حسین صافی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر خلاف بسیاری از استانهای کشور در استان کرمان عملاً از موج چهارم کرونا خارج شدیم اما متأسفانه کرمان تحت تأثیر شرایط استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان قرار گرفت.
وی در خصوص آغاز موج پنجم کرونا در کرمان گفت: در اثر مراودات بین شهرهای هم مرز با این دو استان و حضور بسیاری از افراد از استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان در مرکز استان کرمان، شیوع بیماری کووید ۱۹ در کرمان شدت گرفت.
صافی زاده بیان کرد: در حال حاضر وضعیت بسیاری از شهرستان استان کرمان قرمز است و پیش بینی میشود این روند در سایر نقاط کشور هم ادامه پیدا کند و شاهد افزایش مراکز قرمز در کشور باشیم.
سرایت پذیری کرونای هندی ۶۰ برابر انگلیسی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: با یک سوش جدید ویروس کرونا با خصوصیات متفاوت مواجه هستیم. قدرت سرایت پذیری سوش هندی (دلتا) ۶۰ درصد نسبت به سوش انگلیسی بیشتر است این در حالیست که سوش انگلیسی نسبت به سوش چینی هم سرایت پذیری بیشتر داشت.
وی با تاکید بر لزوم رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی بیان کرد: در شرایط کنونی رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در تجمعات، استفاده از ماسک در هنگام خروج از منزل، شستشوی دستها باید بیشتر از گذشته مورد توجه ویژه قرار گیرد.
صافی زاده با اشاره به گرمای هوا و بستن درب و پنجرهها و استفاده از کولر افزود: این مساله باعث میشود تهویه هوا به خوبی انجام نشود و حضور فرد آلوده در آن فضا، میتواند به راحتی مابقی افراد را هم دچار بیماری کند. بنابراین نیاز است حتماً پنجرهها باز باشند تا هوا جریان داشته باشد و تهویه هوا انجام شود.
نگران مراسمهای عروسی هستیم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: یک ماه تا ماه محرم فاصله داریم و خیلی از خانوادهها در این زمان سعی میکنند مراسم عروسی برگزار کنند. این تراکم برگزاری مراسم عروسی بسیار نگران کننده است؛ از همه افراد خواهش میکنم از برگزاری اینگونه جلسات پرهیز کنند. به هیچ وجه مطلوب نیست جشنی را برگزار کنیم که در نتیجه آن عدهای به این بیماری مبتلا شده و در بیمارستان و حتی آی سی یو بستری شوند. تراکم برگزاری مراسم عروسی بسیار نگران کننده است؛ از همه افراد خواهش میکنم از برگزاری اینگونه جلسات پرهیز کنند
صافی زاده با اشاره به سرایت پذیری بالای ویروس دلتا ادامه داد: مدت زمان اندکی که فرد در مهمانی و عروسی ماسکش را برای خوردن و آشامیدن بر میدارد برای انتقال ویروس کفایت میکند.
وی بیان کرد: مردم برای حفظ سلامتیشان در مراسم عروسی و عزا حضور پیدا نکنند تا بتوانیم با همکاری دستگاهها و مردم این شرایط را مدیریت کرده و با کمترین آسیب این پیک را پشت سر بگذاریم.
بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن است
وی گفت: در حال حاضر ابزار اصلی مقابله با ویروس کرونا «رعایت پروتکل هاست»؛ البته واکسیناسیون هم تأثیرگذار بوده و جایگاه خودش را دارد و ان شالله بتوانیم به زودی سری جدید واکسنها را هم به افراد تزریق کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن است، افزود: افراد باید اولین واکسنی که در اختیارشان قرار میگیرد را بدون شک و تردید تزریق کنند.
علیرغم اینکه تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای استان کرمان زیاد شده است اما خوشبختانه مرگ و میر زیاد بالا نرفته است که علت آن واکسینه شدن گروههای پرخطر (سالمندان) است وی در خصوص اینکه کدام واکسن بیشترین تأثیر را روی ویروس کرونای هندی دارد، بیان کرد: با توجه به اینکه مدت زیادی از عمر سوش کرونای هندی نمیگذرد نمیتوان در خصوص اینکه کدام واکسن بیشترین تأثیر را بر آن دارد، اظهار نظر کرد.
صافی زاده گفت: واکسن از موارد جدی و خطرناک کرونا جلوگیری میکند و در نتیجه افراد کمتری در بیمارستان حضور پیدا میکنند و دچار مرگ و میر میشوند.
واکسیناسیون سالمندان مانع افزایش مرگ و میرها شده است
وی اظهار کرد: علیرغم اینکه تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای استان کرمان زیاد شده است اما خوشبختانه مرگ و میر زیاد بالا نرفته است که علت آن واکسینه شدن گروههای پرخطر (سالمندان) است. امیدواریم با بالا رفتن پوشش واکسیناسیون بتوانیم همه هم استانیهایمان را در برابر این بیماری ایمن کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال انجام شده و هنوز هم در حال انجام است ما گروه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال هنوز اعلام نشده است چرا که واکسن در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار نگرفته است. به محض توزیع واکسن در سطح کشور ما فراخوان خواهیم داد و همه افراد در گروه سنی مربوطه میتوانند برای دریافت واکسن اقدام کنند.
وی گفت: بیماریهای فشار خون، دیابت، قلبی و… جزو گروه بیماری زمینهای محسوب میشوند؛ یکی از گروههای هدف هم این دسته از افراد هستند که بعد از واکسیناسیون ۶۰ سالهها این افراد در نوبت تزریق واکسن قرار میگیرند.
صافی زاده با اشاره به اینکه دانشگاههای علوم پزشکی تعللی در زمینه تزریق واکسن انجام ندادهاند، افزود: ما سعی کردیم به محض دریافت واکسن کار توزیع بین شهرستانها را انجام دهیم و گروههای هدف را فراخوان کردهایم.
نظر شما