به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام مهدی بیاتی به مناسبت روز عفاف و حجاب به تشریح عوامل کاهش حجاب در سطح جامعه پرداخت و گفت: در نگاه اسلامی، مسأله عفاف و نمادهایی مانند حجاب، تک عاملی نیستند، بلکه دارای یک شبکه معنایی هستند.
دبیر میز تخصصی عفاف قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به امور پشتیبان حجاب افزود: عفاف موضوعی نیست که بتوان آن را با یک عامل در جامعه محقق کرد، بلکه یک سری امور پشتیبان دارند که اگر به آنها توجهی صورت نگیرد نمیتوان به این مقوله در جامعه عینیت بخشید.
وی «عزت نفس» را یکی از امور پشتیبان عفاف در جامعه دانست و تصریح کرد: متأسفانه شخصیت بسیاری از دختران و حتی پسران جامعه دچار تزلزل شده است و از آن جهت که شخصیتی برای خود قائل نیستند، خود را برای لذتهای لحظهای به نمایش میگذارند.
حجتالاسلام بیاتی «غیرت» را دومین امر از امور پشتیبان عفاف در جامعه دانست و گفت: امیرمومنان (ع) در روایتی میفرمایند «و عفته علی قدر غیرته»، بنابراین اگر بخواهیم میزان عفت یک مرد را بسنجیم باید به میزان غیرت او نسبت به نوامیسش توجه کنیم.
دبیر میز تخصصی عفاف قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه «ازدواج بهنگام و آگاهانه» سومین عامل از عوامل پشتیبان و تقویت کننده عفت در جامعه است، عنوان کرد: بسیاری از بدحجابیها و موارد اخلاقی به خاطر این است که جوانان جامعه ازدواج بهنگام ندارند و اساساً زمینه این امر برایشان به درستی از سوی متولیان امر و خانواده فراهم نشده است، از این رو زمینه ازدواج بهنگام باید از سوی حکومت برای آنها فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه چهارمین عامل پشتیبان عفاف و حجاب در جامعه «مدیریت نگاه» است، افزود: امروز باید این مقوله در جامعه نهادینه شود که دختران و پسران، عفاف را تنها در پوشش نبینند، بلکه مدیریت نگاه و نگاه نکردن به نامحرم را نیز از مصادیق آن بدانند.
حجتالاسلام بیاتی تصریح کرد: «یاد خداوند و قیامت» را پنجمین عامل پشتیبان عفاف و حجاب است. ما از میزان رعایت حجاب در یک جامعه میتوانیم به میزان عفت و خویشتنداری آن جامعه پی ببریم؛ به عبارت دیگر هنگامی که حجاب در جامعه ضعیف باشد میتوانیم نتیجه بگیریم که «عزت نفس»، «غیرت»، «ازدواج بهنگام»، «مدیریت نگاه» و … در جامعه ضعیف شده است.
دبیر میز تخصصی عفاف قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه کار اصلی ما در کارگروه عفاف قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی ارائه راهکار برای ترویج زیست عفیفانه است، تأکید کرد: هر چقدر عفت و خویشتنداری افراد را در جامعه تقویت کنیم، بدون شک مسأله پوشش و حجاب نیز به صورت خودکار تقویت خواهد شد.
وی تنوع بخشی به ازدواج، تسهیل گری در ازدواج، واسطه گری در این امر، تقویت بعد مشاوره خانواده در میان طلاب خواهر و برادر و توانمندسازی مبلغان در زمینه ارائه مشاوره در خصوص مسائل خانواده و ازدواج را از جمله راهکارهای ترویج عفاف و حجاب در جامعه دانست و از تدوین «سند زیست عفیفانه در مجلس شورای اسلامی» خبر داد و گفت: این سند مراحل مختلف خود را طی کرده و به سوی اجرایی شدن در حال حرکت است و ما طبق آن میخواهیم به این نتیجه برسیم که باید همه امور مرتبط با عفاف را که روی حجاب هم تأثیر دارند را مورد توجه قرار دهیم.
نظر شما