به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو اقتصاد، دکتر مسعود درخشان استاد دانشگاه و کارشناس برجسته مسائل اقتصادی در برنامه رادیویی، شرایط به وجود آمده برای همسویی و همکاری قوا را برای آینده اقتصاد کشور بسیار مفید و مهم دانست و گفت: در حال حاضر برای اولین بار پس از جنگ تحمیلی با همسویی و هماهنگی قوا فرصت بسیار خوبی به وجود آمده تا با اتخاذ سیاستهای صحیح، اقتصاد کشور احیا شود و به شکوفایی و رشد اقتصادی دست یابیم.
وی افزود: در شرایطی که قدرتهای استکباری همه توان خود را برای دشمنی با جمهوری اسلامی ایران به کار بسته اند، همسویی، هماهنگی و همکاری نزدیک قوا و همه ارکان حکومت موجب خواهد شد از هدر رفت انرژی جلوگیری و تصمیمات درست برای پیشرفت و توسعه کشور اتخاذ شود.
این استاد برجسته علم اقتصاد کشورمان در خصوص راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور، اظهار داشت: یکی از مشکلات حال حاضر این است که درصدی از مردم نسبت به تحولات سیاسی بی تفاوت شده اند و بخاطر عملکرد ضعیف و غیرشفاف دولت فعلی دچار دلسردی شده اند و پیش از هر چیز دولت منتخب باید با عملکرد خود از طریق ایجاد شفافیت و ایجاد رابطه صمیمی دولتمردان با مردم، دلسردی را از بین ببرد و رابطه مردم را با دولت احیا نماید.
وی با اشاره به فداکاریهای ملت ایران در همه مقاطع تاریخی، گفت: تنها مسئله مردم فقدان شفافیت و نبود صمیمیت و صداقت در دولت بوده مثلاً در موضوع خاموشیها بیان مطالب متفاوت و متناقض و کتمان حقایق از سوی دولت موجب بی تفاوتی مردم شده است و بنابراین راهکار شفافیت و صمیمیت و مبارزه با مفسدان اقتصادی میتواند بسیار راهگشا باشد.
دکتر مسعود درخشان از آیت الله رئیسی به عنوان فردی توانمند، آگاه و امانتدار یاد کرد و اظهار داشت: اقدامات شجاعانه و بسیار خوب آقای رئیسی در قوه قضائیه از جمله دستگیری و محکومیت مفسدان اقتصادی و حتی نزدیکان رئیس جمهور و معاونانش بسیار خوب و امیدوار کننده بوده اما این اقدامات کافی نیست و باید در خصوص سرنوشت اموال و ثروتهای غارت شده به دست مفسدان به مردم گزارش داده شود.
وی افزود: مردم باید بدانند که اموال غارت شده چه شده و کجاست، حتی من که استاد دانشگاه هستم نمی دانم این اموال کجاست آیا خرج تزئینات و ساختمانهای دولتی شده و یا در مسیر خدمت به مردم قرار گرفته است.
استاد برجسته علم اقتصاد کشورمان تأسیس صندوق ویژه اموال بازگردانده به بیت المال را ضروری دانست و گفت: دولت میتواند با ایجاد صندوق ویژه از جمله برای توسعه روستاها و محرومان به صورت شفاف میزان ورودی و هزینه کرد این صندوق را به مردم اعلام نماید و با گزارش مستمر ورودی و هزینههای انجام شده به صورت شفاف مردم از سرنوشت ثروتهای بازگردانده شده به بیت المال آگاهی یابند.
وی مالیات بر اموال و ثروتهای بادآورده و درآمدهای نجومی را از راهبردها و راهکارهای مهم دولت منتخب دانست و اظهار داشت: در حال حاضر عده زیادی با ذخیره طلا، ارز، املاک، کالاها و دیگر اموال و سرمایه گذاری در بورس و کسب درآمدهای نجومی به ثروتهای بادآورده زیادی دست پیدا کرده اند که در نتیجه کوچک شدن سفره مردم محروم و اقشار کم درآمد به دست آمده است و دولت باید با اخذ مالیاتهای سنگین از ثروتهای بادآورده و درآمدهای نجومی و توزیع عادلانه ثروت، زمینه تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی را ایجاد نماید.
دکتر مسعود درخشان افزود: حداقل کار دولت عدالت محور وضع مالیات بر ثروتهای بادآورده است و مکانیزم آن بسیار روشن میباشد و سالها در کشورهای پیشرفته به کار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته بازار سکه و ارز وجود ندارد، گفت: ارز مربوط به مبادلات خارجی است و به وجود آمدن بازارهای غیر مفید مانند بازار سکه و ارز را نباید تنظیم کرد بلکه باید حذف کرد زیرا وجود چنین بازارهایی موجب اختلال در نظام اقتصادی کشور میشود.
استاد برجسته علم اقتصاد کشورمان، وضع مالیات بر درآمدهای بورس را ضروری دانست و اظهار داشت: سودهای بورس در تمام دنیا مشمول مالیات میشود و سرمایه داران باید سود حاصل از بورس را دائم گزارش بدهند و همه سرمایهها باید تحت پوشش، نظارت و کنترل حساب شده دولت باشد.
وی استفاده از دانش روز برای مدیریت و اداره کشور را بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: فقدان دانش بلای این کشور شده و آسیبهای زیادی وارد کرده است، من
نخستین کتاب در معاملات بازارهای کاغذی را نگارش و منتشر کردم و به مسئولان و دست اندرکاران توصیه کردم قوانین و شورای نظارت بر بورسها مطالعه شود اما تا الان این کار آنگونه که باید انجام نشده و بحرانهای اقتصادی به وجود آمده ناشی از عدم استفاده درست از دانشهای لازم بوده است.
وی در ادامه گفت: درآمد دولت باید از مالیات بر درآمدها و غیرمستقیم باشد و سایر درآمدها باید به صندوق ویژه حمایت از محرومان و روستاها برود چون ثروت ثروتمندان از سفره محرومان به دست آمده و علت تنگناهای اقتصادی مردم دارندگان ثروتهای باد آورده است.
استاد مسعود درخشان با انتقاد شدید از ترویج تجمل گرایی و اشرافیت در دوران دولت سازندگی، اظهار داشت: بسیاری از مشکلات حال حاضر حاصل راهبردهای غلط از زمان دولت سازندگی است و اینها باید شفاف شود و با ذکر اسامی برای مردم بیان شود، مثلاً هاشمی رفسنجانی در آغاز دولت سازندگی در اظهاراتی عجیب بیان کرد که بعد از جنگ باید مانور تجمل داد این در حالیست که بزرگترین برکت و دستاورد انقلاب اسلامی از بین بردن تجمل و اشرافیت بوده است.
وی افزود: در آن دوران در شرایطی که مردم در اوضاع سخت اقتصادی به سر میبردند برخی مسئولان در تلویزیون و منظر عمومی بر صندلیهای تجملاتی و گران قیمت تکیه میزدند و اکنون نیز حتی در منزل برخی مدیران ارشد و میانی زندگی تجملی و اشرافی مشاهده میشود و این مسائل باید با شفافیت برای مردم بیان شود و خودسانسوری باید از بین برود.
استاد مسعود درخشان با بیان اینکه دولت منتخب باید دولت بصیرت باشد، اظهار داشت: داشتن راهبرد، آینده نگری و بصیرت در همه زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و بویژه ابعاد مختلف موضوعات اقتصادی در دولت آینده اهمیت زیادی دارد تا بتواند در مقابل فضای جنگ اقتصادی دولتهای سلطه گر ایستادگی کند.
وی با انتقاد از سیاست خارجی دولت در سالهای گذشته، گفت: سیاست خارجی دولت در سالهای گذشته به قدری مغشوش و مبهم بود که همه امور کشور را به برجام وابسته و گره زده بود و اقتصاد فراموش شده بود و این امر موجب کوچک شدن سفرهها و افزایش بیکاری و ناامیدی مردم شده است.
این استاد برجسته علم اقتصاد کشورمان با توصیه مسئولان به رعایت و ترویج ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی و اشرافیت، اظهار داشت: متأسفانه رسانهها و صدا و سیما با نمایش و ترویج تجمل گرایی و اشرافیت برخلاف واقعیتهای موجود جامعه حرکت میکنند و این امر باید به سرعت اصلاح شود.
وی در خصوص انتخاب وزرا و مدیران دستگاههای دولتی، گفت: رئیس جمهور باید علاوه بر انتخاب و انتصاب وزرا و مدیران مردمی و فساد ستیز، از آنها بخواهد برنامه و راهبرد صحیح رفع مشکلات را ارائه نمایند به گونهای که این راهبردها و برنامهها همسو با سیاستهای ابلاغ شده از سوی رهبری و مطابق با واقعیتهای موجود در کشور باشد.
استاد مسعود درخشان، افزود: متأسفانه دولت تاکنون فاقد راهبردهای صحیح بوده و راهبرد کاملاً غلط و متعارض و همسو نبودن با سیاستهای رهبری مشکلات زیادی را به وجود آورده است که از جمله میتوان به مشکلات زیست محیطی مانند خشک شدن بخش زیادی از دریاچه ارومیه و سیاستهای غلط وزیر نفت در حوزه نفت و گاز در نتیجه نبود تفکر راهبردی و صحیح در مسئولان اشاره کرد.
وی آیت الله رئیسی را امید همه دلسوزان کشور دانست و اظهار داشت: رئیس جمهور منتخب باید با برگزاری جلسات خصوصی با مسئولان اقتصادی و کسب اطلاعات محرمانه و مهم از عمق مسائل کشور اطلاع یابد و دولت بصیرت دولتی است که راهبرد داشته باشد و این راهبرد باید اجرایی و عملی باشد و نخستین مسئله مهم در حکومت داری داشتن اطلاعات صحیح است.
وی با بیان اینکه وزرا و مدیران باید مسئولیت پذیر باشند، گفت: در جریان بحرانها و مشکلات مسئولان باید دلایل مشکلات به وجود آمده را شفاف اعلام کنند تا ضمن آشکار شدن علل و عوامل بروز مشکلات، مسئولان خاطی مورد پیگرد و محاکمه قرار گیرند و در این زمینه مجلس و دستگاه قضائی باید به صورت فعال و جدی پیگیر مسائل باشند.
دکتر مسعود درخشان در خصوص بحران برق و انرژی به مسئولان هشدار داد و گفت: کمبود گاز مورد نیاز نیروگاهها ناشی از کاهش تولید گاز پارس جنوبی این بحران را تشدید کرده و مسئولان باید هرچه سریعتر چاره اندیشی کنند.
استاد برجسته علم اقتصاد کشورمان با انتقاد از وابسته کردن اقتصاد کشور به برجام و درآمدهای نفتی، اظهار امیدواری کرد: دولت جدید با اتخاذ سیاستهای صحیح اقتصادی و استفاده از ظرفیتهای فراوان داخلی و کاهش وابستگی اقتصاد به فروش نفت زمینه رشد و شکوفایی کشور را فراهم سازد و جهش اقتصادی را ایجاد نماید.
نظر شما