به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مردم با مشکل کمبود برق مواجه هستند و با این وضعیت عدهای اظهار نظرهای نادرستی مطرح میکنند. اظهار نظری که از رسانه ملی منعکس شد دایر بر این بود که طی سالهای اخیر بویژه در برنامه ششم توسعه، هیچ اقدامی برای افزایش ظرفیت برق صورت نگرفته است.
نوبخت گفت: به عنوان سازمان برنامه و بودجه چند گزارش از ظرفیتسازی نیروگاهی در برنامه ششم و همچنین مقدار ظرفیت انرژی الکتریکی افزایش یافته در دولت یازدهم و دوازدهم را ارائه میدهم که میتوانید پیگیری و راستی آزمایی کنید.
وی ادامه داد: طی برنامه ششم توسعه، ۲۴ هزار و ۳۳۷ مگاوات ظرفیتسازی شروع شد. در دولتهای یازدهم و دوازدهم بالغ بر ۱۹ هزار و ۷۳۲ مگاوات به ظرفیت برق ما اضافه شده است. اینکه اطلاعات غلط به مردم داده شود، از انصاف و اخلاق به دور است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت در بین سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹، ۲۱ هزار میلیارد تومان از بدهیهای صنعت برق را قبول کرد چراکه صنعت برق میگوید این میزان مگاوات برقی که ارائه میکند خیلی رقم کمتری از قیمت تمام شده است.
نوبخت گفت: طبق قانون هدفمندی یارانهها، هر آنچه که از افزایش قیمتها حاصل میشود باید به صورت یارانه مستقیم به مردم و بخش تولید کمک شود.
وی ادامه داد: در سه سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ سازمان هدفمندی یارانهها ۱۰ هزار میلیارد تومان از آنچه که از افزایش قیمت برق دریافت کرده بود را به صنعت برق برگرداند تا این صنعت بتواند سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی قشم، دالاهو، فردوسی، شیروان، هنگام، کاسپین، سبلان، خرم آباد، جهرم، آریان، زرند، عسلویه و ارومیه تاکنون وارد مدار شده یا تا پایان این دولت به بهره برداری خواهد رسید و در مجموع سه هزار و ۸۴۶ مگاوات است.
نوبخت گفت: ما امروز بین عرضه و تقاضا توازنی وجود ندارد و به همین خاطر مردم با قطعی برق مواجه میشوند. این موضوع باعث تأسف و نگرانی است. اما اینکه بگویند در سالهای اخیر هیچ سرمایه گذاری صورت نگرفته و نیروگاه جدیدی به بهره برداری نرسیده، حرف نادرستی است.
وی در ادامه گفت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین، جزء احکام برنامه ششم توسعه بود که دولت باید لایحه آن را تقدیم مجلس میکرد. این کار در حال اجرا است. این لایحه در اختیار مجلس قرار دارد و خرجتراشی برای دولت آینده نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی درخصوص کمک مالی دولت برای مقابله با موج پنجم کرونا گفت: صد میلیارد تومان طی روزهای اخیر برای اینکه بتوانیم تجهیزاتی را فراهم کرده و بیمارستانهای صحرایی را برپا کنیم، پرداخت شد. هر نوع نیازی که استان سیستان و بلوچستان برای مقابله با کرونا نیاز دارد، دولت آمادگی دارد که تامین کند.
نظر شما