۱۶ تیر ۱۴۰۰، ۱۴:۵۹

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان:

محیط‌زیست دیگر سهمی از عوارض آلایندگی ندارد/حذف مالیات از اصل طلا

محیط‌زیست دیگر سهمی از عوارض آلایندگی ندارد/حذف مالیات از اصل طلا

اصفهان- مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان، گفت: سازمان محیط زیست از ابتدای سال جاری سهمی از عوارض آلایندگی ندارد و پولی به صندوق محیط زیست واریز نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهروز مهدلو در نشست خبری امروز با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ از محل عوارض ارزش افزوده بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در اختیار شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری قرار گرفت، اظهار داشت: از این مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد تومان به شهرداری‌های استان، ۵۰۰ میلیارد به دهیاری‌ها، ۵۰ میلیارد تومان در اختیار فرمانداری‌ها برای روستاهای فاقد دهیاری بود و ۱۸۰ میلیارد تومان نیز در اختیار محیط زیست قرار گرفت.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه سال گذشته تاکنون چه میزان از عوارض آلایندگی صنایع استان وصول شده و به صندوق محیط زیست واریز شد، گفت: سال ۹۹ از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از مالیات بر ارزش افزوده، ۳۴۸ میلیارد مربوط به عوارض آلایندگی صنایع استان از یک درصد فروش بود که ۱۸۰ میلیارد تومان به صندوق محیط زیست واریز شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه سه ماهه سال جاری ۹۳۰ میلیارد تومان از عوارض ارزش افزوده در اختیار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: ۳۴۵ میلیارد تومان از این مبلغ تاکنون از محل عوارض آلایندگی صنایع بوده است و واحدهای بزرگ صنعتی مانند فولاد مبارکه، پالایشگاه، پتروشیمی و شرکت‌ها بر اساس یک درصد فروش عوارض آلایندگی را می‌پردازند اما اگر نپردازند جریمه می‌شوند، بر اساس قانون جدید از ابتدای سال جاری سازمان حفاظت محیط زیست دیگر سهمی از عوارض مالیات ندارد و تاکنون پولی به صندوق محیط زیست واریز نشده است.

مهدلو ادامه داد: از این ۹۳۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان در اختیار شهرداری‌ها، ۲۱۰ میلیارد تومان دهیاری‌ها و ۲۰ میلیارد تومان فرمانداری‌ها فرار گرفته است.

وی اضافه کرد: از مالیات بر ارزش افزوده پنج درصد خزانه، سه درصد برای شهرداری‌ها و یک درصد به وزارت بهداشت تعلق می‌گیرد که ظرفیت بسیاری خوبی بوده که تا پایان سال جاری شاید ۹۳۰ میلیارد تومان به بیش از ۳ هزار معیار تومان برسد.

۶۵ درصد اظهار نامه‌های مالیاتی از پروسه رسیدگی خارج شد

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه موعد تسلیم اظهارنامه‌های سال ۱۳۹۹ اشخاص حقیقی ۱۵ تیر به پایان رسد، اظهار داشت: ۲۲۹ هزار و ۸۹۲ اظهارنامه مالیاتی تا روز گذشته اخذ شده که نسبت که از این تعداد امسال بیش از ۱۵۰ هزار اظهارنامه با استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتی قطعی و از پروسه رسیدگی خارج شد.

وی با بیان اینکه خود اظهاری مؤدیان حقیقی امسال چهار درصد رشد داشته است، افزود: سال ۹۸ نیز ۱۴۱ هزار و ۵۹۷ اظهارنامه مؤدیان حقیقی با استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ قطعی شده و بر این اساس ۶۵ درصد از اظهارنامه‌های مالیاتی از پروسه رسیدگی خارج شده بود.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان افزود: علاوه بر این ۲۱ درصد الباقی اظهارنامه‌های سال ۹۸ که بالغ بر ۴۱ هزار ۷۳۱ اظهارنامه بود برای اولین بار با خود اظهاری مورد قبول قرار گرفت که بر این اساس در مجموع حدود ۸۶ درصد از اظهارنامه‌های مالیاتی رسیدگی نشد و با اجرای ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم تنها ۱۴.۵ درصد، ۱۷ هزار و ۴۰۵ اظهارنامه‌های مشاغل مورد بررسی قرار گرفت.

مهدلو با بیان اینکه میزان رسیدگی به اظهارنامه‌ها در کشور ۳۰ درصد است که در استان اصفهان به ۱۵ درصد کاهش یافته است، ابراز داشت: امید است با فرهنگسازی، میزان رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی مشاغل در سال ۹۹ که روز گذشته مهلت آن به پایان رسید به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یابد و این امر باعث ایجاد تعامل بین سازمان امور مالیاتی و مؤدیان، کاهش تبعیض، افزایش تمکین مالیاتی، کیفیت رسیدگی و برقراری عدالت مالیاتی می‌شود.

مهلت تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی و مالکان تا ۳۱ تیر

وی با اشاره به اینکه اشخاص حقیقی، شرکت‌ها و همچنین صاحبان املاک تا ۳۱ تیرماه سال جاری برای تسلیم اظهارنامه‌های مالیاتی فرصت دارند، اظهار داشت: اشخاص حقوقی سال ۱۳۹۸، ۲۴ هزار و ۸۳۳ اظهارنامه ارائه کردند که ۶۳.۵ درصد مورد رسیدگی قرار گرفت و ۳۶ درصد الباقی که حدود ۹ هزار و ۵۵ اظهارنامه بود، از پروسه رسیدگی خارج شد زیرا اطلاعاتی که مؤدیان در اظهارنامه‌ها ارائه دادند با داده‌های بانک‌های اطلاعاتی ما برابری داشت و اگر اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاعات شفاف ارائه کنند مورد قبول سازمان مالیاتی است.

۱,۰۰۰ میلیارد تومان از فرار مالیاتی وصول شد

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه میزان فرار مالیاتی و پولشویی در سطح کشور به حدود ۳۰ هزار میلیارد می‌رسد، گفت: برای مقابله با پولشویی و شناسایی افراد حقیقی و حقوقی که فرار مالیاتی داشتند در استان اصفهان چهار اداره مالیاتی در این زمینه فعال شده و رصد مالی بانک‌ها نیز کمک‌کننده بوده و تاکنون نزدیک به هزار میلیارد از این مبلغ در استان اصفهان وصول شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان اظهار داشت: اکنون حدود ۳۵ درصد هزینه‌های جاری دولت توسط مالیات و عوارض تأمین می‌شود که رقم کمی پایین است اما امیدواریم با فرهنگسازی و اقدامات زیرساختی به ۷۰ درصد هزینه‌های دولت را پوشش دهد گرچه هزینه‌های دولت نیز باید مورد بررسی قرار گرفته تا کاهش یابد.

حذف مالیات از اصل طلا

مهدلو با اشاره به اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده که ۱۲ تیر امسال ابلاغ شد، گفت: براساس قانون جدید مالیات بر ارزش‌افزوده تنها از سود و اجرت کالا دریافت می‌شود و مالیات‌ستانی از اصل طلا منتفی است.

وی همچنین به راه‌اندازی زیرساخت‌های پایانه‌های فروشگاهی و سامانه‌های مؤدیان سازمان امور مالیاتی اشاره کرد و افزود: اشخاص حقیقی باید همه به پایانه‌های فروشگاهی و صندوق فروشگاهی و سامانه مؤدیان سازمان مالیاتی متصل شود و در این زمینه حتی برای مؤدیانی نیز برنامه‌ریزی شده و پیش‌بینی می‌شود این مهم تا پایان سال اجرایی شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان تاکید کرد: با اجرای این قانون تکالیف مؤدیان برای تسلیم اظهارنامه حذف می‌شود زیرا هرگونه فعالیت اقتصادی اطلاعات آن به سازمان مالیاتی وصل شده و بسیاری مشکلات رفع می‌شود.

مهدلو با اشاره به الکترونیکی شدن امور و برون سپاری مالیات خودرو در یک دهه گذشته، اظهار داشت: سال گذشته بخشی از نقل و انتقال املاک نیز برون سپاری شد و مؤدیان برای این امر نیز به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می‌کنند که هم اکنون ۲۰ درصد معاملات املاک در دفاتر اسناد رسمی انجام می‌شود و ماه‌های آینده درصد قابل توجهی از نقل و انتقالات از سازمان مالیاتی انتقال می‌یابد و نیروی انسانی سازمان مالیاتی برای رسیدگی به امور مهمی چون کتمان درآمدها و شناسایی دلالان، آزاد خواهد شد.

کد خبر 5252802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha