: به عنوان مثال در بندر شهید رجایی زیراسکله ریلی وجود دارد که ظرفیت حمل مستقیم را داراست و از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی گفت: در هماهنگی با شرکت پشتیبانی امور دام از آن‌ها خواستیم تا بیشتر نهاده‌ها به گمرک شهید رجایی هدایت تا حمل آن‌ها با سرعت بیشتری انجام شود، همچنین در روز ۴۰۰ دستگاه واگن که بار به گمرک حمل می‌کنند، با ظرفیت خالی باز می‌گردند که این ظرفیت می‌تواند مورد استفاده حمل نهاده‌های دامی قرار گیرد و آمادگی کامل وجود دارد که این موضوع انجام شود.

رسولی افزود: در بندر امام خمینی روزانه ۱۰۹ تا ۱۱۰ واگن برای نهاده‌های دامی بارگیری می‌شود که می‌توان این ظرفیت را به ۱۵۰ واگن افزایش داد.

همچنین در پایان این جلسه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مصوبات و جمع‌بندی جلسه را اعلام کرد.

ساداتی‌نژاد با اشاره به مصوبات این جلسه گفت: مقرر شد تعداد کامیون‌ها برای حمل روزانه نهاده‌های دامی تا ۳ هزار افزایش یابد همچنین از ظرفیت ریلی به شکل حداکثری استفاده شود.

وی افزود: در معدن شهید رجایی نیز از ظرفیت واگن‌های خالی باید برای حمل و نقل نهاده‌های دامی بهره‌گیری شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در حال حاضر یک میلیون تُن از نهاده‌های دامی مانده در گمرکات مشکل ارزی دارند که مقرر شد با بانک مرکزی صحبت شود و هرچه زودتر مشکل ارزی این نهاده‌ها برای ترخیص برطرف شود، همچنین مقرر شد دستورالعمل مشترکی برای حمل کالاهای اساسی بین مجموعه‌های گمرک، حمل و نقل جاده‌ای، وزارت جهاد و راه‌آهن منعقد شود.

وی افزود: همچنین برای تسریع در فرآیند ترخیص نهاده‌های دامی مقرر شد، سازمان دامپزشکی، استاندارد و علوم پزشکی یک آزمایش مرجع انجام دهند که این موضوع نیز باید با دستگاه‌های مربوطه هماهنگ شود.

ساداتی‌نژاد با اشاره به بازار سیاه ایجاد شده برای نهاده‌های دامی تصریح کرد: متأسفانه بانک اطلاعاتی درستی از دامداری‌ها و مرغداری‌ها وجود ندارد و نهاده‌هایی که با ارز دولتی وارد می‌شوند بعضاً به واحدهایی تخصیص می‌یابد که برخلاف اظهارشان دام و یا طیور ندارند و این نهاده‌ها در بازار آزاد به فروش می‌رسند.

وی تأکید کرد: علاوه بر اینکه نیاز به تشکیل بانک اطلاعاتی برای رفع این مشکل است معضلات سامانه بازارگاه نیز باید مرتفع شود تا نهاده‌ها به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیر انجام این مصوبات، برطرف شدن ایرادات و هرچه زودتر رسیدن نهاده‌ها به دست پرورش‌دهندگان دام و طیور است.

کد خبر 5251313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha