۲۲ تیر ۱۴۰۰، ۷:۵۹

مهر گزارش می‌دهد؛

تهران از وضعیت «قرمز» خارج شد!/ بازگشایی ها و تعطیلی پروتکل‌‎ها

تهران از وضعیت «قرمز» خارج شد!/ بازگشایی ها و تعطیلی پروتکل‌‎ها

چهره پایتخت و به طور کلی وضعیت قابل مشاهده از استان تهران به گونه‌ای است که نشان می‌دهد این استان از وضعیت «قرمز» کرونایی خارج شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حدود ۱۰ روز است که کشور وارد پیک پنجم کرونا شده و ویروس غالب هم آن طور که مقامات بهداشتی و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان می‌کنند، «دلتا» است.

طبق هشدارهای مکرر متخصصین عفونی، نوع دلتا به مراتب خطرناک‌تر است ویروس‌های قبلی است که گرفتار آنها شده بودیم، به طوری که محمدرضا صالحی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با عنوان این مطلب که درگیری ریه در بیمار مبتلا به ویروس دلتا زودتر اتفاق می‌افتد، به درگیری اطفال و نوجوانان به این ویروس اشاره کرد و افزود: واریانت دلتا نسبت به جهش‌های قبلی ویروس، اطفال و نوجوانان را بیشتر مبتلا می‌کند.

وی بر ضرورت در خانه ماندن و رعایت بیش از پیش دستورالعمل‌های بهداشتی و پروتکل‌ها تاکید کرد و گفت: میزان مرگ و میر ناشی از ابتلاء به این نوع ویروس هم نسبت به جهش‌های قبلی بیشتر است.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: به طور کلی دلتا در تمامی زمینه‌ها و موارد، خطرناک‌تر از جهش‌های قبلی ویروس کرونا است و باید خیلی بیشتر مراقب باشیم.

در شرایطی که ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته است ساعت کار ادارات دولتی را کاهش داده و روزهای پنج شنبه را تا پایان مرداد ۱۴۰۰ برای ادارات و بانک‌ها تعطیل اعلام کند، اما با گشت و گذر در شهر تهران و البته شهرستان‌های تهران، هیچ آثاری از مصوبات و دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا را نمی‌بینیم.

تمامی مشاغل گروه‌های ۲، ۳ و ۴، باز هستند و به کسب و کار خود مشغولند. انگار نه انگار که تهران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.

به گفته علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، میزان استفاده از ماسک به ۳۵ درصد رسیده و ۶۵ درصد از ماسک استفاده نمی‌کنند. همچنان میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز به کمتر از ۶۵ درصد رسیده و اگر این میزان به بالای ۸۵ درصد نرسد، شرایط بحرانی‌تر خواهد شد.

آنچه را از چهره پایتخت می‌توان مشاهده و تصور کرد، این است که تهران دیگر قرمز نیست!!

نادر توکلی معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، درباره وضعیت رعایت پروتکل‌ها در تهران، گفت: متأسفانه هنوز تهران آرایش شهر قرمز را به خود نگرفته است. در حال حاضر در تهران میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی حدود ۷۰ درصد است. البته ساعت کار ادارات کاهش یافته که مقداری کمک می‌کند، دورکاری‌ها هم وجود دارد و یک‌سوم پرسنل در اداراتی که کار خدماتی واجب ندارند، سرکار حضور می‌یابند. این‌ها اتفاق افتاده و امیدواریم شرایط به تدریج بهتر شود.

در همین حال، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در استان تهران افزایش داشته است، گفت: جمع بیماران بستری در استان تهران در حال حاضر به ۶ هزار و۸۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است. از این تعداد ۱۷۵۴ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

اما، تمامی این آمارهای هشدار دهنده برای خود مسئولان است و شهروندان، کمتر دغدغه‌ای برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارند. مغازه‌ها باز است و خیابان‌ها هم شلوغ و پر رفت و آمد و دیگر آثاری از توجه به محدودیت‌های کرونایی مشاهده نمی‌شود.

یکی از شهروندان با انتقاد از بروز رفتارهایی که باعث تشدید بیماری خواهد شد، نسبت به عدم استفاده از ماسک در مترو به شدت انتقاد کرد و گفت: دیگر جلوی ورود افراد بدون ماسک به مترو را نمی‌گیرند و انگار کرونا نیست.

در همین حال، ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است که گروه‌های شغلی در شهرهای قرمز کرونایی به غیر از گروه یک، باید تعطیل باشند که چنین چیزی هم مشاهده نمی‌شود. تمامی مراکز تجاری باز هستند. حتی تعطیلی دو هفته‌ای بوستان‌های شهر تهران که شهرداری اعلام کرده بود، مشاهده نمی‌شود و امکان تردد و رفت و آمد به پارک‌ها وجود دارد.

بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که استان تهران قرمز است، به افزایش قدرت سرایت واریانت هندی اشاره کرد و گفت: توان چسبندگی این ویروس بالا بوده و قدرت بیماری‌زایی را افزایش داده است. لذا، همین قدرت سرایت باعث می‌شود تا شاهد افزایش موارد ابتلاء در پیک جدید بیماری باشیم.

وی با اشاره به افزایش موارد بستری در سنین نوجوانی، افزود: در فروردین تا آذر ۹۹، موارد بستری در سنین ۵ تا ۱۷ سال خیلی کم بود، اما الان دو سه هفته‌ای است که موارد ابتلاء در این سنین افزایش یافته است.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا ۲۰ تیر ۱۴۰۰، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۳۹۴ هزار و ۲۷۹ نفر و مجموع جانباختگان به ۸۶ هزار و ۴۱ نفر رسید.

سه هزار و ۷۹۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و در حال حاضر ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

کد خبر 5256661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      3 0
      خودمان باید به فکر سلامتی اطرافیان و خودمون باشیم جون مسؤولان گرانقدر کلا حرف میزنند وهیج کاری نمیکنند لطفا لطفا ماسک بزنیدو زعایت کنید.... لطفا
    • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      1 0
      سلام چاره کار تعیلی کلی ست الان دیگه راننده های تاکسی هم ماسک نمی زنن چه برسه مسافرها .از مترو استفاده نمی کنیم و تاکسی استفاده می کنمی که اونم دیگه با عدم رعایت راننده و مسافران فایده نداره. دورکاری و تعطیلی هم اعمال نمیشه
    • RO ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      1 0
      چه بهتر بریم شمال خانه زندگیمان را ول کردیم به امید خدا
    • سعید IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      0 0
      مردم از مشکلات زیاد اقتصادی از جونشون سیر شدن دیگه
    • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      1 0
      اقا جان فقط تعطیلی کلی جوابگو هستش.که مسئولین فقط به فکر جیب خودشونن.نه سلامت مردم.مخصوصا اقای استاندار تهران...
    • IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      1 0
      شمایی که هرچی میشه دم از تعطیلی مغازه ها میزنین مگه خرج ما رو شما میدین که میخاین تعیین تکلیف کنین
    • محمد IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      0 0
      رئیس قسمت ها جونشون میگیرن تازه اگه مرخصی استحقاقی که حقت هست رو بخوای بگیری چه برسه بخوای یک سوم بخوان بکنن پالایشگاه قسمت عملیات
    • سید علی IR ۱۸:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      0 0
      الان کرونا درایران سیاسی شده هروقتدوست دارند تعطیل میکنند درضمن دولت هیچگونه کمکی به مردم نمی کند وبااین گرانی وتورم مردم راتنها گذاشته وحلقه ای بی لیاقتی ونداری خودرا هرروز برگلوی مردم تنگتر میکند.خدابه داد مردم برسدچون اینها فقط به فکر خودهستند